تجارت کتاب بر بخش علمی و پژوهشی آن غلبه دارد

کنعانی مقدم گفت: مشکل ما همیشه این است که کتاب را می نویسیم و بعد به دنبال ناشر برای چاپ آن و در مرحله بعد به دنبال راه های توزیع کتاب هستیم. در حقیقت تجارت کتاب غلبه بر بخش علمی، تحقیقی و پژوهشی کتاب دارد.

خبرگزاری شبستان _ گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: فرهنگ کتاب و کتابخوانی از جمله ابزارهای بسیار مهم در پیشرفت و توسعه هر جامعه ای محسوب می شود که البته مشخصات یک کتاب خوب و در دسترس بودن آن نیز از نکات بسیار مهم در ترویج این فرهنگ است. دین اسلام برای یک کتاب خوب ویژگیهایی را مد نظر قرار داده است که از آن جمله می توان به منفعت و هدایت برای مخاطب اشاره کرد  در همین رابطه گفتگویی با حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز به شرح زیر ارایه می شود.

 

جایگاه کتاب در آیات الهی قرآن چیست؟

ما به عنوان کسانی که ایدوئولوژی اسلامی را پذیرفتیم باید از آیات الهی استفاده کنیم که با اتوجه به این آیات کتاب باید دارای 2 شاخصه باشد در گام اول کتاب باید لاریب فیه باشد یعنی شکی در واقعیت هایی که مطرح می کند نداشته  و گمراه کننده نباشد و همانگونه که  حضرت علی ع) میفرمایند علم نافعه علمی است  که منفعت را برای  افراد به ارمغان بیاورد که البته این تعبیر برای قرآن بکار می رود.

 

جایگاه قرآن در میان کتابهایی که برای مطالعه پیشنهاد می شود بفرمایید؟

مبنای آگاهی ما در کتاب نیز همین دو شاخصه است همچنین در آیات زیادی از قرآن کریم بر قراعت کتاب تاکید شده است ، قرائت و خواندن کتاب یکی از اصول اساسی در دین مبین اسلام است و در شاخصه هایی که عنوان شد اگر بخواهیم در فرهنگ کتابخوانی مد نظر قرار دهیم، اولین کتابی که باید همه آن را بخوانیم و به آن رجوع  و از آن بهره گرفته و به آن عمل کنیم، قرآن کریم است. قرآن کریم کتابی محکم است که هیچ شک و شبهه ای در آن وجود ندارد و تمام اخبار را از عالم غیب و حتی آینده در خود دارد.

ایمان و عمل به قرآن بیشتر از قرائت مورد توجه قرار گرفته است و در عصر حاضر که تفکرات و اندیشه های مختلفی وجود دارد، مطالعه کتب مختلف در سه بخش قابل بررسی است.

 

از کتاب خواندن چه نتایجی باید کسب کرد؟

 ابتدا کتاب را برای آن می خوانیم که علم و دانش مان افزایش یابد؛ پس قطعا باید به دنبال کتابی برویم که عالمانه و حکیمانه نوشته شده باشد و سودی برای ما داشته باشد در غیر این صورت تنها وقت خود را تلف کرده ایم. نکته دوم این است که کتاب را برای آن مطالعه می کنیم که راه و روش زندگی کردن را بیاموزیم و در مرحله سوم کتاب را برای افزایش علم خود مطالعه می کنیم که این علم می تواند نافع یا غیر نافع باشد و ممکن است کتابی را بخوانیم و لذت برده و سرگرم شویم اما علم نافعی برای ما نداشته باشد و تاثیری در زندگی فردی و اجتماعی ما بر جای نگذارد.

 

چه کتابهایی را به سیاستمداران توصیه می کنید؟

معتقدم بهترین کتابی که همیشه در مطالعه آن تاکید می کنم، ابتدا قرآن که بر پایه نزول وحی است و سپس نهج البلاغه که شامل سخنان حضرت علی (ع) در ابعاد مختلف اجتماعی و فردی است. این دو کتاب را به همه به خصوص سیاستمداران پیشنهاد می کنم و معتقدم که خداوند آگاه به تمام عقول  شهود و ابعاد مختلف انسان است و قطعا هدایت از این کتاب به سمت نور و رستگاری است.

 

مهمترین چالش های حوزه نشر کتاب  را توضیح دهید؟

مشکل ما همیشه این است که کتاب را می نویسیم و بعد به دنبال ناشر برای چاپ آن و در مرحله بعد به دنبال راه های توزیع کتاب هستیم. در حقیقت تجارت کتاب غلبه بر بخش علمی، تحقیقی و پژوهشی کتاب دارد.

 

تجارت کتاب را چگونه ارزیابی می کنید؟

هر کسی در تجارت کتاب موفق تر باشد، می تواند کتاب های بیشتری راهی بازار کرده و نفع بیشتری ببرد. معتقدم وزارت فرهنگ و ارشاد و سایر دستگاه های ذیربط باید این موضوع را حل کنند. در حال حاضر میلیاردها جلد کتاب در خانه ها وجود دارد که به دلیل عدم دسترسی در حال خاک خوردن است. اگر این کتب وارد فضای مجازی شوند و در دسترس همگان قرار گیرد تا هر کسی بتواند با گوشی همراه خود از این کتاب ها استفاده کند، قطعا تاثیرات بسیار مطلوبی در جامعه بر جای می گذارد که این امر نیازمند نهضت کتابخوانی در کشور است.

 

چگونه می توان دسترسی به کتاب را برای همگان فراهم کرد؟

کتاب ها می توانند به فایل های دیجیتالی در فضای مجازی تبدیل شوند، تبدیل کتاب ها به فایل های دیجیتالی میزان دسترسی مردم برای استفاده از این کتب را آسان می کند و در درازمدت تاثیرات مثبتی بر جای می گذارد.

کد خبر 994299

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha