مراکز استانی در طرح تحول حوزه هنری به مرکز رشد هنر انقلابی تبدیل می شوند

مرادی بیناباج گفت: مراکز استانی در مدیریت جدید حوزه هنری با توجه ویژه به فعالان فرهنگی و ظرفیت‌های موجود در استان‌ها و شناسایی استعدادها به مرکز رشد هنر انقلابی تبدیل می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری،« میثم مرادی بیناباج» امروز (22آذر) در نشست صمیمی با کارکنان و کارشناسان حوزه هنری استان مازندران با اشاره به قدمت حوزه هنری مازندران، بیان کرد: این نهاد انقلابی در این سه دهه رویکردهای کلان هنری داشته است، در دهه ۶۰ و ۷۰ حوزه هنری ستاد دوران طلایی خود را می‌گذراند تصمیم بر این شد که امتداد ماموریت های حوزه در مراکز استانی هم ادامه داشته باشد و بر این اساس ستادهای استانی در کشور تاسیس شد.

معاون راهبری استان های حوزه هنری کشور افزود: زمانی که چشم انداز برای حوزه هنری استان طراحی می‌شد، از فلسفه تشکیل و تاسیس این نهاد انقلابی در روزگار تاسیس برمی آمد که حوزه یک مرکز براساس هنر انقلاب باشد و الگوهای طراحی شده بر طبق تفکر انقلاب باشد.

 

مرادی بیناباج تصریح کرد: نمیدانم کجای کار چه اتفاقی افتاد که حوزه هنری تغییر رویه داده و تبدیل به سازمان شد، بزرگ‌ترین آسیبی که به هنر انقلاب اسلامی وارد شد جایی بود که حوزه هنری تبدیل به سازمان شد، چرا که انعکاس بسیاری از دغدغه‌ها و مطالبات مراکز استانی بیشتر حول محور مطالبات آرمانی است.

 

وی بیان کرد: با این سیاست جذب نیرو کرده و با ادبیات دولتی به حفظ و تقویت نیرو پرداخته و با توان مجموعه به سمت انجام امور اجرایی و جاری پرداخته و از هدف اصلی جریان‌سازی انقلاب ایجاددمحافل و هسته‌های تولید اثر هنری و برگزاری رودیدادهای ناب انقلابی به‌صورت مردمی و خودجوش تا حدودی دور کرده است.

 

این مسئول عنوان کرد: این یک نقد است، در برخی از مراکز استانی باید به احیای هویت حوزه هنری و بازنگری و توجه ماموریت های ذاتی این نهاد انقلابی پرداخته و دوباره به مسند کار برگردانیم، اگر بازنگری داشته باشیم بسیاری از ماموریت ها در مراکز استانی تغییر می کند.

 

وی با اشاره به اینکه حوزه هنری با یک سرنوشت ارزنده در طول چهار دهه از امور خودش وارد دهه چهارم انقلاب شده، گفت: این حوزه یک نهاد انقلابی است ولی یک فاصله با خیلی از دستگاه‌های فرهنگی کشور دارد، ولی رویکرد انقلابی درون این سازمان زنده است.

 

مرادی بیناباج اظهار کرد: سوال اینجا است که حوزه هنری در گام دوم انقلاب چگونه نهادی است و چه مسیری را باید طی کند؟ تلاش شده که چشم اندازی از مراکز استانی تحول یافته در کشور ارائه شود مراکز استانی به عنوان مرکز رشد هنرهای انقلاب اسلامی دائر و  بر چند محور تحولی خوانده می‌شود، یکی از این محورها توجه و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و مزیت های بومی هر استان است.

 

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری کشور ادامه داد: حوزه هنری در ابتدای امر حوزه هنر و اندیشه اسلامی بوده به این معنا که اگر هنر ما خالی از اندیشه و دیدگاه و آرمان باشد بی‌فایده است لذا این اندیشه‌ها باید تقویت شود، قبل از طراحی فکری هیچ اقدامی نکنیم.

 

این مسئول اعلام کرد: با اخذ آرا و نظرات و دخیل کردن افکار همسو با حوزه هنری انقلاب اسلامی باید به عنوان محور تحولی در دستور کار حوزه هنری استان قرار بگیرد تا امکان هم‌افزایی با بودجه‌های سرگردان و موازی استان را فراهم کند.

 

وی تاکید کرد: تقویت روزآمدی و مسئله‌مندی در حوزه هنری انقلاب محور بعدی است، متاسفانه در جهان نسبت به مسائل روز انقلاب واکنش به‌موقع و دقیقی نداریم، گرچه از سال گذشته تاکنون همزمان با شهادت حاج قاسم شاهد موجی از تولیدات و اثرات هنری در کشور بودیم که نشان دهنده واکنش خوب به موضوعات کشور است.

 

مرادی بیناباج اضافه کرد: در حوزه استانی باید توجه و رصد شود که مسئله استان امروز چیست؟ مردم چه مشکلاتی دارند و برای رفع کدام ظرفیت‌ها موجود است؟ تا به حل مشکلات استان بی‌انجامد وقتی به عنوان هنرمند به این موضوعات توجه کرده و جریان‌سازی کنیم نتیجه این است که ما به عنوان یک  مرجع و ارگان رصدکننده در مشکلات استان معرفی می‌شویم.

 

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری کشور یادآور شد: آخرین محور تحولی که در مراکز استانی باید سر لوحه همه کارها باشد، ایجاد نهضت تاریخ شفاهی است که چند مؤلفه اصلی ادبیات پایداری داشته و از شاخص‌ترین ماموریت‌های حوزه هنری است اگر حوزه هنری در طول این سال‌ها درخشیده یا در اذهان مخاطبین جای گرفته به جهت تولید آثار در این حوزه است.

 

این مسئول با تاکید بر اینکه باید همت خودمان را مضاعف کنیم، گفت: مقام معظم رهبری دوسال پیش دستور به تشکیل نهضت ۱۰۰ برابری دادند، لازمه‌اش این است که از دستور کار یک واحدی خارج کرده و در دستور کار حوزه هنری قرار دهیم حتی مرکز الهام‌بخشی برای سایر نهادها، تشکل‌ها و گروه‌های مردمی شویم تا نسبت به این حوزه تلاش چند برابری داشته باشند.

 

وی افزود: از آنجایی که اثرات هنری، معنوی و ثبت و ضبط خاطرات در حال از بین رفتن هستند باید از این سنت زنده هنری که در ادبیات پایداری است را به دیگران هدیه داده و فرصت تکثیر این الگو را در نقاط مختلف استان فراهم کنیم.

 

مرادی بیناباج اعلام کرد: نهضت تاریخ شفاهی مهم‌ترین رویکرد حوزه هنری است، در استان مازندران که نام و یاد شهدا زنده است، حجم انبوه این افراد و خاطرات وابسته به آن‌ها، حضور گردان‌ها، عملیات‌ها به‌همراه رزمندگان ک جانبازان در دفاع مقدس این حرکت و نهضت انقلاب اسلامی و دفاع از حرم ظرفیت‌هایی است که فرصت دنبال کردن این نهضت را به ما می‌دهد.

 

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری کشور ادامه داد: نکته مهم در این پنج محور این است که مراکز استانی حوزه هنری باید مزیت‌های محتوایی انسانی و قالبی بوم و استعدادهای بومی برای تحقق این پنج محور را رصد و احیا کرده و استعدادها را در بستر تولید و عملیات توانمند ساخته و رشد بدهد تا موثر باشند.

 

این مسئول همچنین خاطرنشان کرد: با همه پیچیدگی‌هایی که امروز به‌واسطه سازمانی شدن حوزه هنری در مراکز استانی مواجه هستیم که نیاز به بازنگری و برگشت به هویت اصیل و نهاد انقلابی دارد موانعی وجود خواهد داشت و حتما دچار کمبودهایی هستیم.

 

وی گفت: همکاران ما پذیرفتند در این نهاد مقدس کار می‌کنند پس نباید با معیارهای مرسوم دستگاه‌های دولتی خودمان را قیاس کنیم که اگر این بینش را دنبال کنیم درجا زده و از اصل خود دور شدیم و سند گام دوم انقلاب را کنار گذاشتیم، در این نهاد مقدس یاد شهدا زنده است و دم از انقلاب می‌زنیم باید بدانیم که امروز کجاییم.

 

مرادی بیناباج اذعان کرد: اینکه امروز کجاییم  ماحصل یک تجربه سی ساله است باید به اساس کار توجه کنیم بدانید که کار مهمی انجام می‌دهید، ما هرگز به شهدایی همچون شهید محمود رادمهر که دنبال پست و مقام نبوده و در کار خودش با هدف انقلابی سرآمد بود نخواهیم رسید ولی می توانیم شخصیتش را الگو قرار دهیم.

 

کد خبر 1002852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha