خبرگزاری شبستان – البرز: نهج البلاغه شریف کتاب گوهرباری است که می توان با توجه به آن مسیر حقیقی زندگی را یافت و مبتنی بر آن باورهای ایمانی و الهی را تقویت کرد. حرکت نهضت نهج البلاغه خوانی بستری را فراهم آورد تا در قالب آسان خوانی این کتاب هدایت بخش مورد توجه بسیاری از اقشار مردم به ویژه نوجوانان قرار گیرد.
« حجت الاسلام مهدوی ارفع» در جریان سیر مطالعاتی و تأملی نسبت به حکمت های نهج البلاغه شریف با محوریت تربیتی جمعه 21 آذرماه سال جاری در حسینیه مجازی با شرح حکمت 127 نهج البلاغه پاسخی به این سوال که چگونه برای حضرت مهدی(عج) یار باشیم بیان می کند.
مسئول نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی با اشاره به اهمیت استفاده از فرصت ها گفت: عمل و به کار بردن آنچه انسان از خوبی ها و نیکی ها و حسنات می داند، رکن شاخص سعادت است، کم نیستند انسان هایی که می دانند راه از چاه چگونه شناخته می شود، می دانند چگونه می توانند از لحاظ عمر بهترین استفاده را انجام داد، می دانند کدام روش و منش زندگی ختم به خیر و سعادت می شود. کم نیستند انسان هایی که اندوخته ای از آگاهی دارند ولی چقدر کم هستند انسان هایی که به آنچه می دانند عمل می کنند.
وی اظهار کرد: مولاعلی(ع) در نهج البلاغه شریف همت خود را انجام دادند تا در مرحله نخست ما را بیدار کنند برای آنکه به آنچه می دانیم عمل کنیم و دوم آنکه آنچه را هم نمی دانیم از ایشان بپرسیم؛ بنابر این می توان نهج البلاغه را همانند قرآن کریم به دو رکن دانش تا حد باور و عمل تقسیم کرد، یعنی بدانید، باور کنید و عمل کنید.
به گفته وی، مسأله عمل بسیار اهمیت اساسی دارد آنچنان که می توان گفت حسرت روز قیامت به اعتقاد بنده به خاطر این است که فرصت عمل و جمع آوری زاد و توشه برای آخرت، آن گونه که امیرالمومنین(ع) می فرمایند: « ضایع کردن فرصت ها غصه آور است».
شهید محسن حججی نمونه مصداقی انسانی است که به داشته های خود عمل کرد
وی با اشاره به اهمیت مطالعه کتاب سربلند ( زندگی نامه شهید محسن حججی) بیان کرد: شهید محسن حججی مصداق انسان های خوشبخت و سعادت مندی از که به آنچه می دانست عمل کرد، آن چنان که شاعر می گوید: آن کس که بداند و بخواهد که بداند اسب خرد از گنبد گردون بجهاند / آن کس که نداند و نخواهد که بداند در جهل مرکب ابد الدهر بماند.
حجت الاسلام مهدوی ارفع عنوان کرد: آنچه از جریان ظهور مورد غفلت مانده است، توجه به ناصر و نصرت است، همه ما می دانیم که با آمدن امام(عج) گشایش و فرج حقیقی محقق می شود از این رو باید برای حضرت مهدی(عج) شبکه انسان های خوش عقیده، تشکیلاتی، مومن و ... برای مقدمه سازی ظهور تشکیل دهیم.
وی بیان کرد: عمل به داشته ها و دانسته ها یکی از ضرورت هایی است که به دنبال خود ظهور امر فرج را به همراه خواهد داشت؛ مولا امیرالمومنین(ع) در حکمت ۱۲۷ نهج البلاغه شریف می فرمایند: « هرکس که در عمل به آنچه که خیر است، تقصیر و کوتاهی می کند به همّ و غصه و کوتاهی مبتلا می شود».
وی با اشاره به اینکه زمینه سازی ظهور برای دولت حضرت مهدی(عج) با عمل محقق می شود، باید ببینیم که در زمان غیبت امام عصر(عج) چه کرده ایم که با در زمان ظهور با باور به آن فعالیت کنیم، ادامه داد: این فرصت کرونا که اکثر خانواده ها دور هم هستند می توان به بهترین نحو در زمینه آموزش نهج البلاغه خوانی تلاش کرد.
مسئول نهضت جهانی نهج البلاغه خوانی خاطرنشان کرد: نهج البلاغه خوانی با یک برنامه ریزی روزی نیم ساعت و سپس تدبر در لایه های مختلف آن بستری از رشد و تقویت باورهای ایمانی و الهی است.
نهج البلاغه شریف مهمترین کتاب در طرح شنبه های با کتاب
شنبه های با کتاب از جمله طرح های کتاب خوانی با محوریت کانون های فرهنگی هنری مساجد است، طرحی که مهمترین و اصلی ترین سیر مطالعاتی خود را مبتنی بر کتاب نهج البلاغه شریف قرار داده است.
توجه به معارف و مبانی مطرح شده در کتاب نهج البلاغه شریف به عنوان مهمترین سند فرمایشات حضرت علی (ع) چراغ راه و بستر روشنی از تفکر و تدبر برای بچه های مسجد است.
نظر شما