هشدار قرآن برای مقابله با خط نفوذ /کوتاه آمدن اسلام از برخی اصول برای مقابله با دشمنان

قرآن کریم علیرغم آنکه مسلمانان را از جنگیدن در کنار خانه خدا و حرم الهی منع می کند در هنگام ضربه زدن به دشمن این قاعده را مستثنی کرده است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان؛ برای آنکه با شیطان مقابله کنیم ابتدا باید خود شیطان را بشناسیم. بهترین منبع برای شناخت شیطان، قرآن و سنت پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و اهل بيت طاهرينش عليهم السلام است.

همانطور كه در آيات 12تا18 سوره مباركه اعراف آمده است؛ شيطان پس سرپيچي از فرمان الهي و رانده شدن از درگاه او و مهلت گرفتن، به عزت خداي متعال قسم ميخورد كه همه انسان ها را گمراه كرده و از سعادت دنيا و آخرت بازدارد. شکل و شمایل و راه و روش هاي حیله و ترفند شیطان هم از آن زمان تا كنون فرق کرده است.

در هر دوره با روش هایی که با تمدن و پیشرفت انسان ها متناسب بود به همان روش برخورد کرده است. روش ها متفاوت حتی ترور اما هدف یکی بود. هدف به بیراهه کشاندن انسانها و از صراط مستقيم الهی است. در سوره ناس آنجا که می فرماید: الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ به سه مسئله از ماهیت شیطان می پردازد.

یکی اینکه شیطان در کجا رخنه می کند؟ چگونه رخنه می کند؟ شیطان از چه جنسی است؟ پاسخ به این پرسش ها با توجه به این آیات نیاز به تفسیر آنچنانی نیست. شیطان از طریق وسوسه و در سینه ها اقدام می کند و جنس آن هم می تواند از انسان و هم از جن باشد. همانگونه که در بالا اشاره شد. آدمی از بدو خلقت با شیطان همراه گشته، حتی انبیا نیز از شر دشمنی اش در امان نبوده اند:وکذلک جعلنا لکل نبی عدوا شیاطین الانس و الجن» (انعام112) اما پیامبران با تقواي الهي و توكل بر خداي متعال با آنان برخورد می کردند و ديگر انسان ها هم ميتوانند با سرمشق گرفتن از آنها در اين راه گام بردارند.

 

شیطان با ایادی خود همچون اسراییل و آمریکا دست به ترور وحشیانه انسان های پاک می زند که این موضوع دوگانه تسلیم و مقاومت را در بین مردم جامعه پر رنگ خواهد کرد. دوگانه تسلیم یا مقاومت دو راه پیش روی کشورها در مواجهه با دولت های سلطه گر می باشد که انتخاب هریک آثار و پیامدهایی را به دنبال دارد. لذا، شناخت دقیق آثار و پیامدهای سازش و ایستادگی نقش بسزایی در انتخاب یکی از دو مسیر مذکور دارد. در این میان، بیشتر بودن پیامد و هزینه تسلیم نسبت به مقاومت از جمله دیدگاه های مطرح در این بحث است، که تاکنون کمتر مورد واکاوی واقع شده است.

لذا، این گزارش در صدد است که این دیدگاه را از منظر قرآن و با واکاوی تاریخ معاصر با استفاده از روش استنباطی بررسی نماید. از جمله یافته های این گزارش این است که در قرآن کریم، از یک سو، به دلیل پیامدهایی همچون سلطه کفار و دشمنان بر مسلمانان از سازش و تسلیم در برابر کفار و دشمنان نهی شده است و از سوی دیگر، به دلیل آثاری مانند پیروزی بر دشمنان و کفار و حصول عمران و آبادانی بر ایستادگی و مقاومت تاکید شده است. شواهد تاریخی نیز همسو با قرآن کریم بر بیشتر بودن هزینه و پیامد سازش با کشورهای سلطه گر مانند امریکا نسبت به مقاومت و ایستادگی در مقابل آن حکایت دارد.

بنابراین گزارش دکتر کریم دولتی، استاد و داور بین المللی قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با اشاره به هشدار ایات الهی پیرامون توطئه های دشمنان گفت: قرآن کریم به صورت مستقیم و یا گاه غیر مستقیم از خط نفوذ دشمنان در میان جامعه اسلامی پرده بر می دارد و در آیه 38 سوره مبارکه آل عمران به این موضوع اشاره می کند. قرآن کریم تاکید دارد که مسلمانان از میان کافران دوستان نزدیک انتخاب نکنند و همچنین آیه 118 سوره مبارکه آل عمران به صورت پیاپی نشان می دهد که مسلمانان مراقب توطئه دشمنان باشند.

وی افزود: قرآن کریم در جاهای دیگر علیرغم آنکه مسلمانان را از جنگیدن در کنار خانه خدا و حرم الهی منع می کند در هنگام ضربه زدن به دشمن این قاعده را مستثنی کرده و یا حتی ماه های حرام که جنگیدن در آن اشکال دارد را برای مقابله به مثل با دشمنان مسلمانان را معاف می کند. اگر مسلمانان آمادگی خود را به بالاترین حد خود برسانند، می توانند در جای خود به دشمنان ضربه وارد کنند البته مقابله به مثل زمان و درایت خود را می خواهد و نباید بدون منطق و دور از عقلانیت باشد.

دولتی با اشاره به ترور شهید فخری زاده تصریح کرد: جا دارد عرض تسلیت و تبریک نسبت به شهادت دکتر فخری زاده داشته باشم و این گونه شهادت ها علیرغم تلخی هایی که دارد، موجب می شود جامعه اسلامی افراد نخبه و دانشمند خود را از دست بدهد. شهادت اگر تلخی دارد از باب این نیست که انسان این جهان را ترک می کند بلکه انسان در مهلت محدودی در این دنیا آمده و روزی از این جهان خواهد رفت اما تلخی شهادت به خاطر فقدان انسان های والاست؛ شخصیتی که جزو 500 نفر تاثیرگذار جهان از لحاظ علمی بوده است از میان ما رفته است.

 

 

وی افزود: دیدگاه اسلام در مواجهه با حملات تروریستی این طور نیست که بتوان به صورت مستقیم دست به ترور زد و یا این عمل مورد مقبول باشد اما می توان به شکل های دیگر که از حوزه عقلانیت و شرع خارج نشود، پاسخ دشمنان را داد. در تاریخ اسلام ذکر شده است روزی اصحاب پیامبر در کنار ایشان نشسته بودند و فردی که پیش از این مرتد شده بود و حکم اش اعدام است از میان این جمع گذشت. پیامبر نسبت به او عکس العملی نشان داد و پس از عبور این فرد پیامبر اکرم از اصحاب پرسید چرا اقدامی نکردی، آنها نیز گفتند ما منتظر فرمان شما بودیم، پیامبر در جواب فرمودند اسلام هیچ گاه چنین قتلی را جایز نمی داند که مخفیانه فردی را به قتل برساند. قطعا در مقابل حملات وحشیانه و بزدلانه دشمنان نباید منفعلانه عمل کرد و یا مماشات انجام داد.

این استاد و داور بین المللی قرآن کریم عنوان کرد: ضربه زدن به آنها باید در مکان و زمان مناسب باشد و قرآن کریم نیز تاکید دارد که هیچ گاه در برابر ظلم دشمنان کوتاه نیایید لذا پاسخ دادن به این عمل شنیع نیازمند هوشمندی است و اگر همراه با درایت نباشد، می تواند آثار مخربی به همراه داشته باشد.

آن چیزی که از روایات و آیات قرآن کریم در مورد دوگانه سازش و مقاومت در برابر دشمنان برمی‌آید هزینه سازش کردند و مذاکره با آنان به مراتب از مقاومت بیشتر است ضمن آن که در پس مقاومت حس استقلال و رضایتمندی به دنبال خواهد داشت که در لحظه سازش و تسلیم نخواهد بود. ریخته شدن خون پاک شهدایی همچون فخری زاده نتایج و آثاری خواهد داشت که از جمله آن بیداری ملت‌ها در برابر خوی رذل دشمنان است. همچنین با پذیرش اصل سازش ناپذیری تفکر شیطانی در مقابل تفکر الهی نمی‌توان انتظار مماشات و مصالحه این دو دیدگاه در ادوار تاریخ را داشت.

 

کد خبر 1006617

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha