باید سیاست های ابلاغی رهبری در طرح اصلاح قانون انتخابات مد نظر قرار می گرفت

آصفری با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات گفت: بسیاری از مواد سیاست های کلی انتخابات ابلاغی مقام معظم رهبری در نظر گرفته شده است اما ما اعتقاد داریم که بایستی ابعاد مختلف این سیاست ها در این طرح اعمال می شد.

محمد حسن آصفری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان با اشاره به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری گفت: درست است که این طرح تمامی موارد ذکر شده در سیاست های کلی انتخابات مد نظر مقام معظم رهبری را در نظر نگرفته است اما باز هم در راستای اصلاح قانون انتخابات امری لازم و ضروری بود. دیدگاه مقام معظم رهبری در سیاست های کلی انتخابات آمده است این است که از همه افراد و چهره ها در انتخابات استفاده کنیم. شاید ما از برخی مسایل و دغدغه های ایشان در این طرح به سادگی عبور کردیم و بایستی در طرح فوق به این سیاست ها بیشتر توجه می شد.

 

نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در صورت تصویب این طرح امیدواریم برای انتخابات 1400 اجرایی شود البته این امر بستگی به این دارد که قبل از فرآیندها ثبت نام طرح تثبیت و به تایید شورای نگهبان و برای اجرا ابلاغ شده باشد.

 

وی در پاسخ به این سوال که برخی معتقدند طرح فوق با نگاه سیاسی جریان خاصی در مجلس اصلاح می شود، گفت: این طرح به نفع کاندیدای خاصی نیست. ممکن است پیشنهاداتی از سوی نمایندگان با نگاه سیاسی ارایه شود ولی آن چیزی که در مجلس مصوب و برای تایید به شورای نگهبان ارسال می شود، نگاه فردی نیست بلکه نگاه کارشناسی است و با توجه به ضرورتی که وجود داشته است، هست.

 

آصفری در پاسخ به این سوال که این طرح حضور افراد در انتخابات ریاست جمهوری را محدود می کند، گفت: در حال حاضر ملاک ثبت نام ها سواد خواندن و نوشتن بود. هر ساله شاهدیم که چه تعداد افراد برای ثبت نام ها مراجعه می کنند و همین امر کار بررسی ها را دشوارتر می کند. قطعا اگر این موضوع محدود باشد و ملاک سواد، کارشناسی ارشد و دکتری در نظر گرفته شود، می تواند در بحث تسریع در بررسی صلاحیت ها تاثیرگذار باشد.

 

وی با بیان اینکه در گذشته بحث رجل سیاسی در قانون تعریف نشده بود، گفت: در حال حاضر بحث رجل سیاسی و همچنین تابعیت افراد مشخص شده است مثلا در بحث تابعیت ما ذکر کردیم که فرد متعهد به قانون اساسی کشور باشد. اینکه کسی تابعیت کشور دیگری را گرفته باشد و متعهد به قانون اساسی کشور باشد، نمی تواند کاندیدا شود. ما معتقدیم وقتی کسی در اینجا می خواهد رییس جمهور شود، باید قوانین جمهوری اسلامی ایران و مردم را دنبال کند نه بر اساس مصلحت دیگر کشورها و قوانین آنها رفتار کند.

کد خبر 1007793

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha