کتاب ، محصول تجربه های بشری و خلاقیت های ذهنی انسان است

ادیب منش، گفت: کتاب به عنوان ابزاری متعالی، همواره در خدمت انسان بوده و.محصول تجربه های بشری و خلاقیت های ذهنی و آموخته های دراز مدت انسان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه، کتاب‌خانه به مجموعه‌ای از اطلاعات و منابع و خدمات اطلاعاتی گفته می‌شود که توسط یک نهاد عمومی، خصوصی یا یک شخص نگهداری و اداره می‌شود. از نگاه سنتی، کتابخانه به‌طور معمول به مجموعه‌ای از کتاب‌ها گفته می‌شود. 'کتاب ' مجموعه ای از اطلاعات در مورد یک فرد یا یک جسم یا ... است که در صفحاتی کاغذی نوشته یا چاپ می‌شود.

 

کتاب و کتابخوانی یکی از مهمترین تعرفه های توسعه فرهنگی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است .بسیاری از مردم، جوانان و نوجوانان امروز با مقوله کتاب غریبه هستند و بیشتر وقت خود را در فضای مجازی سپری می کنند دریغ از اینکه یک صفحه کتاب مطالعه کنند.

به وسیله کتاب و مطالعه آن می توان از زندگی آیندگان با خبر شد و اطلاعات بدست آمده را به آیندگان انتقال داد .کتاب، پدید آوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب از توصیه های مهم اولیای دین است.

در همین راستا خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه با مرضیه ادیب منش کتابدار نمونه کتابخانه نبوت شهر سرمست گیلانغرب گفتگویی ترتیب داده که می خوانیم.

 

لطفا"خودتان را معرفی کنید؟

-- مرضیه ادیب منش هستم ۳۵ساله ،دارای مدرک کارشناسی ارشد علم اطلاعات ودانش شناسی مسئول کتابخانه نبوت شهرسرمست گیلانغرب به صورت تک نیرومشغول و درزمینه فعالیت های شاخص کتابدارسفیرسلامت پویش همدلی بعنوان کتابدارنمونه کشوری برگزیده شدم .

 

در حال حاضر کتابخانه شهر سرمت چند جلد کتاب و عضو دارد؟ماهیانه چند جلد کتاب امانت داده می شود؟
 

کتابخانه عمومی نبوت شهرسرمست داری ۱۲هزارجلدکتاب و در حال حاضر  ۹۳۵نفرعضوفعال دارد . البته تا قبل از شیوع ویروس کرونا  ۱۲۰۰نفرعضوداشتیم وماهیانه بیش ازهزار جلد کتاب امانت داده می شد که در سال ۹۸ تعداد کتاب امانت داده شده   ۱۵۴۲۲ جلد است.

 

شهر سرمت چند کتابخانه دارد؟ و چه برنامه هایی در کتابخانه این شهر برگزار می شود؟

 

کتابخانه نبوت تنها کتابخانه و پایگاه فرهنگی اجتماعی در این شهر است که مورد استقبال مردم مطالعه دوست سرمت قرار دارد در این کتابخانه برنامه های  فرهنگی ،اجتماعی زیادی مانند.قصه گویی،جمع خوانی، نشست کتابخوان،شاهنامه خوانی،آموزش کاردستی،کلاس آموزش قرآن برای کودکان، برپاییکلاس مهارتهای زندگی برگزار می شود.

 

در راستای اقدامات کرونا برای اعضا کتابخانه شهر سرمت چه اقداماتی انجام داده اید؟ 

 

 

از ابتدای شیوع ویروس کرونا تا کنون فعالیت های مختلفی از جمله توزیع ماسک دربین روستاییان ومناطق محروم گواور ،تبدیل کتابخانه نبوت به عنوان پایگاه سلامت ،شناسایی معابر ،محلات ،اماکن پرخطر و در معرض آسیب،تهیه و توزیع محلول واقلام بهداشتی،راه اندازی و حمایت از کمپین های مبارزه با این ویروس شوم،حمایت های روانی و مشاوره  غیر حضوری،برگزاری فعالیتهای فرهنگی درفضای مجازی از مهمترین اقدامات انجام گرفته جهت جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در این شهر یوده است.

