کارفرمایان در ازای جذب معلولین به کار تسهیلات قرض الحسنه دریافت می کنند

قلندری اشتغال را مشکل فراگیر جامعه دانست و گفت: در راستای حمایت از اشتغال معلولان، کارفرمایانی که نسبت به به‌کارگیری جامعه هدف بهزیستی اقدام کنند،۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه و حق بیمه سهم کارفرما به مدت پنج سال به آن‌ها پرداخت می‌شود.

«عبدالرضا قلندری» در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، با اشاره به هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت و اینکه معلولان در کنار معلولیتی که دارند افرادی توانمند هستند و معلولیت برایشان محدودیت نمی‌آورد، گفت: افراد معلول از توانمندی بسیار بالایی برخوردار هستند شاید یک نقص عضوی با محدودیت وجود داشته باشد، ولی ناتوانی وجود ندارد.

 

معاون توان‌بخشی اداره کل بهزیستی مازندران بابیان اینکه نگاه فرهنگی جامعه هنوز برای فعالیت معلولان مناسب نیست، افزود: این نگاه به نگاه جامعه برمی‌گردد اینکه افراد و مسئولان جامعه چقدر می‌توانند قدر این توانمندی را بدانند و بستر را برای این افراد آماده کنند البته تحقق این مهم نیاز به یک نهضت همگانی دارد که فقط مختص به مسئولان نیست بلکه آحاد جامعه نیز باید نگاهشان را به افراد معلول تغییر داده و آن‌ها را توانمند ببینند.

 

وی اذعان کرد : همه ما باید به این باور برسیم که این افراد می‌توانند در جامعه حضور کامل داشته باشند و انتظار می‌رود تمام آحاد جامعه از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این قشر از جامعه آگاهی داشته و از آن بهره‌مند شوند.

 

قلندری بابیان اینکه مسئولان باید با نگرشی نو، معلولان را جزئی از جامعه بدانند و با آغوش باز به حل مسائل و مشکلات این قشر بپردازند، ادامه داد: البته بسیاری از افراد حتی با معلولیت‌های بالا قهرمان جهان هستند و در عرصه جامعه نیز فعالیت زیاد و چشمگیری دارند.

 

وی بابیان اینکه بهزیستی مازندران 2 درصد از معلولان استان را شناسایی کرده است، افزود: حدود 66 هزار و 213 نفر افراد دارای معلولیت استان زیرپوشش سازمان بهزیستی بوده و از خدمات این نهاد حمایتی بهره‌مند هستند که حدود 45 درصد این افراد معادل 30 هزار و 223 نفر معلولان جسمی و حرکتی هستند.

 

معاون توانمندسازی بهزیستی مازندران شمار معلولان ذهنی استان را 14 هزار نفر برشمرد و گفت: معلولیت‌های صوتی گفتار، شنوایی و روانی مزمن درصدهای بعدی دیگر معلولیت‌ها هستند.

 

وی بابیان اینکه در حال حاضر 28 هزار نفر از مددجویان ما دارای معلولیت شدید و خیلی شدید هستند، ادامه داد: نشان دادن درصد معلولیت‌ها بر این اساس است که افراد بر اساس معلولیت‌هایی که دارند باید از چه نوع خدماتی بهره‌مند شوند.

 

قلندری بیان کرد: هر چه شدت معلولیت بالاتر برود خدمات مراقبتی بیشتر و به همان ترتیب خدمات حمایتی ما نیز افزون‌تر خواهد شد و هر چه به طیفی با معلولیت خفیف نزدیک‌تر می‌شویم خدمات توانمندسازی ما بیشتر خواهد شد تا این افراد بتوانند به جامعه برگردند.

 

وی یادآور شد: اما افرادی با معلولیت شدید و خیلی شدید علاوه بر خدمات مراقبتی از خدمات توانمندسازی هم برخوردار می‌شوند تا در جامعه حضور بیشتری داشته باشند.

 

قلندری از انعقاد تفاهم‌نامه این سازمان با سازمان فنی و حرفه‌ای باهدف توانمندسازی و مهارت‌آموزی معلولان خبر داد و گفت: این تفاهم‌نامه در راستای توانمندسازی، مهارت افزایی و آموزش دوره‌های مختلف فنی و حرفه‌ای منعقد شد تا بستر مناسبی جهت ارتقاء توانمندی و ایجاد اشتغال پایدار جامعه هدف بهزیستی ایجاد گردد.

 

وی  بیان کرد: در حوزه اشتغال یک بحث حمایتی داریم به‌عنوان جبران هدف کارایی، اگر افراد دارای معلولیت نتوانند در حوزه اشتغال آن کارایی لازم را داشته باشند ما به کارفرما مبلغی را به‌عنوان جبران خواهیم داد.

 

قلندری به فعالیت 27 مرکز شبانه‌روزی در استان مازندران اشاره کرد و افزود: این مراکز به 1700 معلول و سالمند خدمات‌رسانی می‌کنند و باوجود شیوع کرونا با مدیریت درست و تلاش کارکنان این مراکز هیچ فوتی ناشی از بیماری کرونا در این مراکز نداشتیم.

 

وی، تهیه و توزیع لوازم بهداشتی ازجمله ماسک، دستکش، الکل و تب‌سنج، کمک‌هزینه مقابله با کرونا به ازای هر توان‌خواه 5 میلیون ریال و تهیه و توزیع پوسترهای پیشگیری، ایجاد پایش مراکز شبانه‌روزی و ضدعفونی مستمر کلیه مراکز تحت پوشش بهزیستی را از اقدامات معاونت توان‌بخشی بهزیستی مازندران در دوران کرونا برشمرد.

 

قلندری درباره اشتغال معلولان گفت: اشتغال مشکل فراگیر جامعه است با این توضیح که قانون سه درصد اشتغال را برای دستگاه‌های دولتی تعیین کرده است اما سه درصد جمعیت چندانی را در برنمی‌گیرد با توجه به اینکه بخش‌های مختلف اشتغال به بخش‌های خصوصی واگذارشده است می‌طلبد این بخش‌ها نیز در به‌کارگیری این افراد نیز سهم خودشان را به‌خوبی ایفا کنند.

 

معاون توانمندسازی بهزیستی مازندران ادامه داد: در راستای حمایت از اشتغال معلولان، کارفرمایانی که نسبت به به‌کارگیری جامعه هدف سازمان بهزیستی اقدام و بر اساس قانون کار به آن‌ها حقوق و مزایا پرداخت کنند، حق بیمه سهم کارفرما به مدت پنج سال به آن‌ها پرداخت می‌شود.

 

وی افزود: با سازوکارهای فراهم‌شده از سوی سازمان بهزیستی به کارفرمایان درازای به‌کارگیری یک نفر از مددجویان تحت پوشش بهزیستی ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی پرداخت می‌شود که کارفرمایان در استان مازندران می‌توانند از این مشوق‌ها استفاده کنند.

 

کد خبر 1001919

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha