به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی»، عباس خامهیار در این دیدار پس از تبریک سال نوی مسیحی و آرزوی سلامتی برای ایشان و ارامنه لبنان، حادثه انفجار بندر بیروت و قربانی شدن جمعی از شهروندان لبنانی را به وی تسلیت گفته و درباره اقداماتی که در پی این انفجار از سوی هموطنان ما جهت ابراز همدردی با قربانیان این حادثه انجام شد، گفت: بلافاصله پس از انفجار بندر، هموطنان ما با روشن کردن شمع مقابل سفارت لبنان در تهران و برخی پارکها و ارسال هزاران پيام در فضای مجازی، همدردی خود را با ملت لبنان ابراز نموده و شهرداری تهران نیز با نورپردازی پرچم لبنان بر روی برجهای آزادی و میلاد و نواختن سرود ملی لبنان، نشان دادند که در کنار ملت لبنان قرار دارند.
خامهیار همچنین به اقدام جامعه هنرمندان کشور در این راستا اشاره کرد و گفت: گروه ارکستر سمفونی ملی کشورمان با اجرا و نواختن قطعه ای با عنوان «بیروت درد تو درد من است» و با رهبری «آندره الحاج»، هنرمند مسيحی لبنانی، اثر ماندگاری را به نمایش گذاشتند که مورد تحسین بسیار قرار گرفت و از سوی رئیس جمهور لبنانی نیز نامهای جهت تشکر از این اقدام فرهنگی بی سابقه، ارسال شد.
رایزن فرهنگی کشورمان پيام كتبی ابراهيمی تركمان، رياست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را پيرامون گسترش روابط فرهنگی و دينی دوجانبه و تبريک ايام ميلاد حضرت مسيح (ع) تحويل ايشان داد و به ارائه گزارشی از وضعیت کنونی کشورمان در سایه اپیدمی کرونا و تحریمهای ظالمانه آمريكا بر ضد کشورمان پرداخته و گفت: به رغم وجود تحریمها که اجازه ورود برخی داروهای ضروری را به کشورمان نمی داد، توانستیم نیاز بیماران را تأمین کنیم و آمار مبتلایان به کرونا نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی شاخص بهتری نشان میدهد.
سپس آرام اول کشیشیان با تسلیت شهادت دکتر محسن فخریزاده و اظهار تأسف نسبت به این حادثه از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در جهت حفظ ثبات در منطقه و بهویژه اتفاقات اخیر آذربایجان و ارمنستان قدردانی کرد و فشارها و تحريمهای آمريكا بر عليه كشورمان را به شدت محكوم و آن را اقدامی غيرانسانی بر شمرد و ويروسهای خطرناکتر را اشغالگران و استعمارگران دانست.
خامهیار نیز به ارائه تحلیلهای موجود درباره درگیری میان دو همسایه شمال غربی کشورمان و پیامدهای آن پرداخت.
كاردينال اعظم آرام اول کشیشیان نیز به رابطه خوب جامعه ارامنه لبنان با کشورمان اشاره کرد و گفت: ما همیشه در کنار جمهوری اسلامی ایران هستیم و از هرگونه کمک و تلاشی در حمایت از مقاومت دریغ نخواهیم کرد.
وی ضمن بيان خاطرات خود از ديدار با مقام معظم رهبری حضرت آيتالله خامنهای افزود: حمايتها و محبتهای ايشان را نسبت به جامعه ارمنیهای ايران هرگز فراموش نمیكنم.
در اين ديدار چگونگی ارائه گفتوگوهای اسلام و مسيحيت و به ويژه نهمين دور گفتوگوهای دينی ايران با كليسای ارمنی لبنان مورد بحث قرار گرفت و تصميمات لازم اتخاذ شد.
عباس خامهیار با اهدای مجموعهای از کتابهای مختلف پیرامون معرفی فرهنگ، هنر و جایگاه ادبیات فارسی ایران به ایشان، از زحمات وی در ایجاد وحدت میان مسیحیان تشکر کرد.
سپس كاردينال اعظم برای جمهوری اسلامی ايران، ملت و رهبری آن آرزوی موفقيت كرد تا بتواند اين كشور در خط مقدم كشورهای پيشرفته علمی و اقتصادی قرار گيرد. همچنين از توجه رهبری جمهوری اسلامی ايران نسبت به ارامنه ايران و اعطای تمام حقوق سياسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به آنها تشكر كرد.
آرام اول همچنين، كتاب جديد خود با عنوان «كليسای ارمنی» را به رايزن فرهنگی جمهوری اسلامی ايران اهدا کرد. اين كتاب به تمام زبانهای زنده دنيا و از جمله فارسی ترجمه شده است.
همچنين در اين ديدار، پيرامون گامهای عملی جهت برگزاری نشست مقدماتی كنفرانس دو سالانه گفتوگوی ميان كليساهای ارامنه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بحث و تبادلنظر شد.
نظر شما