محمدرضا حاجی زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رفسنجان با اشاره به اینکه زینب السادات فاطمی، دانش آموز رشته ریاضی و فیزیک متوسطه دوّم مدرسه بوعلی سینا کشکوئیه طرح «محلول پاک کننده فلزات » را ارائه داد؛ افزود: این دانش آموز در بخش نانوتکنولوژی بیست و دوّمین جشنواره استانی جوان خوارزمی رتبه برتر را کسب کرد و به مرحله کشوری راه یافت.
رییس آموزش و پرورش بخش کشکوئیه شهرستان رفسنجان افزود: این دانش آموز تحقیقات علمی و پژوهشی خود را در پژوهش سرای دانش آموزی شهدای فرهنگی کشکوئیه که زیر نظر اداره آموزش و پرورش بخش کشکوئیه است انجام می دهد و حدود یک سال بر روی این طرح تحقیق کرده است.
زینب السادات فاطمی هم به خبرنگار خبرگزاری شبستان توضیح داد: با توجه به بحران کرونا و اینکه نمی توانستم در پژوهش سرا جهت انجام آزمایش ها حضور داشته باشم، آزمایش های مربوطه را در خانه و زیر نظر اساتید پژوهش سرا با زحمت فراوان انجام دادم تا نتیجه خوبی به دست بیاید.
وی افزود: فلزات وقتی حرارت می بینند رنگ آن ها تغییر می کند این تغییر رنگ با چیز دیگری پاک نمی شود؛ با محلول جدیدی که ساختم در طول ۵ ثانیه، رنگ محل حرارت دیده فلز را به حالت اوّل بر می گرداند؛ موادی که در این محلول به کار بردم طبیعی است و هیچ آسیبی به پوست انسان وارد نمی کند.
فاطمی خاطرنشان کرد: حتّی اگر کودکی هم از این محلول بنوشد هیچ خطری متوجه او نمی شود.
وی کارایی این محلول را بر روی ظروف فلزی آشپزخانه، صافکاری ها، کابینت سازی ها و .... عنوان کرد و گفت: کاربرد اصلی این محلول پاک کردن رنگ تیره فلزاتی است که بر اثر حرارت به وجود می آید.
نظر شما