کاروانسرای ینگی امام بخشی از هویت فرهنگی مردم هشتگرد است

طهماسبی با تبریک فرا رسیدن سالروز ۱۷ آذر روز فرهنگی هشتگرد گفت: بنای تاریخی کاروانسرای ینگی امام در زمره آثار ملی ثبت شده و به عنوان پروژه پایلوت یونسکو برای احیاء کاروانسرای جاده ابریشم است.

« علیرضا طهماسبی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز با اشاره به فرا رسیدن سالروز 17 آذر به عنوان روز فرهنگی هشتگرد با معرفی اثر تاریخی کاروانسرای صفوی ینگی امام گفت: 17 آذر روزی است که کاروانسرای ینگی امام در 17 آذر 1377 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوجبلاغ افزود: کاروانسرای صفوی ینگی امام در ابعاد هفتاد در هفتاد مربع است که از گذشته های دور برای بحث تجاری خدمات می داده است.

 

به گفته طهماسبی این بنای تاریخی پیشینه مربوط به دوره هخامنشی دارد و در عین حال در دوره صفوی جزء کاروانسراهای جاده ابریشم بوده است.

 

وی با اشاره به اهمیت هویت فرهنگی شهر هشتگرد ادامه داد: این بنا تاریخی در زمره آثار ملی ثبت شده و به عنوان پروژه پایلوت یونسکو برای احیاء کاروانسرای جاده ابریشم است.

 

وی اظهار کرد: این کاروانسرا چهار ایوان دارد که در ضلع شمالی، ضلعی غربی، ضلع جنوبی و شرقی بنا است و ایوان ضلع شمالی به همان شکل دوره صفوی باقی مانده است ولی مابقی ایوان ها تغییرداده شده است.

 

طهماسبی بیان کرد: این بنای تاریخی در داخل 24 حجره و ایوانچه دارد که شامل شاه نشین است و به عنوان نخستین کاروانسراهای فعال در دوره قاجار نیز محسوب می شود و کاربرد هتل های امروز را داشته است.

 

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان ساوجبلاغ خاطرنشان کرد: چهار گنبد در ضلع شمال شرغی، غربی، شمالی و جنوبی دارد که نوع گنبدها از نوع کلومبو است و به تازگی مرمت شده است.

 

 

کد خبر 1001230

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha