«مهران احمدی بلوطکی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار کرد: روند کاهشی مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ و کاهش مراجعات بیماران به مراکز غربالگری و بیمارستانها نتیجه زحمات تمام ادارات و سازمانها است.
مطلوبیت آب شرب روستایی به طور متوسط زیر ۵۰ درصد است
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با بيان اينكه تامين آب شرب و بهداشتی برای روستائيان به لحاظ اهميت، جايگاهی بیبديل در حفظ سلامت، کارآمدی ساکنان مناطق روستايی، عدم مهاجرت و توسعه پايدار بخش روستايی کشور دارد و تامین و توزیع آب بهداشتی و سالم کمترین انتظاری است که مردم نجیب ما در مناطق روستایی از آن بیبهره ماندهاند.
وی با اشاره به اینکه آب روستایی ما مطلوبیت ندارد و نگرانی ما تنها در خصوص آلودگی میکروبی نیست بلکه کلر هم در آب روستایی یا کم است یا وجود ندارد اضافه کرد: در حوزه روستایی مطلوبیت به طور متوسط زیر ۵۰ درصد است و برخی نقاط به 20 درصد و کمتر هم میرسد.
احمدی بلوطکی تصریح کرد: اگر آبفا در حال انجام کارهای زیرساختی است حداقل کلر باقیمانده در شبکه فعلی را به درستی مدیریت و رصد کند، البته دوستان آبفا گاها حرف ما در خصوص نمونهگیریها را قبول ندارند كه نشان از اين است كه یا کار کارشناسی ما اشتباه است یا عزیزان آبفا کم لطفی میکنند ولی ما آمادهایم حرف خود را در هر محکمه علمی اثبات کنیم.
تامین آب شرب در شرایط اپیدمی کرونا ضرورتی انکارناپذیر
وی با بیان اینکه سلامت آب به طور مستقیم و غیرمستقیم با بیماریهای مختلفی همچون تیفوئید، حصبه، شبه حصبه، بیماری اسهال خونی و وبا در ارتباط است ابراز کرد: همچنين در شرايط كنونی كه شستشوی دستها از مهمترین راههای پیشگیری از بیماری کووید 19 است، در دسترس بودن آب سالم برای شهروندان امری ضروری و بدیهی است و قطعیهای مکرر و افت فشار آب در شبکه توزیع یکی از راههای پیشگیری از بیماری کرونا را کاملا از بین خواهد برد.
با آبگرفتگیهای اخیر وقوع ظغیان دیگری در کنار کرونا خواهیم داشت
دبیر شورای سلامت و امنیت مواد غذایی شهرستان اهواز با اشاره به بارشهای اخير در خوزستان عنوان کرد: فاضلابهای برگشتی از بارانهای اخیر حجمی از مشکلات گوارشی و پوستی را در مناطق روستایی به دنبال داشت؛ ما در پاییز و زمستان امسال نگران طغیان دیگری در کنار کرونا هستیم که امیدواریم این نگرانی به وقوع نپیوندد.
مراجعات به مراکز بهداشتی افزایش یافته است
وی با ابراز نگرانی از وضعیت اسفبار سرریز و گرفتگیهای شبکه فاضلابرو در کلانشهر اهواز اذعان کرد: در حال حاضر در پیک التور هستیم و مراجعات به مراکز خدمات جامع سلامت افزایش یافته و بارندگیهای اخیر ضعفهای ناشی از مشکلات حوزه آب و فاضلاب را مشهودتر کرده است.
دبیر شورای سلامت و امنیت مواد غذایی اهواز پسزدگیهای فاضلاب، آبهای آلوده و روانآبها را از علل بروز و شیوع بیماریهای عفونی عنوان کرد و ادامه داد: یکی از علائم بیماری کرونا اختلال در سیستم گوارش بوده که آلودگی آب شرب میتواند این موضوع را تشدید و زمینه بیماری کرونا را فراهم کند.
وی با گلایه از عملکرد متولیان امر خاطر نشان کرد: سلامتی مردم چیزی نیست که به این سادگی از کنار آن گذشت و با سهلانگاری جان شهروندان را به خطر انداخت؛ دفع غیربهداشتی فاضلاب خطرات و مضرات فراوانی به دنبال خواهد داشت و بیمارستانهای ما توان یک اپیدمی همزمان با کرونا را نخواهند داشت.
شبکه دفع فاضلاب فرسوده است
احمدی با بيان اينكه شبکه دفع فاضلاب کلانشهر اهواز فاقد استانداردهای اصولی بوده که در بسیاری از اوقات شاهد گرفتگیهای شدید و سرریز فاضلاب در مناطق شهری هستیم تصریح کرد: شبکه فاضلابرو با قدمتی 50 ساله و فرسودگی فراوان بدون شک توان دفع آبهای سطحی و افزایش ناگهانی دبی فاضلاب را نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه سلامت جسمی و روانی مردم بازیچه دست مسئولان نیست، خطاب به متولیان امر تاکید کرد: چند بحران آبگرفتگی و سیل را باید پشت سر بگذاریم تا به فکر چارهاندیشی و رفع مشکلات باشیم.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز ابراز کرد: این مرکز بر حسب وظیفه ذاتی و قانونی هشدارهای لازم را ارائه و تمام مشکلات و شاخصهای آب روستایی را طی مکاتبه محرمانه به مدیریت آبفا استان و شهرستان تحويل داده است.
در صورت عدم رفع مشکل فاضلاب و آب شرب، بهداشت اعلام جرم خواهد کرد
وی یاد آور شد: به استناد مصوبات شورای سلامت در صورت عدم رفع مشکلات و بهتر نشدن وضعیت موجود در مراجع قضایی با عنوان تهديد علیه بهداشت عمومی پرونده قضایی تشکیل و علیه متولیان امر اعلام جرم صورت خواهد گرفت.
وی در پایان از تمامی متولیان امر (شرکت آب و فاضلاب شهرستان، شهرداری و ...) خواست نسبت به برنامهریزیهای منظم و انجام اقدامات پیشگیرانه در جهت رفع معضلات بهداشتی، زیست محیطی و اجتماعی اقدام کنند تا شاهد این وضعیت خطرناک برای سلامتی شهروندان نباشیم.
نظر شما