-
اهمیت موضوع هیأت و آیینهای مذهبی در ایران/دچار فربهی مطالعات مناسکی شدهایم
مدیر گروه حکمت و هنر پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: ما فقط دچار فربهی مناسک نیستیم بلکه دچار فربهی مطالعات مناسکی هم هستیم. یک ادبیاتی شکل گرفته است که مناسک را در چارچوب خاصی تحلیل میکند و کلیشههایی تولید کرده است که پیش از وقوع حادثه، آمادهاند تا حادثه را تحلیل کنند.
-
صالحی: جریان پرشتاب زنانه در علوم اسلامی به ویژه در ایران شکل گرفته است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شانزدهمین همایش بینالمللی بانوان قرآن پژوه گفت: در ایران عزیز به برکت انقلاب اسلامی شاهد جریان پرشتاب زنانه در علوم اسلامی در جهان اسلام و به طور خاص در ایران هستیم و این جریان زنانه علوم اسلامی میتواند در فهم و تربیت دینی موثر باشد.
-
میزبانی از ۹۰ بانوی قرآنی از ۱۹ کشور/ضرورت توجه به پایاننامههای قرآنی
مسجدجامعی در شانزدهمین همایش بینالمللی بانوان قرآنپژوه که علاوه بر شرکتکنندگان داخلی با حضور ۹۰ بانوی قرآنی از ۱۹ کشور برگزار شد؛ با اشاره به اهمیت توجه بیشتر به پایاننامههای قرآنی از بانیان برگزاری این رویداد قرآنی درخواست کرد که این مساله را به ویژه در سطح بانوان قرآنپژوه بیشتر مورد عنایت قرار دهند.
-
فقه المسائل دیگر پاسخگو نیست/ مهمترین کار ما فقه حکمرانی است
حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه بیان کرد: دیگر فقه المسائل پاسخگو نیست. باید فراتر از حل المسائل فقه، کلام و حکمت به دنبال تولید علوم انسانی اسلامی باشیم. مهترین کار بر زمین مانده حکمت حکمرانی و فقه حکمرانی است.
-
تحقق رسالتهای جامعه الزهرا (س)، نیازمند تحولخواهی و نگرش راهبردی است
مدیر جامعه الزهرا (س) گفت: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب درباره تحولات جدید در عرصههای داخلی، بینالمللی و جهانی، تحقق رسالتهای جامعه الزهرا(س) بهمنظور پاسخگویی به نیازهای نظام اسلامی و جوامع بشری، نیازمند رویکرد تحولخواهی و نگرش راهبردی است.
-
«مسجد الوداع» با قدمت ۶۰۰ ساله جلوه زیبایی شناختی از معماری دوره مملوکی
مسجد «الوداع» در شهر المنیا در مصر شاهکار معماری دوره مملوکی و جلوه زیبایی شناختی از عظمت تمدن اسلامی و تاریخ باشکوه آن به شمار میآید.
-
نخبگان قرآنی از تاثیر معارف بر زندگی و جامعه میگویند
شهر قم بهدلیل فعالیت صدها مرکز قرآنی و تفسیری، طی روزهای اول تا ششم دیماه جاری با حضور ۷۴ نخبه قرآنی برگزیده نهایی در بخش ملی و ۲۰ نفر شرکتکننده بینالملل میزبان بخش معارفی چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی است.
-
مداحی؛ هنر شورآفرین و رسانهای برای مقابله با جنگ نرم
مداحی تنها یک هنر نیست، بلکه رسانهای تمامعیار است که میتواند با ترکیب شعر، نغمه و پیام، به تقویت هویت دینی و مقابله با جنگ نرم و شناختی کمک کند. این هنر چندبعدی، پلی میان ارزشهای فرهنگی و اجتماعی جامعه با احساسات عمیق مخاطبان است.
-
رونق کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان نیازمند همدلی مردم و مسئولان
رونق فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد کردستان و تقویت آنها نیازمند بررسی مشکلات این کانونها و توجه به نیازهای آنان است که لازمه آن همراهی و همدلی مردم و مسئولان را میطلبد.
