به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، سردار عبدالرضا ناظری شنبه (29 آذر) در انعقاد تفاهم نامه فی مابین فرماندهی انتظامی استان و هیئت ناشنوایان، افتتاح سامانه ۱۱۰ سخت گویش و افتتاح طرح آموزش همگانی «سخن یار مهربان»، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه سیدالشهدای مقاومت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و تبریک ولادت حضرت زینب(س) گفت: امروز توفیق نصیب شد در محضر کسانی باشیم که همچون حکما لب فرو بسته اند و کمتر سخن می گویند و به دلیل اینکه شاید مانند ما صحبت ظاهری ندارند، به عنوان افرادی امین، رازدار و یک رنگ هستند.
فرمانده انتظامی استان کرمان بیان کرد: عزیزان توانمندی که توانایی آن ها از خیلی از کسانی که صحبت می کنند، بیشتر هست؛ معرفت، جوانمردی و ... آن ها از شاخصه هایی است که همه ما در طول دوران زندگی در بین قشر ناشنوا دیدیم.
وی با بیان اینکه جمعیت ناشنوایان در دنیا بیش از 460 میلیون و در کشور 120 هزار هست که عدد قابل توجهی است، افزود: این افراد در استان کرمان بیش از 3 هزار و 500 نفر هستند.
سردار ناظری خاطر نشان کرد: پلیس همواره در اجرای مأموریت خود هدف گذاری کرده که برای مردم جامعه با هر معلولیتی و از هر قشری تأمین امنیت بکند و مسئولیت و وظیفه قانونی پلیس این است حتی برای کسانی که خلاف کار و مجرم هستند، خانواده آن ها هم در سایه امنیتی که پلیس امروز در کشور تأمین می کند.
وی با بیان اینکه کسی که در دورترین نقطه مرزی کشور هست، از این امنیت برخوردار است تا عزیزانی که در داخل هستند، افزود: پلیس همه مردم را در حوزه خدمت رسانی، امنیت و مأموریت هایی که برای آن ها انجام می دهد، محترم می شمارد و به آن ها خدمت می کند.
فرمانده انتظامی استان کرمان خاطر نشان کرد: در حوزه پلیس 110 یک نفر امدادخواه هم که از طریق تلفن 110 در هر لحظه از شبانه روز پلیس را فرا بخواند، افتخار ما این است در کوتاه ترین زمان محضر مردم حاضر می شویم و خواسته و مطالبه آن ها را می گیریم.
وی گفت: زمانی که یک فرد ناشنوا توانمندی تکلم را نداشته باشد و نتواند این را از طریق زبان به همکار ما اعلام کند و مرکز فوریت های پلیسی 110 بلافاصله گشت را احضار کند، ممکن است آن لحظه یک جنایتی در آن نقطه رخ دهد لذا حتماً باید سازوکاری را فراهم می کردیم که بتوانیم با آن ها ارتباط برقرار کنیم و در مواقع ضروری با استفاده از فناوری هایی که امروز وجود دارد، پلیس را فراخوانی کنند.
سردار ناظری با بیان اینکه پلیس امروز پلیس هوشمند است و به فرمایش مقام معظم رهبری به سمت سازمان پلیس در تراز نظام مقدس اسلامی حرکت می کنیم، بیان کرد: یکی از موضوعات کاری ما این است که به سمت هوشمند سازی برویم و از ابزار، علم و تکنولوژی موجود بتوانیم به بهترین نحو استفاده کنیم و از طریق سامانه ای که امروز افتتاح می شود، در خدمت این عزیزان هستیم.
وی اظهار کرد: 110 فقط رسیدن در صحنه جرم نیست بلکه خیلی اوقات مخاطبین 110 با تماس می گیرند، پیام و خبر و یا اتفاقی را به ما گزارش می دهند و خیلی اوقات ما نقش راهنما را بازی می کنیم.
فرمانده انتظامی استان کرمان خاطر نشان کرد: در حوزه پلیس 110 بخشی از تماس های میلیونی شهروندانی که در استان کرمان داشتند، مردم راهنمایی می خواهند و ما آن ها را راهنمایی می کنیم.
وی با اشاره به مرکز تجمیع 110 که تمام زنگ خوری کل استان پهناور کرمان در این مرکز هست، بیان کرد: هر کسی از هر نقطه استان با 110 تماس بگیرد، در مرکز این ستاد زنگ خوری دارد و اپراتور راهنمایی و هدایت می کند تا واحد گشتی در هر شهرستان به سر صحنه بروند.
سردار ناظری گفت: همیشه در ارزیابی و بازخوردها، رضایتمندی مردم را داریم اما گاهی اوقات به دلیل کمبودها، تأخیرهایی هم داشتیم اما ثانیه ها در صحنه ای که یک نفر ما را فراخوانده برای ما مهم است لذا یک نفر هم اگر نتواند با 110 تماس بگیرد و از این ظرفیت عظیم نظام نتواند بهره ببرد برای ما جای دغدغه است و در این حوزه خود را مدیون شهروند عزیز به خصوص قشر ناشنوا می دانیم.
فرمانده انتظامی استان کرمان در حوزه مشاوره، گفت: مرکز مشاوره ما، مشاوره های خوب و اثربخشی را می دهد و بیش از 75 درصد از پرونده هایی که ارجاع می شود، منجر به صلح و سازش می شود.
وی در ادامه بیان کرد: هئیت ناشنوا آموزش اولیه را دیدند و به عنوان رابط ناشنوایان هستند و دنبال این هستیم یک پلیس در هر شیفت خدمتی این توانمندی را پیدا کند که بتواند با این ناشنوایان ارتباط پیدا کند.
سرهنگ یوسف نجفی، رئیس پلیس راهور کرمان در خصوص گواهینامه ناشنوایان گفت: هماهنگی لازم به عمل آمده و این امکان را داریم و آموزشگاه حقیقت در شهر کرمان متولی گواهینامه آنان است؛ کار دیگر اینکه با هماهنگی مؤسسه راهگشا و اداره بهزیستی قرار شد، فیلم کمک آموزشی در خصوص آیین نامه راهنمایی و رانندگی تهیه کرده و در اختیار این عزیزان قرار بگیرد که بهتر بتوانند برای آزمون ها آماده شوند.
وی ادامه داد: طبق آیین نامه راهنمایی و رانندگی شرط گرفتن گواهینامه ناشنوایان این است که یک تابلو مخصوص آن ها {تصویر یک گوش بزرگ} پشت شیشه عقب وسیله نقلیه باید نصب شود که رانندگان دیگر متوجه شوند و مراعات آن ها را بکنند.
حسین مولا، رئیس هیئت ورزشهای ناشنوایان استان کرمان در این جلسه گفت: خدا را شکر می کنم که قدم خوبی را فرماندهی نیروی انتظامی استان کرمان برداشتند و در ایران این کار نشده بود و فکر ایشان و شما همکاران بود که یک خدمت خوبی به هم نوع خود کردید زیرا امنیت را به ناشنوایان برگرداندیم و به آن ها یاد دادیم که به فکر شما و با شما هستیم.
وی ادامه داد: این عزیزان تنها کاری که می توانند بکنند صحبت کردن بدون گوش نکردن حرف است اما با این عمل نشان دادیم که امنیت و نیروی انتظامی با شما است و حرف شما را در این جامعه می پذیرند و گوش می دهند.
مولا ادامه داد: زمانی که ناشنوایان می خواهند امتحان بدهند، به دلیل اینکه صحبت را نمی شنوند و نمی توانند صحبت کنند، جمله بندی نمی توانند بکنند و مثلاً سبقت ممنوع را برعکس(ممنوع سبقت) بنویسند و تعداد زیادی از ناشنوایان شاید حدود 20 بار برای امتحان می روند و بعضی ها حتی منصرف می شوند و نمی روند بنابراین پیشنهاد ما این بود که یک کلیپ تهیه شود و سوال سبقت ممنوع را به زبان اشاره آموزش دهیم.
نظر شما