به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «محمد زره ساز» در نشست علمی «تجربیات کتابخانه های عمومی در بحران کرونا»با اشاره به سپری شدن دوران تقریبا یکساله از شیوع ویروس کرونا گفت: بحران کرونا جامعه بشری و به تبع آن کشور ما را از نقطه نظر استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی در تعاملات اجتماعی به جلو پرتاب کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی، ساز عدم اعتماد به فضای مجازی و ترجیح تعاملات رو در رو را از جمله دلایل کندی گسترش استفاده از فضای مجازی قبل از شیوع ویروس کرونا عنوان کرد و افزود: با شیوع ویروس کرونا قابلیتهایی که در حالت عادی سخت و دشوار بدست می آمد به سرعت محقق شد و در کتابخانه های عمومی این فرایند با سرعت و کیفیت بهتری انجام شد.
دبیر انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران ضعف در زیرساختهای فناوری اطلاعات و تولید ناگهانی حجم اطلاعات گسترده و اشتراک گذاری در فضای مجازی و نحوه ارزیابی اطلاعات ارائه شده را از چالشهای پیش رو در مواجهه با فضای مجازی در دوران کرونا عنوان کرد.
وی یکی از کارکردهای کتابخانه های عمومی را ارزیابی اطلاعات فضای مجازی عنوان کرد و گفت: عدم برنامه ریزی برای مواجهه با بحران مشکل اساسی در جهان و کشور است و فعالیت اتاق فکر و برنامه ریزی برای مواجهه با بحرانهایی مانند کرونا از ضوررت هاست که به خاطر عدم وجود این اتاق فکر و به تبع آن عدم برنامه ریزی، جهان در مواجهه با کرونا با یک شوک روبرو شد.
زره ساز در ادامه به اشاره به فعالیتهای کتابخانه های عمومی در جهان و کشور در دوران شیوع ویروس کرونا گفت: نگاه به کتابداری و ارائه خدمات در کتابخانه های عمومی باید مبتنی بر عشق و علاقه به کار باشد و نگاه کارمندی به این حرفه آسیب می زند.
دبیر انجمن علمی کتابداری و اطلاع رسانی ایران وجود این دیدگاه را در کتابداران کتابخانه های عمومی باعث بروز خلاقیتها و ابتکارات و نوآوریهای بزرگ در حوزه ارائه خدمات به مردم در دوران کرونا دانست.
نظر شما