-
نباید وعده هایی بدهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم
رئیس جمهور با بیان این که نباید وعده هایی بدهیم که نتوانیم به آن عمل کنیم، گفت: باور و اعتقاد ما این است که اختیارات را باید به استانها واگذار کنیم.
-
لزوم استفاده از استعداد و نبوغ بانوان در عرصه مدیریت جامعه
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه باید از استعداد و نبوغ بانوان در عرصه مدیریت جامعه استفاده کرد، گفت: آنچه برای اسلام و انقلاب مهم است، استفاده از استعداد و نبوغ بانوان در عرصه جریانسازی است.
-
پاپ در پیام میلاد مسیح(ع): وضعیت خطرناک انسانی در غزه محکوم شده است
پاپ فرانسیس در پیامی به مناسبت میلاد حضرت مسیح(ع) وضعیت خطرناک انسانی در غزه را محکوم کرد و خواستار پایان جنگ در غزه و مناطق مختلف جهان شد.
-
رئیسجمهور، اساسنامه بنیاد بینالمللی شهید رئیسی را ابلاغ کرد
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور، اساسنامه بنیاد بینالمللی شهید رئیسی مصوب جلسه ۹۰۹ شورای عالی انقلاب فرهنگی را ابلاغ کرد.
-
احمد؛ ناجیِ بیتاب بم
«احمد» را باید دید تا او را بهتر فهمید که چگونه با حاج قاسم یکه و تنها از میان آوار فروریخته بر سر یک شهر، جوانههای امید را با نجات جان هزاران نفر از دل خاک بیرون آوردند.
-
لزوم احتیاط در استفاده از هوش مصنوعی در حوزه علوم انسانی
آیت الله اراکی با بیان اینکه ما در علوم انسانی نه در مقدمات قطعیت داریم و نه در استدلال و استنتاج گفت: با توجه به این موضوع ما وقتی به علوم انسانی می رسیم باید در رابطه با نتایج هوش مصنوعی و کارکرد هوش مصنوعی با احتیاط بسیار بالاتری برخورد کنیم.
-
۹ دی روز تجلی قدرت الهی/ جشن بصیرت ملت در ۱۳۰۰ نقطه کشور
نائینی اظهار کرد: برگزاری مراسم ویژه ۹ دی در بیش از ۱۳۰۰ نقطه در سراسر کشور از جمله برنامه شاخص هفته بصیرت است. در تهران روز یکشنبه، ۹ دی در ساعت ۱۴:۳۰ در میدان آیینی امام حسین (ع) این برنامه با سخنرانی دکتر قنبری و حضور مردم برگزار میشود. این مراسم در تمام شهرها و به فراخور شرایط آب و هوایی در مصلاها، مساجد، سالنهای متنوع و سایر مکان برگزار میشود.
-
ظرفیتهای آموزشی و دانشگاهی را پای کار نماز بیاوریم
رییس ستاد اقامه نماز کشور در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز تأکید کرد: طلاب و معلمان باید برای ترویج فریضه نماز در بین دانش آموزان از ظرفیت یکدیگر استفاده کنند.
-
ماجرای همسایگی و همزیستی کلیسا و مسجد
موضوع همسایگی دیوار به دیوار کلیسا و مسجد میتواند به عنوان یک نماد از همزیستی مسالمتآمیز بین ادیان مختلف تلقی شود که این موضوع در آذربایجانغربی و ارومیه به وضوح قابل مشاهده است.
-
پژوهش باید امتداد اجتماعی داشته باشد
رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه پژوهشگرباید ابتدا بداند مخاطبش کیست و نیازها و مشکلات این مخاطب چیست گفت: پژوهشگر باید انگیزه و دغدغه داشته و آثارش امتداد اجتماعی داشته باشد.
-
ضرورت بازآرائی و تحولگرائی در حوزه دیپلماسی فرهنگی
صالحی با توجه به شرایط منطقه و عرصه بین الملل در خصوص ضرورت تحول گرایی و توجه به الزامات عصر جدید در حوزه دیپلماسی فرهنگی مطالبی را مورد تاکید قرار داد.
-
فرهنگ نماز باید در بین دانش آموزان و دانشگاهیان ترویج یابد
امام جمعه بجنورد در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز تأکید کرد: فرهنگ نماز باید در بین دانش آموزان و دانشگاهیان ترویج یابد.
-
راهاندازی سهشنبههای علوم انسانی اسلامی با رویکرد گفتگوهای علمی
حجت الاسلام والمسلمین ابراهیمی پور با بیان اینکه امروز گفتگوهای علمی در حوزه و دانشگاه کمرنگ است از راه اندازی سه شنبه های علوم انسانی اسلامی در موسسه امام خمینی(ره) خبر داد.
-
پیکارجویی و فداکاری چگونه در قاب سینما روایت میشوند؟
شاهنگی، با اشاره به اینکه برخی منتقدان در نگاهی تأویلی، با توسعه مفهوم جنگ، تمامی موقعیتهای داستانی و دراماتیک را به واقعیت مطلقی به نام جنگ باز میگردانند، نوشت: در این رویکرد موضوع تمامی فیلمها، جنگ است.
-
ابتکاراتِ مسجدیِ کره جنوبی برای جذب گردشگران مسلمان
برای گردشگرانی که به دنبال یک ماجراجویی پربار و خانوادگی هستند و در عین حال میخواهند که نیازهای اسلامی آنها در طول سفری که دارند، برآورده شود کره جنوبی یک مقصد بسیار مناسب است.
-
حمایت اوقاف از بانوان سرپرست خانوار در طرح «شمیم خدمت»
حجت الاسلام عادل با اشاره به اجرای طرح «شمیم خدمت» در ۲۰۰ امامزاده و بقعه شاخص کشور گفت: با اجرای این طرح از ظرفیت امامزادگان برای عرضه و فروش محصولات بانوان سرپرست خانوار استفاده میگردد.
-
حضرت عیسی(ع) زمینهساز تحقق و گسترش حکومت الهی در عصر ظهور
حجت الاسلام فوادیان مهمترین کارکرد شخصیت حضرت عیسی علیهالسلام را زمینهسازی برای گسترش و تحقق حکومت الهی خداوند متعال عنوان کرد و گفت: چنان که در ماجرای مباهله تبیین خلقت ایشان فرصت طرح فضایل اهل بیت(ع) را فراهم کرد.
-
تلاشهای یک کانون مسجدی برای کاهش آسیبهای اجتماعی
مدیر کانون فرهنگی هنری منتظران موعود با اشاره به تهدیدهای فرهنگی و هجمههایی که نسل نوجوان و جوان را هدف قرار داده است، گفت: در این کانون برگزاری نشستهای بصیرتی و آگاهسازی با هدف جلوگیری از رواج آسیبهای اجتماعی دغدغه ما بوده و با دعوت از اساتید برجسته در تلاش هستیم بچههای کانون و خانوادههای محله را در برابر آسیبهای اجتماعی مصون نگهداریم.
-
احیای کارکردهای مساجد نقش اثرگذاری در تقویت فرهنگ عمومی دارد
حجت الاسلام حسینی با اشاره به اهمیت فعالیت های فرهنگی و کارکردهای مساجد در تقویت فرهنگ عمومی، گفت: اقدامات خوبی برای بررسی مساجد و حضور سرزده از آنان انجام شده است که امیدواریم در این زمینه مشکلات و محدودیت ها نیز برطرف شود.
-
اقتصاد مردمی؛ رمز عبور از موانع جهانی
آیتالله دژکام گفت: اقتصاد مردمی، با تکیه بر نقش تاریخی بازاریان و اصناف، میتواند راهگشای عبور از موانع اقتصادی و بازیابی جایگاه ایران در تجارت جهانی باشد.
-
هشدار دستگاه قضا به سیاهنماها و آنها که دل مردم را خالی میکنند
جهانگیر گفت: همه وظیفه آگاه بخشی و مبارزه با تحریف آفرینی را داریم و همه کسانی که نقشی در قوای سهگانه دارند باید روحیه و سرمایه اجتماعی را افزایش دهند تا دشمن نتواند یأس را در مردم ایجاد کند و مسئولان خود را در خدمتگذاری مشتاق نشان دهند این امر در هراس افکنی و یأسآفرینی دشمن نقش منفی دارد. قوه قضائیه پای امنیت مردم ایستاده و با هر کس دل مردم را با سیاهنمایی و یاس مواجه کند برخورد قانونی لازم را انجام می دهد.