طرح «نماد» در ۳۰ مدرسه صومعه‌سرا اجرایی می‌شود

بالو گفت: ۳۰ مدرسه شهرستان در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم تحت پوشش طرح «نماد» قرار می‌گیرند.

«حسین بالو» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعه‌سرا با اشاره به اجرای طرح «نماد» در مدارس این شهرستان اظهار کرد: طرح نماد به معنای نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان است.

 

مدیر آموزش و پرورش صومعه‌سرا افزود: طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان، به عنوان یکی از برنامه‌های سند تحول بنیادین در زمینه پیشگیری، کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی است که فرایند جامعی را از شناسایی تا آموزش، درمان و مددکاری اجتماعی، شامل می‌شود.

 

وی با بیان اینکه این طرح با رعایت و ملاحظه مقتضیات و شرایط خاص مدارس در دوره کرونا، طراحی و اجرا می‌شود گفت: 30 مدرسه شهرستان در مقاطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند.

 

بالو تصریح کرد: در طرح نماد بیش از سه هزار و 500 دانش‌آموز دختر و سه هزار و 700 دانش‌آموز پسر و خانواده‌هایشان از نظر شاخص‌هایی مثل فقر، خشونت، کودک آزاری، خودکشی، اعتیاد، آسیب‌های فضای مجازی و... ارزیابی می‌شوند.

 

مدیر آموزش و پرورش صومعه‌سرا با اشاره به روند اجرایی طرح نماد خاطرنشان کرد: دستورالعمل اجرایی برنامه ملی «نماد» در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به چند بخش تقسیم شده است که عبارتند از آموزش، غربالگری، مداخله مدرسه‌ای، تشخیص و درمان، مددکاری اجتماعی، فوریت‌های روانی اجتماعی (اورژانس) و پیگیری و مراقبت.

 

وی اظهار کرد: آموزش‌های ارتقایی «نماد» دارای چند بخش است که آموزش مدرسان و مجریان برنامه «نماد»، آموزش والدین و کارکنان مدرسه و آموزش دانش‌آموزان را شامل می‌شود که بسته به وضعیت هر منطقه به لحاظ شیوع کرونا بصورت مجازی یا تلفیقی صورت می‌گیرد و در مناطقی که دسترسی برخط (آنلاین) امکان پذیر نیست، محتوای آموزشی به صورت لوح‌های فشرده یا جزوه‌های آموزشی در اختیار دانش‌آموزان قرار خواهد گرفت.

 

 بالو با بیان اینکه مرحله غربالگری برای تمامی دانش‌آموزان اجرا می‌شود افزود: زیرساخت اجرای این بخش، سامانه جامع «نماد» در پورتال همگام است که شامل غربالگری سریع، پایه، نشانگان محور و اورژانسی است و به صورت  تکمیل پرسشنامه انجام می گیرد که در غربالگری سریع و پایه بجز دوره ابتدایی توسط خود دانش آموز و در غربالگری نشانگان محور و اورژانسی توسط معلم و والدین تکمیل می‌شود.

 

مدیر آموزش و پرورش صومعه‌سرا گفت: هرگونه غربالگری ابتدا با توجیه کامل از طرف مشاوران مدارس از طرق مختلف از جمله فضای مجازی و ارتباط تلفنی برای دانش‌آموزان و اولیا صورت می‌پذیرد.

 

وی به مداخلات مدرسه‌ای «نماد» اشاره و تصریح کرد: پس از مرحله غربالگری، دانش‌آموز در وضعیت‌های عادی، در معرض خطر، پرخطر و دارای فوریت‌های روانی و اجتماعی قرار گرفته که به تناسب هر وضعیت تحت آموزش مهارت‌های خود مراقبتی، مهارت‌های اختصاصی و مددکاری اجتماعی، توسط مشاور یا یکی از کارکنان مدرسه که تخصص لازم را در این زمینه داشته باشند قرار می‌گیرد.

 

بالو با اشاره به مرحله تشخیص و درمان بیان کرد: پس از تشخیص وضعیت دانش‌آموز و ارائه آموزش‌های لازم و خدمات مشاوره‌ای در مدرسه و در صورتی که دانش آموز در وضعیت پرخطر و اورژانس باشد به مرکز مشاوره شهرستان جهت انجام خدمات مشاوره ای شامل جلسات مشاوره و مداخلات روانشناختی معرفی می‌شود.

 

مدیر آموزش و پرورش صومعه‌سرا ساز و کار ارائه خدمات اورژانسی را نیز تشریح کرد و گفت: در این مرحله دانش‌آموزان دارای فوریت‌های روانی اجتماعی و اورژانس پس از تایید مرکز مشاوره آموزش و پرورش و با اخذ رضایت کتبی از اولیا یا قیم قانونی و انجام هماهنگی های لازم، برای درمان به مراکز درمانی بیرون از آموزش و پرورش با اولویت بیمارستان ها و مراکز بهداشت و یا اداره بهزیستی ارجاع می‌شوند.

 

وی تاکید کرد: دانش آموزان آسیب دیده جهت کمک در پرداخت هزینه‌های درمانی و همچنین در صورت نیاز جهت کمک به بهبود وضعیت معیشت، کاهش فقر و یا مشکلات زمینه ای خانوادگی، به نهادهای حمایتی و خیریه همکار در این طرح معرفی می‌شوند.

 

بالو خاطرنشان کرد: اجرای این طرح در سطح منطقه مستلزم تعامل سازمان‌های دیگر با آموزش و پرورش است که با هماهنگی و هم‌افزایی دیگر سازمان‌ها بتوانیم به دانش‌آموزان در معرض آسیب کمک کنیم تا آینده‌ای بهتر و عاری از آسیب داشته باشند.

 

کد خبر 1009900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha