«علی تن»، هنرمند خط نگار درباره ضرورت پرداختن به شهدای ترور و شهدا در تولیدات فرهنگی و هنری به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: در حوزه هنرهای تجسمی نه تنها به شهدای ترور بلکه به شهدای مدافع حرم هم پرداخته نشده است، در این حوزه به موضوعاتی مثل دفاع مقدس نیز کمتر پرداخته شده است، متاسفانه این تنها برای شهدای ترور نیست .
این هنرمند با بیان اینکه باید رشادت های شهدا و رزمندگان و ایثارگران پر رنگ تر در آثار فرهنگی و هنری جلوه گر می شد، اظهار کرد: متاسفانه نه برای شهدای ترور و نه دیگر شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم آن گونه که باید در آثار هنری مثل نقاشی دیواری، مجسمه و فیلم پرداخته نشده است و این ضعف در دیگر حوزه ها هم مشهود است و به ضعف مدیریت فرهنگی برمی گردد و از طرفی خود هنرمندان هم به این موضوعات نمی پردازند و این می طلبد که موضوعات اینچنینی در صدا و سیما مطرح شود و به شکل گفتمان ترویج شود وقتی به شکل گفتمان مطرح شود هنرمند هم نسبت به آن اقبال بیشتری خواهد داشت.
علی تن در پاسخ به این سوال که وظیفه نهادهای فرهنگی در پر رنگ جلوه کردن موضوع شهدای ترور و دفاع مقدس در برنامه های فرهنگی و هنری چیست، گفت: دستگاه های فرهنگی از دو طریق می توانند به این کار بپردازند یکی سفارش اثر دهند و دیگری از طریق برگزاری جشنواره های متعدد اثر تولید کنند اما چون در جشنواره ها هنرمندان بنام کمتر شرکت می کنند آثاری که به جشنواره می رسد فاخر نیست بنابراین باید سفارش کار بدهند . البته در جشنواره کاریکاتور با موضوع ترور آثار خوبی به جشنواره رسید، درحوزه کاریکاتور خوب به این موضوع پرداخته شده است اما ما یک مجسمه و نقاشی دیواری در حوزه ترور نداریم می طلبد در جشنواره های دولتی بر روی این موضوعات بیشتر کار شود .
این هنرمند از رسانه ها خواست که به موضوع شهدای ترور بیشتر بپردازند تا به شکل مطالبه از مسئولان درآید و گفت: رسانه ها باید طرح سئوال کنند که چرا شهدای ترور در تولیدات فرهنگی و هنری غافل مانده اند و کمتر به آنها پرداخته شده است. رسانه ها باید درباره شهدای ترور جریان سازی کنند تا در شبکه های اجتماعی و رسانه های جهان هم انعکاس پیدا کند .
نظر شما