مسجد ۱۶۰۰ ساله استانبول در سال ۲۰۲۱ بازگشایی می شود

مسجد یک هزار و ۶۰۰ ساله «لالا خیرالدین پاشا» که در گذشته به عنوان کنیسه و کلیسا مورد استفاده قرار می گرفت بر اساس شکل اصلی و اولیه خود مورد بازسازی قرار گرفته است و در سال ۲۰۲۱ بازگشایی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «dailysabah»،مسجد یک هزار و 600 ساله «لالا خیرالدین پاشا» که در گذشته به عنوان کنیسه و کلیسا مورد استفاده قرار می گرفت بر اساس شکل اصلی و اولیه خود مورد بازسازی قرار گرفته است و در سال ۲۰۲۱ بازگشایی می شود.


«ارهان ساریشین »، رئیس «انجمن حفاظت از محیط زیست ، فرهنگ و بناهای تاریخی استانبول » (ISTED) در این باره گفت: لالا خیرالدین پاشا یکی از قدیمی ترین مکانهای مذهبی استانبول است زیرا تاریخ آن به آغاز قرن پنجم بر می گردد.

 

وی افزود: این ساختمان توسط صنعتگران یهودی در قسطنطنیه به عنوان کنیسه پس از دریافت مجوزاز امپراطور روم ساخته شد اما مسیحیان در این شهر با این تصمیم مخالفت کردند؛ دیوارهای کنیسه را خراب کردند و آن را بین سالهای 400 تا 450 بعد از میلاد در دوران بیزانس به یک کلیسا تبدیل کردند.

 

ساریشین گفت: این ساختمان در سال 1204 با وجود آسیب قابل توجهی که از حملات دیده بود جان سالم به در برد و 30 سال پس از فتح استانبول توسط عثمانی در سال 1453 به مسجد تبدیل شد.

 

وی افزود: برخی نشانه ها به زبان لاتین روی سنگ های آجری مربعی شکل که در داخل مسجد پیدا کردیم وجود دارد و وقتی آنها را ترجمه کردیم ، دیدیم که تمبرهایی از قرن پنجم وجود دارد و این گواه بر این است که این مکان در قرن پنجم ساخته شده است.

 

از سال 2006 تا کنون  «انجمن حفاظت از محیط زیست ، فرهنگ و بناهای تاریخی استانبول » حدود 400 مسجد را کشف کرده است که مدتها وجود آنها فراموش شده بود.

 

 این انجمن که در «ادرنه» دیگر پایتخت سابق عثمانی در شمال غربی ترکیه فعلی نیز فعال است  متشکل از دانشگاهیان ، محققان و مهندسان نقشه بردار است.

 

اعضای این مجموعه  بایگانی ها ، نقشه های تاریخی ، اسناد و مدارک ثبت اسناد را اسکن می کنند و با رفتن به میدان ها، ساختارهای فراموش شده را جستجو می کنند تا این اماکن تاریخی را بازسازی کنند.

کد خبر 995368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha