به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، «مهدی پارسا» ظهر امروز(سهشنبه، 2دی) در نشست هماندیشی با اصحاب بسیج رسانه صومعهسرا در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان اظهار کرد: امروزه فضا و رسانههای مجازی اهمیت خاصی در دنیای ارتباطی پیدا کردهاند.
مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه شاید طبق آمار در سطح کشور 60 درصد گردش آزاد اطلاعات از رسانههای مجازی است افزود: گیلان به دلیل اینکه یکی از قطبهای رسانهای کشور محسوب میشود 80 درصد گردش آزاد اطلاعات از رسانهها و فضای مجازی است.
وی با بیان اینکه امروز ذائقه مخاطبان نسبت به دریافت اخبار از رسانه مرجع تغییر کرده است گفت: این موضوع میطلبد ما در حوزه رسانه ضمن به روز شدن، علم استفاده از آن را هم بلد باشیم و بتوانیم یک بسته خبری خوبی را برای مخاطب داشته باشیم.
پارسا با اشاره به اینکه باید علم استفاده و تهیه و تولید خبر در اختیار مخاطب قرار دادن را بلد باشیم تصریح کرد: خودارزیابی به خبرنگار و رسانه امکان میدهد که جایگاه خود را در فضای رقابتی رسانه پیدا کند.
مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه اکنون بالغ بر 400 رسانه در استان گیلان در حال فعالیت هستند خاطرنشان کرد: هر کدام از این رسانهها به سمت جذب مخاطب پیش میرود، اگر رسانهای در این فضای رقابتی نتواند مخاطب جذب کند در عرصه رسانهای با شکست مواجه میشود.
وی با اشاره به اینکه برخی از رسانهها به قدری ضعیف عمل کردند و نتوانستند مخاطب جذب کنند که مخاطب از رسانههای محلی و روستایی سر در آورده است اظهار کرد: مخاطبان شاید خیلی از رسانههای رسمی سر در نیاورند اما چون جز کانال محلی هستند اولین روایت را از کانال محل میبینند، ذهنشان به سمت آن میرود و در ذهنشان هک میشود.
* اصحاب رسانه باید پایبند به اخلاق رسانهای باشند
پارسا با بیان اینکه باید سعی شود اولین روایت، روایت صحیح باشد زیرا سبب اعتماد مخاطب نسبت به رسانه میشود افزود: اصحاب رسانه باید پایبند به اخلاق رسانهای باشند و به آن عمل و به دیگران سفارش کنند.
مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه برای پیاده شدن اخلاق رسانهای باید چند راهکار داشته باشیم گفت: نخستین راهکار این است که در حوزه اخلاق رسانه آموزش جدی گرفته شود که در این راستا نهادهای متولی این کار مانند ارشاد خیلی میتوانند مثمر ثمر باشد.
وی دومین راهکار را ارتباط بین رسانهها و دانشگاه عنوان و تصریح کرد: با توجه به اینکه صومعهسرا شهر دانشگاهی است ظرفیت خوبی وجود دارد که بتوان از این ابزار وفرصت برای رسیدن به آنچه که به عنوان اخلاق رسانه گفته میشود استفاده کرد.
پارسا با اشاره به اینکه باید در دانشگاهها یک منبعسازی علمی و دقیقی بر اساس اصول و عقاید دینی اسلامی برای توزیع اخلاق با همراهی جامعه رسانهای داشته باشیم خاطرنشان کرد: ورود رسانه میتواند بسیاری از مشکلات را مرتفع کند.
مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان اظهار کرد: وقتی یک مجموعه دانشگاهی با هجم عظیم کار متوجه میشود که جامعه رسانهای شهرستان برای بهبود عموم و برطرف شدن معضلات حساسیت لازم را دارد قطعا انگیزه دوچندان برای فعالیتها پیدا میکنند.
وی افزود: از دیگر راهکارها که یکی از خروجیهای مثبت در حلقات صالحین می باشد، این است وقتی دو فرد چهره به چهره با هم رابطه برقرار میکنند یک بار عاطفی و مثبت ایجاد میکند.
پارسا با تاکید به اینکه این نشستهای دورهای با حضور رسانهها به صورت متناوب با موضوعات مختلف برگزار شود که در نتیجه یک خودکنترلی بین رسانهها به وجود میآید گفت: روش صحیح انجام کار به نوعی داشتن اخلاق است.
مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان با بیان اینکه در حوزه رسانه، جریان رسانه غرب با تمام ظرفیت علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکنند تصریح کرد: ما در حوزه رسانه بر عکس جریان غرب، زیاد اتحاد و انسجام نداریم.
وی با اشاره به اینکه در کنار انتقاد باید برای برون رفت از آن مشکل هم ایده بدهیم خاطرنشان کرد: تا رسانه پای کار نباشد شاید خیلی از مشکلات حل نشود.
پارسا با اشاره به اینکه یکی از محاسن کاری میتواند به این گونه باشد که خبرهای مهم در پایگاههای مجازی و کانالهای مختلف نشر داده شود اظهار کرد: گروه جهادی در شهرستان باید عملیاتی شود و وقتی در جایی حضور پیدا میکند باید با روحیه جهادی منشا خیر شود.
مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه قدس گیلان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری فرمودند؛ «اهمیت فضای مجازی به اندازه اهمیت انقلاب اسلامی است» افزود: این فرمایش مقام معظم رهبری نشان از ساختار و اهمیت فضای مجازی است که رسانه موظف است فضا را به نفع جریان انقلاب مصادره کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز گفتمان انقلاب نیاز به یک رسانه مجهز به اصول و آرمانهای انقلاب دارد گفت: رسانهای در چهارچوب انقلاب موفق است که حرف نظام، رهبری و مردم را به گوش دیگران برساند و باید صادر کننده اخلاق، اصول و ارزشها به سایر نقاط دنیا باشیم.
نظر شما