به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مساجد مردمی ترین پایگاه ارتباط با خدا هستند و همواره به عنوان مدرسه تزکیه و تعلیم دانش، زمینه ساز رشد و تعالی انسان های خداجو و پناهگاه همیشگی بندگان خدا بوده اند. این خانه های خدا، بهشتی هستند که مردم در آنجا فارغ از روزمرگی ها طعم شیرین ارتباط با خدا را می چشند و مشکلات روزمره شان را آنجا پیگیری می کنند و همواره در بحران های مختلف کمک رسان مردم بوده اند.
در سلسله گزارشهای «همنامان نور» مساجدی که همنام حضرات معصومین (ع) و بزرگان دین هستند، معرفی می شوند، تا از این طریق دریابیم آن مساجد در پرتو ارتباط با آن معصوم (ع) در طول سال چه فعالیت هایی را انجام می دهند و منشا چه برکاتی هستند. در این گزارش به مناسبت سالروز ولادت حضرت زینب(س) در گفت و گو با حجت الاسلام «یاسر تک فلاح»، به معرفی فعالیت های مسجد «حضرت زینب(س)» (واقع در بلوار ستاری، بلوار فردوس غربی) پرداختیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید:
با توجه به اینکه مسجد حضرت زینب(س) یکی از مساجد فعال تهران محسوب می شود، رویکردها و برنامه های این مسجد پس از شیوع ویروس کرونا در چه محورهایی بوده است؟
مسجد حضرت زینب(س) از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون در چندین مرحله بسته های ارزاق را میان خانواده های بی بضاعت به ارزش 200 هزار تومان توزیع کرده است. همچنین سمپاشی، ضدعفونی معابر و خیابان ها و راه اندازی کارواش ضدعفونی کننده ماشین های عبوری، تهیه و تولید گان در چند نوبت به میزان 10 هزار عدد و نیز 15 هزار ماسک بخش دیگری از فعالیت های این مسجد برای مهار کرونا بوده است. ضمن اینکه علاوه بر تولید و توزیع ماسک به مردم نیازمند به برخی از دستگاه ها و ارگان ها نیز ماسک و گان تولید و توزیع کردیم و هزینه های درمان تعدادی از بیماران را پرداخت کردیم.
یکی دیگر از طرح هایی که در این مسجد چندین سال است، اجرا می شود، طرح طبخ غذای نذری با رعایت کامل مسائل بهداشتی و خواندن ادعیه و قرآن همزمان با اولین شب جمعه هر ماه قمری و توزیع میان نیازمندان است.
مرکز خیریه مسجد حضرت زینب(س) چه فعالیت هایی را ساماندهی می کند؟
یکی از اقداماتی که توسط مرکز خیریه مسجد حضرت زینب(س) مورد توجه قرار می گیرد، برپایی جشن گلریزان برای خانواده های نیازمندی است که نوزاد دارند و نمی توانند هزینه های تهیه سیسمونی، شیرخشک و یا پوشاک آنها را تهیه کنند. همچنین، خیریه این مسجد با اجرای «نذر قربانی» و توزیع گوشت در بین نیازمندان در نیمه هر ماه قمری سعی در حمایت از اقشار مستضعف جامعه دارد. از دیگر فعالیت های این مرکز خیریه تهیه جهیزیه برای جوانان در آُستانه ازدواج است که در این راستا هر ماه برای یک جوان نیازمند جهیزیه تامین می شود.
همچنین، این خیریه با حمایت از خانواده های سرپرست خانوار محصولات خانگی را که آنها تولید می کنند، به فروش می رسانند، تا بخشی از مشکلات آنها در این شرایط اقتصادی حل شود.
با توجه به اینکه مسجد مزین به نام حضرت زینب(س) است، در طول سال برنامه ویژه مرتبط با آن حضرت(ع) در مسجد برگزار می شود؟
همه ساله به مناسبت سالگرد ولادت و رحلت حضرت زینب(س) در مسجد برنامه سخنرانی و اطعام نمازگزاران انجام می شود. اما امسال به دلیل شرایط بیماری کرونا در نظر داریم که برای خانواده های مستمند و آسیب دیده از کرونا بسته های ارزاق به نیت حضرت زینب(س) به ارزش 500 هزار تومان توزیع کنیم. همچنین مسابقه فرهنگی تحت عنوان «یلدای زینبی» در محورهای «بلندای یلدا و صبر و مهر زینب(س)»، «یلدای مهدوی و انتظار» و «یلدا در کنار پرستاران» تدارک دیده ایم که علاقه مندان در محورهای یاد شده داستان، دلنوشته، پادکست، کلیپ، شعر و دکلمه و خطبه خوانی (از خطبه های حضرت زینب(س) را باید ارسال کنند.
برنامه های مسجد حضرت زینب(س) در زمینه مهدویت شامل چه بخش هایی است؟
قبل از بحران کرونا در بحث مهدویت دوره های آموزشی در این مسجد برای خواهران و برادران از کتاب «نگین آفرینش» برگزار می شد و محتواهای آموزشی به صورت مجازی در اختیار فعالان مسجد قرار می گرفت. در حال حاضر یکی از طرح های این مسجد «اطعام مهدوی» است که سه شنبه هر هفته اجرا می شود و سعی شده با طبخ غذای متبرک بر سفره اهل بیت(ع) میزبان ایتام و مستمندان با رعایت پروتکل های بهداشتی و همراه با قرائت حدیث کسا باشیم.
همچنین واحد خواهران این مسجد به همت دو هیئت مسجد به نامه های بنت الحسین(ع) و عشاق الزینب(س) در مسجد و منازل اقدام به برپایی مجالس مذهبی و بیان مباحث مهدویت و معرفی کتاب های مرتبط به مخاطبان می کنند.
پیرامون برنامه های فرهنگی، کانون فرهنگی هنری و بخش مهد کودک مسجد حضرت زینب(س) نیز برای مخاطبان ما توضیح دهید.
راه اندازی گروه سرود و تئاتر با حضور نوجوانان و کسب رتبه برتر در سطح منطقه در چندین دوره بخشی از فعالیت های هنری این مسجد است. در بخش ورزشی نیز فعالان این مسجد در مسابقات ورزشی، جام تابستانی فوتبال و مسابقات رزمی توانسته اند رتبه برتر کسب کنند.
یکی دیگر از بخش های این مسجد که قبل از بحران کرونا با استقبال خانواده ها مواجه بود، بخش مهدکودک مسجد بود که با توجه به رویکرد تربیتی و شاخصه های مذهبی در این مهد کودک، بسیاری از خانواده های مذهبی برای حضور فرزندانشان در آن استقبال می کردند. از دیگر بخش های مسجد حضرت زینب(س)، کانون فرهنگی هنری است که با برگزاری دوره تواشیح، کرسی های تلاوت قرآن کریم، آموزش زبان انگلیسی، قالیبافی، برگزاری مسابقات فرهنگی و کتابخوانی و اجرای برنامه های مناسبتی قبل از بحران کرونا توانسته بود در رونق مسجد تاثیرگذار باشد و اکنون این برنامه ها به صورت مجازی برگزار می شود.
نظر شما