عادت به گناه باعث می شود که زشتی آن احساس نشود

حجت الاسلام مدبر با اشاره به اینکه عادت به گناه باعث می شود که زشتی آن احساس نشود، گفت: گاهی انسان به کارهای زشت عادت می کند به همین خاطر دیگر زشتی آن را احساس نمی کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جهرم، حجت الاسلام «محمد حسین مدبر»، امروز (جمعه ۲۸ آذر)، در برنامه «سخن جمعه» این هفته با اشاره به آیه هشتم سوره مبارکه فاطر  «أَفَمَنْ زُيِّنَ لَهُ سُوءُ عَمَلِهِ فَرَآهُ حَسَنًا»، گفت: خداوند متعال می فرماید که آیا آن کسی که اعمال زشت خودش را نیک قلمداد می کند با آن کسی که در پرتو ایمان و تقوا اگر گناهی کرده است میداند که گناه است؛ اگر کار خیر انجام داده می داند که کار خیر است یکی هستند.

 

امام جمعه جهرم افزود: بعضی از ما انسان ها دچار این بلیه و مصیبت می شویم که کارهای بد خودمان را خوب می بینیم به همین خاطر هیچگاه درصدد توبه و انابه و اصلاح برنمی‌آییم و از خداوند توقع پاداش نیک و بهشت درروز قیامت هم داریم اما در آن روز به یکباره متوجه می‌شویم که در قعر جهنم هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه این حقیقت تلخی است و هشدار بسیار جدی است که انسان فکر کند که در صراط مستقیم است اما یک عمری به بیراهه رفته باشد و دفاع کند از کارهایی که حقیقتاً کارهای بد و زشت و باطل بوده است، بیان کرد: گاهی انسان به کارهای زشت عادت می کند به همین خاطر دیگر زشتی آن را احساس نمی کند مانند کسی که آنقدر در یک فضای آلوده و محیط بد بو تنفس کرده  که بدی آن هوا را احساس نمی کند؛ یا مانند کسانی که منزل مسکونی شان کنار ریل قطار است به مرور سر و صداهای قطار را احساس نمی‌کنند.

 

حجت الاسلام مدبر با اشاره به اینکه این عادت به گناه باعث می شود که زشتی آن احساس نشود، خاطرنشان کرد: گاهی هم برای این‌که روحمان از عذاب وجدان رهایی پیدا کند کارهای خود را توجیه می کنیم و یک لباس نیک به آن می پوشانیم؛ به عنوان مثال در پایان جنگ جهانی دوم، 2 شهر هیروشیما و ناکازاکی توسط آمریکایی‌ها بمباران شد و قریب به ۲۰۰ هزار انسان جزغاله شدند و نسل های فراوانی تبعات آن را تا همین الان تحمل می کنند.

 

وی ادامه داد: این جنایت هولناک توسط آمریکایی ها این گونه توجیه شد که ما اگر این کار را نمی کردیم با ادامه جنگ انسان های بیشتری کشته می شدند بنابراین کار ما درست بوده است؛ غافل از اینکه راه دیگری هم وجود دارد و آن اینکه مستکبرین و ستمگران عالم دست از تجاوزگری بردارند. 

 

امام جمعه جهرم با اشاره به اینکه در منطق به این بلیه‌ای که انسان را دچار خطای در دید می‌ کند و بدی را خوبی می بیند اصطلاحاً جهل مرکب می گویند، عنوان کرد: گاهی انسان چیزی را نمی‌داند اما می داند که جاهل است؛ این جهل بسیط است و یک جهل بیشتر وجود ندارد؛ نمی داند اما به این عیب خودش آگاه است و تلاش می‌کند که این نقیصه را رفع کند و جهلش را تبدیل به علم دانش و معرفت می کند.  

 

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: یکشنبه هفته آینده مصادف با شب یلدا است؛ جهادگران عرصه سلامت و ستاد ملی مقابله با کرونا یک دغدغه بزرگ دارند که مردم این رسم خوب و زیبای دیرین را بر سلامت خود و بزرگترهاشان ترجیح دهند.

 

حجت الاسلام مدبر ادامه داد: البته با توجه به شناختی که از معرفت و اخلاق و شخصیت مردم داریم قطعا این کار را نخواهند کرد به آن کسانی هم که درصددند دور بزرگترهاشان جمع شوند می خواهیم که این رسم را کنار بگذارند و سفیر مرگ برای والدین خود نباشند و از طریق تلفن و فضای مجازی با آنها ارتباط برقرار کنند.

 

امام جمعه جهرم همچنین با اشاره به اینکه روز یکشنبه سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار را خدمت مردم، محبان و ارادتمندان این بزرگ بانو و به ویژه جهادگران عرصه سلامت تبریک می گوییم، گفت: از خداوند متعال می خواهیم به واسطه تلاش و فداکاری پرستاران در مقابله با کرونا بهترین ها را در دنیا و آخرت برایشان مقدر فرماید.

 

کد خبر 1005009

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha