وجود ۴۵ هزار و ۵۳۰ معلول در همدان

دینداری با اشاره به وجود ۴۵ هزار و ۵۳۰ فرد دارای معلولیت در استان گفت: یکی از مهمترین دستورالعمل­ های بهزیستی بحث مناسب سازی است، که معلول بتواند در نقاط شهری و مراکز دولتی بدون هیچ مشکلی تردد کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، « مهدی دینداری» در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته گرامیداشت افراد دارای معلولیت، با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد افراد جامعه دارای معلولیت هستند و سایر ارگان‌ها نیز برای کمک رسانی به این افراد باید در کنار بهزیستی باشند، گفت: ۴۵ هزار و ۵۳۰ نفر در استان همدان دارای معلولیت هستند و سازمان بهزیستی متولی اصلی معیشت این افراد است.

 

مدیرکل بهزیستی استان همدان با بیان اینکه تلاش ما این است که بتوانیم با کمک مردم و سایر ارگان‌ها شرایطی فراهم کنیم تا این افراد بتوانند یک زندگی آبرومند در کنار خانواده خود داشته باشند، خاطرنشان کرد: کمک‌رسانی به این افراد یک کار دسته جمعی است و همه باید در این زمینه کمک کنند.

 

وی با بیان اینکه ما در مباحث پیشگیری، توانبخشی، امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی به افراد دارای معلولیت کمک‌رسانی می‌کنیم، ادامه داد: با اقداماتی که در بحث پیشگیری وجود دارد مانند غربالگری و مشاوره ژنتیک تلاش می‌کنیم از تولد این افراد جلوگیری کنیم.

 

وی با بیان اینکه حدود ۶۰۰ مرکز در استان همدان تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، خدمات ما را انجام می دهند و از ما یارانه می گیرند، گفت: از این تعداد، ۳۰۰ مرکز مهدکودک است و مابقی مراکز نگهداری و خدمات‌رسانی به بیماران روانی، سالمندان، بیماران ذهنی و سایر افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی بوده که به صورت روزانه و شبانه روزی خدمت ارائه می‌دهند.

 

وی در رابطه با مناسب سازی شهری برای افراد معلول، اظهار کرد: یکی از مهمترین دستورالعمل های ما بحث مناسب سازی است، وضعیت باید به گونه ای باشد که معلول بتواند در نقاط شهری و مراکز دولتی بدون هیچ مشکلی تردد کند.

 

وی تأکید کرد: هر تغییری که بخواهد در سطح شهر انجام شود، باید دستورالعمل های مناسب سازی برای افراد دارای معلولیت را رعایت کند در غیر این صورت طرف حساب افراد خاطی استاندار و فرماندار شهرستان ها هستند.

 

مدیرکل بهزیستی استان همدان در رابطه با تأمین مسکن برای معلولان توضیح داد: در استان همدان همزمان با سراسر کشور ۴۶ واحد به خانواده‌های دارای معلول واگذار کردیم و کلنگ احداث ۱۰ واحد دیگر را به زمین زدیم به طوریکه قرار است کمتر از یک‌سال دیگر این واحدها را هم تحویل دهیم.

 

وی ادامه داد: هزینه ساخت این مسکن‌ها سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بود که ۷۲۰ میلیون آن توسط سازمان بهزیستی، بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان، یک میلیارد و هشتصدمیلیون تومان با تسهیلات بانکی کم بهره و مابقی توسط خود خانوارها تأمین شده بود.

 

دیناری با بیان اینکه از سال ۹۳ حدود ۲۰۰۰ واحد مسکن به خانواده‌های دارای دارای معلول داده شده است، خاطرنشان کرد: ۱۸۵ واحد در سال ۹۸ و از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۱۲۲ واحد به این خانواده‌ها واگذار شده است.

 

وی در رابطه با اشتغال افراد دارای معلولیت، بیان کرد: طبق دستورالعمل های دولتی سه درصد تمامی استخدامی ها باید از بین این افراد باشد همچنین ما به افراد دارای معلولیتی که گواهی‌نامه فنی و حرفه ای داشته باشند، تا سقف ۵۰ میلیارد تومان وام می‌دهیم همچنین کارفرمایانی که حداقل برای ۴۰ نفر از افراد دارای معلولیت اشتغالزایی کنند تا سقف دو میلیارد تومان وام درنظر گرفتیم.

 

وی در رابطه با کمپ‌های ترک اعتیاد زیر نظر اداره کل بهزیستی استان، اظهار کرد: ۴۳ مرکز اقامتی میان مدت ترک اعتیاد در استان داریم که ۴۰ مورد برای آقایان و سه مورد برای خانم‌ها است که تمام مراکز باید شناسنامه داشته باشند و خوداظهاری کنند.

 

وی با بیان اینکه شلتر بانوان هم یکی از مراکز تحت نظارت بهزیستی است، ادامه داد: فضای فیزیکی آن ایراداتی دارد بنابراین تلاش می‌کنیم شلتر را به ساختمان مناسب‌تری منتقل کنیم. تعداد خانم‌هایی که در این مرکز حضور دارند به صورت میانگین در فصول گرم سال ۱۲ نفر و در فصول سرد سال ۴۰ نفر هستند.

کد خبر 1002990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha