رسیدن به مرجعیت علمی و تولید علم از اهداف اصلی اندیشگاه رضوی است

سوزنچی گفت:رسیدن به مرجعیت علمی و تولید علم به ‌ویژه در حوزه علوم اسلامی که مطالبه مقام معظم رهبری است، از اهداف اصلی ایجاد کتابخانه‌های تخصصی و اندیشگاه رضوی در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی است.

«علی سوزنچی» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد گفت:رسیدن به مرجعیت علمی و تولید علم به ‌ویژه در حوزۀ علوم اسلامی که مطالبۀ مقام معظم رهبری است، از اهداف اصلی ایجاد کتابخانه‌های تخصصی و اندیشگاه رضوی در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی است.

 

رئیس کتابخانه ‌های سازمان کتابخانه‌ های آستان قدس افزود: برای دسترسی به این اهداف بر مبنای توصیه‌های تولیت آستان قدس رضوی در جشنوارۀ انتخاب کتاب سال رضوی، اولویت ‌هایی در نظر گرفته شده است که ترویج فرهنگ مطالعه، شناساندن کتابخانه آستان قدس به زائر برای پر کردن اوقات فراغت خود در مشهد و مباحث زیارت معرفتی از جملۀ آنها است.

 

وی همچنین استفاده از نخبگان، تعامل و ارتباطات گسترده با مراکز فرهنگی و پژوهشی و نیز ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی را از مهم‌ترین اولویت‌های این مرکز در این راستا برشمرد.

 

سوزنچی اضافه کرد: بر این مبنا به دنبال این هستیم که بتوانیم از ظرفیت اندیشگاه استفاده کنیم و کتابخانه را نه به عنوان قرائتخانه برای آزمون‌ها، بلکه به عنوان یک مرکز پژوهشی و پایگاه تولید دانش معرفی کنیم که در آن افکار مبادله می‌شود و افراد با توجه به نیازهای روز جامعه کار پژوهشی و تأثیرگذار در توسعۀ جامعه انجام می‌دهند.

 

رئیس کتابخانه ‌های سازمان کتابخانه‌ های آستان قدس به برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی به صورت وبیناری در دوران کرونا اشاره کرد و گفت: برای دستیابی به این هدف و به منظور گفتمان‌سازی، کارگاه‌های تخصصی مختلف با استفاده از ظرفیت نخبگان سراسر کشور به صورت ویدیوکنفرانس برگزار شده است تا در دوران پساکرونا، به صورت عملیاتی وارد این حوزه شویم.

 

وی افزود: درکنار فعالیت‌های تئوریک و گفتمان‌سازی، کتابداران این مرکز در قالب پاتوق فرهنگی، برای عموم مخاطبان، برنامه‌های مختلفی چون زنگ کتاب، معرفی کتاب، کتاب صوتی و مسابقات کتاب‌خوانی را در دوران کرونا به صورت مجازی و از طریق کانال‌های ارتباطی در فضای مجازی اجرا می‌کنند.

 

سوزنچی با اشاره به وجود هشت کتابخانۀتخصصی و دو تالار پژوهشی در کتابخانۀ مرکزی آستان قدس رضوی گفت: در کتابخانه‌های تخصصی مخطوطات، ادبیات، علوم قرآن و حدیث، تاریخ، جغرافیا، هنر و موزه‌داری، امام رضا(ع) و اهل بیت(ع) و همچنین تالار کتاب‌های لاتین و تالار محققان سعی شده است تخصص‌گرایی در نظر گرفته شود.

 

رئیس کتابخانه ‌های سازمان کتابخانه‌ های آستان قدس افزود:به دنبال آن هستیم تا با تأمین منابع تخصصی هر حوزه از قبیل کتاب، نشریه، مقاله، پایان‌نامه، نرم‌افزار و پایگاه‌های اطلاعاتی، کار محقق را تسهیل کنیم و محیطی مناسب را برای پژوهشگران فراهم کنیم تا تنها دغدغۀ آنها پژوهش باشد و دغدغۀ دیگری همچون کسری منابع را نداشته باشند.

 

وی با تأکید بر ارتباط اندیشگاه رضوی با کتابخانه‌های تخصصی اظهار داشت: به دنبال آن هستیم تا با تخصصی‌سازی علوم و ایجاد کرسی‌های آزاداندیشی از طریق اندیشگاه رضوی، علوم اسلامی را ترویج کنیم و پیروِ فرمایش مقام معظم رهبری(مدظله)، زمینه‌‌های مناسب تولید دانش در علوم انسانی و اسلامی را فراهم کنیم.

کد خبر 997055

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha