خبرگزاری شبستان: حمله تروریستی روز دوم نوامبر در وین که مانند همیشه به بهانه گسترش آزار و اذیت مسلمانان به پیروان اسلام نسبت داده شد موجب شد تا از آن تاریخ 30 رهبر اسلامی در این کشور شاهد حمله به خانه های خود و بازجویی از سوی پلیس باشند.
همچنین پس از این حادثه غم انگیز دو مسجد در وین تعطیل شدند و دولت اتریش پیشنهاد ممنوعیت اسلام سیاسی را ارائه داد که قرار است ماه آینده در پارلمان مورد بررسی قرار بگیرد.
حمله به فعالان مسلمان و سازمان های اسلامی با وجود نبود شواهد مربوط به مشارکت و ارتباط آنها با اقدامات تروریستی صورت گرفته است.
این در حالی است که هدف قرار دادن جامعه بزرگ ترکیه برای مقامات اتریشی مسئله سازتر به نظر می رسد زیرا ممکن است با واکنش جدی تری روبرو شوند چرا که آنها از حمایت سیاسی خارجی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه برخوردار هستند.
اما برخلاف اوضاع در فرانسه به نظر می رسد آگاهی یا اطلاعات بسیار کمی در مورد آنچه در اتریش علیه مسلمانان و سازمان های اسلامی اتفاق می افتد ، وجود دارد .
حدود 700 هزار نفر از جمعیت تقریبا 8 میلیون نفری در اتریش را مسلمانان تشکیل می دهند که حدود 50 درصد آنها ترک هستند و همچنین جمعیت قابل توجهی از مسلمانان یوگسلاوی سابق در این کشور ساکن هستند.
اما با وجود بزرگ بودن جامعه مسلمانان در اتریش ، پیروان اسلام از نظر حضور نسبتا ضعیف سیاسی و رسانه ای در این کشور دارند و در پی یورش ها و تعطیلی مساجد مسلمانان نتوانستند صدای خود را به گوش مقامات برسانند.
«قانون اسلام» تصویب شده در سال 2015 به طور موثر کنترل اسلام را به دست دولت اتریش داد.
این قانون به دولت این قدرت را می دهد که یک نهاد اسلامی منتخب خود برای نظارت بر جامعه مسلمانان تعیین کند.
در این شرایط دولت اتریش در سال های اخیر اقدامات متعددی را علیه مسلمانان انجام داده است.
در سال 2015 میلادی ، هنگامی که «سباستین کورتس» صدراعظم فعلی اتریش وزیر اتریش در امور اروپا بود از قانونی حمایت کرد که بودجه خارجی مساجد و امامان در اتریش را ممنوع می کرد.
به گفته کورتس این قانون بحث برانگیز که سرانجام در پارلمان تصویب شد برای توسعه اسلام اروپایی بود.
وی همچنین هدف دیگر از این اقدام را سرکوب اسلام سیاسی دانست.
در سال 2017 میلادی نیز دولت اتریش قانون جدیدی را وضع کرد که به موجب آن زنان مسلمان از پوشش کامل صورت در مکان های عمومی منع شدند.
بر این اساس مقرر شد زنان مسلمان که از برقع در اماکن عمومی استفاده می کنند 150 یورو جریمه شوند.
در سال 2019 میلادی نیز پارلمان اتریش قانونی را تصویب کرد که دختران در مدارس ابتدایی را از داشتن حجاب منع می کرد.
این قانون از طرف ائتلاف حاکم حزب محافظه کار خلق متعلق به صدراعظم اتریش و حزب راست افراطی آزادی (FPÖ) حمایت شد .
حالا صدراعظم راست گرا در نهایت می خواهد این قانون را در دانشگاه ها و موسسه های عمومی اجرایی کند .
در این شرایط اوضاع برای مسلمانان اتریش بسیار ناامن است چرا که در داخل کشور تحت ظلم و ستم قرار دارند و از لحاظ بین المللی هم از حمایت اندکی برخوردار هستند.
نظر شما