به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، تولید آثار فرهنگی و هنری با موضوع شهدا و به خصوص«شهدای ترور» یکی از ضرورت های انکار ناپذیر هنر ماست، چرا که با زبان هنر می شود این قهرمانان ایران را معرفی کرد. اما متاسفانه درصد کمی از تولیدات فرهنگی و هنری به شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و حتی شهدای ترور اختصاص دارد دلیل این امر را باید از مسئولان امر فرهنگ و هنر و حتی مسئولان شهری پرسید که چرا نباید برنامه های جامع و فراگیر تری در زمینه فرهنگ و هنر برای شهدا داشته باشند و چرا نباید یادمانی از شهدا در شهر برپا شود یا اینکه بر دیوار نگاره های شهر تصویر شهدا نصب باشد؟ درست است که مسئولان فرهنگی و هنری و شهری برنامه هایی در خصوص شهدا و بویژه شهدای ترور مثل سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دارند، اما حجم این برنامه ها کم است و یا خروجی مناسبی از آنها نمی بینیم؛ اگر فرهنگ ایثار و شهادت گفتمان غالب تولید آثار هنری می شد قطعا هنرمندان متعهد و انقلابی آثار ماندگاری خلق می کردند. در طول چهل و اندی سال که از پیروزی انقلاب اسلامی می گذرد ما شهدای زیادی در زمینه ترور داده ایم که آخرین شهید ما «شهید محسن فخری زاده» بوده است، آیا ما موزه ای از آثار فرهنگی و هنری با موضوع شهدای ترور داریم؟
«علی تن»، هنرمند متعهد و انقلابی درباره ضرورت پرداختن به شهدای ترور و شهدا در تولیدات فرهنگی و هنری به خبرگزاری شبستان می گوید: در حوزه هنرهای تجسمی نه تنها به شهدای ترور بلکه به شهدای مدافع حرم هم پرداخته نشده است، در این حوزه به موضوعاتی مثل دفاع مقدس نیز کمتر پرداخته شده است، متاسفانه این تنها برای شهدای ترور نیست . باید رشادت های شهدا و رزمندگان و ایثارگران پر رنگ تر در آثار فرهنگی و هنری جلوه گر می شد، اما متاسفانه نه برای شهدای ترور و نه دیگر شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم آن گونه که باید در آثار هنری مثل نقاشی دیواری، مجسمه و فیلم پرداخته نشده است و این ضعف در دیگر حوزه ها هم مشهود است و به ضعف مدیریت فرهنگی برمی گردد و از طرفی خود هنرمندان هم به این موضوعات نمی پردازند و این می طلبد که موضوعات اینچنینی در صدا و سیما مطرح شود و به شکل گفتمان ترویج شود وقتی به شکل گفتمان مطرح شود هنرمند هم نسبت به آن اقبال بیشتری خواهد داشت.
نهادهای متولی فرهنگ و هنر به طرق مختلف می توانند شهدا و از جمله شهدای ترور را محور برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری خود اعلام کنند و یا حتی جوایز ادبی و هنری بنام آنها برپا کنند و همین شیوه پرداختن به شهدا به عنوان یک دغدغه هنری جامعه هنری را درگیر مسئله می کند و قطعا نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت.«علی تن» درباره وظیفه نهادهای فرهنگی در پر رنگ جلوه کردن موضوع شهدای ترور و دفاع مقدس در برنامه های فرهنگی و هنری می گوید: دستگاه های فرهنگی از دو طریق می توانند به موضوع شهدا و شهدای ترور بپردازند یکی سفارش اثر دهند و دیگری از طریق برگزاری جشنواره های متعدد اثر تولید کنند اما چون در جشنواره ها هنرمندان بنام کمتر شرکت می کنند آثاری که به جشنواره می رسد فاخر نیست بنابراین باید سفارش کار بدهند.
رسانه های جمعی و به خصوص صدا و سیما نقش مهمی در ایجاد گفتمان غالب دارند و می توانند با طرح مسئله پرداخت هنری با محتوای شهدای ترور آن را به یک مطالبه عمومی درآورند وقتی موضوعی مطالبه عمومی شود هنرمند متعهد هم پای کار می آید و اثری در خور شان شهدا خلق می کند که می تواند زینت بخش شهر باشد . در همین راستا «علی تن» از رسانه ها خواست که به موضوع شهدای ترور بیشتر بپردازند تا به شکل مطالبه از مسئولان درآید و گفت: رسانه ها باید طرح سئوال کنند که چرا شهدای ترور در تولیدات فرهنگی و هنری غافل مانده اند و کمتر به آنها پرداخته شده است. رسانه ها باید درباره شهدای ترور جریان سازی کنند تا در شبکه های اجتماعی و رسانه های جهان هم انعکاس پیدا کند .
حال که تازه دو هفته از ترور شهید «محسن فخری زاده» می گذرد و در آستانه سالگرد ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی قرار داریم می طلبد که رسانه ها پرداختن به شهدای ترور را به عنوان یک اولویت برای تولید برنامه های فرهنگی و هنری قرار دهند تا محتوای مناسب برای ایجاد موزه شهدای ترور فراهم شود .
نظر شما