 

آیا در این شرایط تعطیلی با اعضای کتابخانه ارتباط دارید؟

 

در این شرایط که محدودیت های کرونایی اعمال شده است ما نیز طبق ضوابط تعطیل هستیم ولی این دلیل نمی شود که بچه ها و مردم از فعالیتهای فرهنگی و مطالعه کتاب محروم باشند لذا  با  اعضا ازطریق فضای مجازی درارتباط هستم.

 

در سالجاری چند برنامه فرهنگی برگزار کردید؟

تاقبل از شیوع ویروس کرونافعالیت فرهنگی زیادی برای اعضا کتابخانه در شهر سرمت با حضور حداکثری اعضا برگزار میشد امادر حال حاضر به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا تمامی برنامه ها کنسل شده است.

 

مراجعین شما بیشتر در  چه رده سنی هستند؟چه بخش هایی در کتابخانه دارید؟

 

کودکان ونوجوانان بیشترین رده سنی کتابخانه نبوت راتشکیل میدهند و بخش نشریات بخش اصلی.بخش کمک درسی.بخش مرجع.بخش کودک ونوجوان.بخش دفاع مقدس درکتابخانه در حال فعالیت هستند.

 

به نظر شما  طرح"شنبه ها کتاب" که متولی آن کانون مساجداست چه تاثیری در جامعه دارد؟

 

یکی از اقدامات ارزشمند و تاثیرگذار ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی اجرای طرح ملی شنبه های کتاب مساجد می باشد. طرح ملی «شنبه های کتاب مساجد» در راستای ارتقای فرهنگ کتابخوانی و مطالعه مفید اهالی مسجد و دیگر اقشار جامعه از سوی ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد برنامه ریزی و در مساجد سراسر کشور اجرا می شود.

 

نقش کتاب و کتابخوانی در جامعه امروزی چیست؟

نقش کتاب و کتابخوانی در توسعه و پیشرفت جوامع نقشی انکارناپذیر است تا جایی که کارشناسان، رشد و بالندگی را با تعداد کتابخانه ها، تولیدات کتاب، تیراژ کتاب، میزان سرانه مطالعه ملت ها مقایسه می کنند. زیرا  نمی توان توسعه و رشد را بدون در نظر گرفتن میزان سرانه مطالعه مورد بررسی قرار داد به همین خاطر، کتاب و کتابخوانی از مقوله های مهم و قابل توجه فرهنگی است که ترویج آن در جامعه، بسیار ضروری  به نظر می رسد. 

 

همچنین پیرایش فرهنگ از نظر ضرر و زیان و آرایش آن با پاکی ها و پیشرفت ها به تلاش همگانی نیازمند است که کتاب در این راه، می تواند به خوبی به کار گرفته شود و کارایی خود را نشان دهد. کتاب به عنوان ابزاری متعالی، همواره در خدمت انسان بوده و کتاب های خوب و مفید به عنوان بهترین دوست آدمی، خدمات شایانی را به جامعه بشری ارائه نموده است. کتاب در به کمال رساندن انسان، نقش بسزا و بی بدلیلی را ایفا نموده است و می توانیم ادعا کنیم که در این دنیا همه به نوعی با کتاب و کتابخوانی در ارتباط هستند. با وجود رشد و پیشرفت ها در عرصه های مختلف، فرهنگ کتاب و کتابخوانی نه تنها از اهمیت آن کاسته نشده بلکه روز به روز گسترده تر و پایدارتر گردیده است و بر اهمیت آن افزوده شده است. 

 

تمام  بزرگان، صاحب نظران و کسانی که دنیا را متحول نموده اند. هرگز با کتاب و کتابخوانی بیگانه نبوده اند و از کتاب به عنوان وسیله ای ضروری همواره  بهره  برده اند. کتاب، یکی از بهترین ابزاری است که در انتقال اندیشه و تفکر، نقش ایفا می کند و همچون خورشیدی درخشان به همگان نور، شور و گرمایش را هدیه می دهد و در این پرتو افشانی، دشت های تشنه را سیراب می کند و اندیشه ها را بارور می سازد. در پرتو کتاب، سرسبزی، شکوفایی و بالندگی فرهنگی ما به اوج می رسد .

کد خبر 1001661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha