به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سرایان، جمعی از دامداران سرایانی با مراجعه به خبرنگار شبستان از گرانی بیرویه خوراک دام گلایه و خواستار انعکاس مشکلات دامداران شدند.
«امیر حسین میرزائی» از دامداران سرایانی با گلایه از وضعیت نابسامان عرضه و تهیه نهاده های دامی گفت: قیمت جو و داروهای دامی در سالهای اخیر ۶۰۰ برابر شده است در حالی که قیمت شیر و فرآورده های گوشتی به نسبت این افزایش ها تقریبا ثابت مانده است.
وی بیان کرد: با قیمت فعلی حاکم بر بازار خوراک دام، دامداران برای تهیه خوراک مورد نیاز دامشان درمانده شدند و با روند فعلی تا دو سال آینده دامدار و صنعت نیمه جان دامپروری وجود نخواهد داشت.
وی سرمایه گذاری برخی از خانواده ها در احداث واحدهای دامپروری به امید داشتن سهمی در تولید و نیز اشتغال فرزندانشان را یادآور شد و افزود: با وضعیت کنونی نه تنها سرمایهگذاری شان، بلکه اشتغال فرزندان و نیروهای کارگری هم به کلی در معرض نابودی است.
«رضا سپاسی» یکی دیگر از دامداران هم می گوید: در حال حاضر نه دامپروری سبک و سنگین و نه واحدهای شترمرغ و بوقلمون هیچ توجیه اقتصادی ندارد و عاقبتش ورشکستگی است.
وی با بیان اینکه با افزایش نهادههای دامی، دامداران مجبور به فروش بخشی از دام هایشان جهت تامین هزینه خرید نهاده ها به امید روزهای بهتر هستند، افزود: فشار بدهی ها و سر رسیدهای بانکی، دامداران را در بحران روحی شدیدی قرار داده است.
سیاسی خاطرنشان کرد: دامداران بیشتر از هر زمانی در مانده و سرگردان شده اند و فریادشان را کسی نمی شنود. این دامدار که سالها به فعالیت دامپروری مشغول می باشد با حالت بغض خطاب به متولیان میگوید: دامداران این قشر مولد و تامین کننده مواد گوشتی و پروتئینی را دریابید چرا که هر دامداری که از این صنعت خارج شود دیگر به هیچ قیمتی حاضر به برگشت به آن نیست و مسئولان باید هنوز که دامداری از بین نرفته است تدبیری بیاندیشند و پیکر نیمه جان دامپروری را دریابند.
«حسین مختاری» از دامداران شهر سه قلعه معیشت غالب مردم این شهر را از راه دامداری دانست و گفت: گرانی نهاده های دامی، مسائل و مشکلات متعددی را در مسیر صنعت دامپروری به وجود آورده است و تامین نهادههای دامی با قیمت فعلی از توان دامداران خارج است.
وی افزایش قیمت هر کیلوگرم جو را از ۱۸۰۰ به پنج هزار تومان را غیرمنطقی عنوان و اضافه کرد: به دلیل کمبود نقدینگی در تامین علوفه مورد نیاز، دامداران مجبور به فروش گاوهای ماده و یا کشتار آن هستند.
این دامدار ساکن در شهر سه قلعه شغل غالب مردم و اقتصاد شهر سه قلعه را بر پایه دامپروری دانست و تصریح کرد: با شرایط حاکم بر صنعت دامداری، اشتغال مردم این بخش و روستاهای عشایری در معرض تهدید جدی است.
«رضا صفایی» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرایان هم با تایید مشکلات موجود در دامداری ها از تامین علوفه یارانه ای بر اساس هویت دام خبر داد و گفت: روزانه برای هر دام مقدار سه کیلو و پانصد گرم خوراک شامل ذرت و کنسانتره داده می شود.
وی نیاز هر دام را روزانه حدود ۱۰ کیلوگرم خوراک عنوان کرد که هزینه گزافی بر دوش دامداران تحمیل میکند.
صفایی با بیان اینکه در سرایان ۱۶۰ هزار واحد دامی وجود دارد از پیگیری بحث گرانی و تامین بیشتر خوراک دام خبر داد.
نظر شما