پژوهش  سرای شهید احدی ملایر مرکزی  علمی پژوهشی برای شناسایی ، رشد و هدایت استعدادها  است

فراهانی گفت: پژوهش سرای شهید احدی ملایر مرکزی علمی پژوهشی برای شناسایی وفراهم آوردن زمینه رشد و هدایت استعدادهای دانش آموزان وگسترش فرهنگ مطالعه وتحقیق وپژوهش است.

به گزارش خبرنگار شبستان از ملایرتحقیق و پژوهش از زیربناهای اساسی یک کشور است  . به این معنا که اگر این زیر بنا به خوبی ایجاد شده باشد ، ساختمان ایجاد شده بر روی این بنا یا همان کشور ، بسیار مستحکم ساخته خواهد شد ونمود این استحکام در تمام قسمتهای کشور قابل لمس خواهد بودو اگر زیربنای ایجاد شده ضعیف باشد ، کشور نیز در هیچ قسمت آن استحکام و دوام پیدا نخواهد کرد.

برای رفتن به مسیر پیشرفت  و تعالی کشور از طریق این زیر بنا ، باید نیروی محقق و پژوهنده در کشور باشد تا بتوان در این عرصه موفق بود  که از نظر داشتن نیروی جوان کشور ما بسیار در موقعیت عالی به سر می برد . چرا می گوئیم جوان ؟ چون نیروی جوان قدرت و توانایی ذهنی و بدنی بسیار مناسبی جهت تهیه ، شروع و به سرانجام رساندن یک کار تحقیقی – پژوهشی دارد.

نیروی جوان کشور ما هم به مانند تمام کشورهای دنیا ، دارای نیروی بالقوه ی بسیار زیادی در جهت تحقیق و پژوهش می باشد اما باید این نیرو از بالقوه به بالفعل تبدیل شود تا بروز پیدا نماید و منشاء اثر شود .

اگر هر کشوری بتواند این نیروی بالقوه ی خود را بالفعل نماید ، با توجه به ویژگیهایی که برای این نیروی جوان ذکر کردیم ، هر نوع آوری در آن کشور ایجاد خواهد شد و آن کشور دیگر نیاز به خرید علو از کشورهای دیگر نخواهد شد و حتی می تواند علم های ایجاد شده در کشور را بدون فروش اصل علم و فقط به فروش اثرات آن علم به خارج بفروشد.

یکی از شاخصه های توسعه یافتگی هرکشور میزان توجه به کودکان آن کشور است و پژوهشسراها درکنار آموزشگاهها وکتابخانه ها یکی ازنهادهای تاثیر گزار در عرصه آموزش ، پژوهش،ارتباطات  والبته تفریح برای کودکان و.نوجونان ما هستند چرا که در این مکان ها  می توانند برای رسیدن به رشد وتوسعه از ارکان سواد اطلاعاتی بخوبی بهره ببرند.

پژوهش سرای شهید احدی ملایر مرکزی علمی است  که درچهارچوب اهداف آموزش وپرورش درزمینه های علمی ،پژوهشی ،آموزشی وفناوری در سطح شهرستان ملایر فعالیت دارد.

«مریم فراهانی»درگفت و گو با خبرنگار شبستان در ملایر گفت: با عنایت به رسالت آموزش وپرورش درزمینه شناسایی وشکوفایی استعدادها وارتقا شایستگی دانش آموزان ودرراستای اجرای مفاد سند تحول بنیادین وسندراهبری کشوردرامور نخبگان پژوهش سرای دانش آموزی شهید احدی زیرنظر اداره آموزش وپرورش ملایر ودایره نظارت بر امور پژوهشسراهای اداره کل به عنوان مرکز علمی پژوهشی برای شناسایی وفراهم آوردن زمینه رشد وهدایت استعدادها وپرورش خلاقیتهای فردی وگروهی دانش آموزان وهمچنین گسترش فرهنگ مطالعه وتحقیق وپژوهش دربین آنها به صورت هیات امنایی اداره می شود .

مدیر پژوهش سرای شهید احمد رضا احدی ملایر آموزش روش های مبتنی برپژوهش درقالب گروههای علمی تخصصی مجازی با عنوان آموزش روش تحقیق مدرسه ای، حمایت از دانش آموزان پژوهشگر از راه نظارت وهدایت طرحهای تحقیقاتی، ایجاد کارگاه ها ،آزمایشگاهها وکتابخانه برای انجام پروژه های تحقیقاتی  را از جمله فعالیت های این مرکز دانست.

وی  تصریح کرد:  ایجاد بانک اطلاعاتی مورد نیاز دانش آموزان، فعالیت در بخش نانو به عنوان قطب استانی وانجام پروژه های دانش آموزی در زمینه های مختلف نانو  ،ایجاد بانک اطلاعاتی از  دانش آموزان مستعد  و علاقمند،  برگزاری کنفرانس ها، همایش ها و جشنواره های علمی.،ایجاد زمینه ارتباط دانش آموزان و پژوهشگران با نهاد ها و مراکز علمی ، پژوهشی و آموزشی.،تشکیل انجمن های علمی دانش آموزی  از دیگر فعالیت های این پژوهش سرا است

فراهانی  به برگزاری مسابقات علمی ، پژوهشی و آزمایشگاهی از سوی پژوهش سرای شهید احدی ملایر اشاره کرد و گفت: .،برپایی نمایشگاه هایی از دست ساخته ها و یافته های پژوهشی دانش آموزان پژوهشگر.،مشارکت دادن پژوهشگران در مجامع علمی و پژوهشی کشور، آموزش تهیه و تنظیم طرح های تحقیقاتی به دانش اموزان پژوهشگر راهنمایی طرح های پژوهشی با به کارگیری اساتید با تجربه نیز  از دیگرفعالیت های این پژوهش سرا است.

 وی  تصریح کرد: این مرکز  پس از 7 سال فعالیت مستمر درحوزه علوم پایه وفناوریهای روز به ویژه نانو وزیست فناوری درمدارس درصدد است متناسب با واقعیات ونیازهای آموزشی موجود وهمچنین لزوم فعالیت مجازی با طرح های آموزشی وپژوهشی خود در بستر جامعه زمینه ساز الگویی موفق جهت پرورش استعداد دانش پژوهان باشد .

مسئول پژوهش سرای شهید احمد رضا احدی ملایر افزایش شناخت دانش آموزان از شاخه های مختلف صنعتی و زمینه سازی جهت کشف علایق خود به عنوان مهمترین عامل موفقیت،دانست و گفت: ایجاد نمایشگاه علم و فناوری دانش آموزی ، برگزاری نمایشگاه هایی به منظور ایجاد نگرش خلاقانه و ایجاد حس نوآوری در دانش آموزان، ایجاد گروه وکانال صدای مشاور  جهت ارائه مشاوره های تحصیلی و پژوهشی با استفاده از مشاوران مجرب ، برگزاری نشست های علمی، آموزشی، پژوهشی. ، تدارک نشست هایی با دعوت از اساتید و صاحب نظران رشته های مختلف برای اولیاء و دانش آموزان و معلمان ، برگزاری رویدادها، مسابقات علمی دانش آموزی درراستای مسابقات وجشنواره های علمی – پژوهشی ابلاغی از سوی وازرتخانه ، برگزاری رویدادها جهت حضور دانش آموزان در رویداد های علمی کشوری و استانی به منظور تشویق و تهییج انگیزه های علمی و عملی دانش آموزان، برگزاری دوره های “خلاقیت " و برگزاری دوره های “آموزش روش نوآوری واختراع  از را از دیگر فعالیتها و خدمات  این مجموعه برشمرد.

 فراهانی  با بیان اینکه رسالت در پژوهش سرای دانش آموزی شهید احدی پرورش دانش آموزانی توانمند، با دانش، مهارت و نگرش بالا در حوزه های علمی و عملی با رویکرد خلاقیت و روحیه کارگروهی است افزود: فراهم کردن بستری مناسب جهت هدایت دانش آموزن به سوی شناخت و پرورش مهارت هایشان جهت کسب مشاغل متناسب با علایقشان است.

 پیش دبستانی  بهترین زمان  برای پرورش استعدادها و مهارت ها

وی تصریح کرد: بهترین زمان برای آغاز و پرورش استعداد و مهارت های فرزندان، دوره پیش دبستانی است از این رو برآن شدیم تا با تشکیل گروه تخصصی دوره ابتدایی وبا استفاده از طرح بوم دانش آموزن ابتدایی را با این محیط آشنا ساخته وازبین آنها به پرورش استعداد های خاص بپردازیم .

برنامه های هفته پژوهش

وی با بیان اینکه همزمان با هفته پژوهش برنامه های زیر مختلفی در فضای مجازی پیش نهاد  شده گفت: این برنامه ها از 22 تا 27 آذر ماه برگزار می شوذد.

وی گفت: مضوع اصلی این نمایشگاه با محوریت آثارخلاقانه ومعرفی دانش آموزان پژوهشگر برتر و آثار آن‌ها و شامل رو نمایی از نمایشگاه مجازی آثار  دانش آموزان و مسابقه مجازی به سوی دانشمند شدن، معرفی مدارس برتر همکار پژوهش سرا و مدیران و دبیران فعال ،  معرفی امکانات و برنامه های پژوهشسرای شهیداحدی در سال جدید ، مصاحبه با دبیران راهنماو دانش آموزان برتر پژوهشگر ،معرفی کتب پژوهشی .،   معرفی سایتهای مفید درزمینه پژوهش و    آشنایی دانش آموزان با اهداف پژوهش است.

عضویت 2 هزار دانش آموز ملایری در این مرکز

وی با اشاره به اینکه تعداد اعضای این مرکز با توجه به وضعیت فعلی حدود  2 هزار دانش آموزان ابتدایی،متوسطه اول، متوسطه دوم وهنرستان ها است گفت: مدیریت پژوهشسرا با حضور درگروههای مدیران مدارس وهمچنین گروههای دانش آموزی در جذب دانش آموزان فعالیت می کند .

وی اضافه کرد: رابطین پژوهشسرا که معمولا یکی از همکاران اجرایی آموزشگاه بوده که  در زمینه جذب ، اطلاع رسانی و هدایت دانش آموزان نقش بسزایی دارند.

وی اضافه کرد:  مدیران مدارس با درنظر گرفتن امتیازویژه برای دانش آموزان پژوهشگر در جذب وهدایت این دانش آموزان  وتشکیل انجمنهای علمی  تخصصی باتوجه به سرفصلهای ارایه شده از پژوهشسرا نقش مهمی را ایفا می کنند 

مسئول پژوهش سرای شهید احمد رضا احدی ملایر تصریح کرد: جشنواره هاي علمي-پژوهشي مشتمل برعناوين زير در تمامي مقاطع و دوره هاي تحصيلي است كه  دانش آموزان برمبنای این مسابقات وجشنواره ها در گروههای علمی تخصصی عضو شده وآموزشهای لازم جهت شرکت در این مسابقات را دریافت می کنند .

 وی گفت: این مسابقات شامل برگزاري نوزدهمين دوره‌ي مسابقات آزمايشگاهي برگزاري سومين دوره‌ي مسابقات كد نويسي.

 برگزاري سومين دوره‌ي مسابقات سلول هاي بنيادي و پزشكي بازساختي برگزاري سومين دوره‌ي مسابقات زيست فناوري برگزاري دومين دوره‌ي مسابقات ادبيات و علوم انساني برگزاري اولين دوره‌ي مسابقات انرژي هاي نوين.برگزاري دومين دوره‌ي مسابقات فناوري نانو. برگزاري دومين دوره‌ي مسابقات گياهان دارويي و طب ايراني. برگزاري دومين دوره‌ي مسابقات نجوم.برگزاری المپیاد نانو  است.

موفقیتهای کسب شده

وی به موفقیتهای کسب شده توسط پژوهشسرا درسالهای اخیردر سطح استان وکشور اشاره کرد و گفت: کسب رتبه برتر پژوهشسرای شهید احدی دربین پژوهشسراهای استان در دوسال گذشته ، کسب رتبه برتر (5 آزمایشگاه برتر توانمند در حوزه نانو ) در کشور کسب رتبه اول مسابقات آزمایشگاهی در سه سال متوالی در استان وراه یابی به مرحله کشوری.کسب بیست رتبه استانی در حوزه های مختلف نظیر زیست فناوری ، گیاهان دارویی ، نانو ومقاله های مروری و پژوهشی وتولید وساخت اولین کاغذ زیستی توسط دانش آموز پایه چهارم وراه یابی به مرحله کشوری  از جمله این موفقیتها بوده است

 وی  ثبت 147 طرح جوان خوارزمی درمرحله استانی توسط یک دانش آموز مهزیار حسینی تبار از دبیرستان سیفیه ، طراحی وساخت ماکت خانه سبز با استفاده اززمواد نانو وراه یافته به مرحله کشوری جشنواره نانو توسط دانش آموز یگانه قاسمی ازهنرستان محمد ملایری ، طراحی وساخت عصای چاله یاب (ویژه نابینایان) و راه یابی به مرحله کشوری جشنواره جابرتوسط دانش آموز محمد صالح نظری از دبستان طاها، طراحی وساخت مراقب خواب کودک توسط دانش آموز محمد صالح نظری از دبستان طاها، کسب رتبه برتر استانی در تهیه وتولید کار با دستگاههای نانو وراه یافته به مرحله کشوری ، کسب رتبه اول استانی در مقاله زیست فناوری توسط علیرضا احمدی فر و علی محمد زندیه از ابونصر فارابی را نیز از دیگر موفقیتها برشمرد.

وی برگزاری 88 کارگاه دانش آموزی با شرکت2 هزار و 481 دانش آموز ، برگزاری 14 سمینار دانش آموزی میزبانی از 2هزار 681 دانش آموز بازدید کننده از پژوهشسرا و تعداد 481 پروژه (با موضوع نانو و به شرط کار با دستگاهها) را از دیگر موفقیت های این پژوهش سرا  دانست.

وی به نحوه عضویت در پژوهش سرا اشاره کرد و گفت: عضویت در شرایط حضوری با  ارایه دو قطعه عکی پرسنلی، یک برگ کپی شناسنامه و تکمیل فرم معرفی از مدرسه  و در شرایط مجازی:  هماهنگی با مدیران وعضویت دانش آموزان علاقمند در گروههای تخصصی شاد است.

فراهانی  ضمن تقدیر از حمایتهای مادی ومعنوی اداره آموزش وپرورش و مدیر این اداره ملایر به عنوان رئیس هیات امنای پژوهشسرا گفت: این حمایت ها در  در کسب موفقیتها و جذب دانش آموزان مستعد تاثیر بسزایی داشته و این پژوهشسرا با نیز با همکاری های مستمرو همدلی مسئولان امر  در حال طی مراحل رشد وبالندگی است.        »وزموزش متوسطه

کد خبر 1003664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha