«ولی جهانی» در مورد وضعیت بناهای تاریخی شهر رشت به خبرنگار خبرگزاری شبستان از شت گفت: سابقه تاریخی شهر رشت به دوره سلجوقیان بر میگردد اما اوج شهرنشینی آن مربوط به دوره صفویان است.
جهانی با تاکید بر اینکه در دوره صفویان شهر رشت یکی از شهرهای معروف ایران بوده است تصریح کرد: در حال حاضر آثار تاریخی که در شهر رشت وجود دارد با توجه به بحث اقلیمی و شرایط آب و هوایی آن متعلق به دوره قاجار و دوره پهلوی اول و دوم است.
وی از وجود بیش از 400 بنای تاریخی در شهر رشت خبر داد و ابراز داشت: میراث فرهنگی در یکی دو سال اخیر برای نگهداری و حفاظت از این آثار تاریخی اقدامات خوبی انجام داده است که یکی از این بناها حمام تاریخی پیرسرای رشت محسوب میشود.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان ابراز داشت: برای اکثر بناهای تاریخی که در اختیار دستگاههای دولتی استان گیلان قرار دارد یا احیانا شخصی هستند توسط این اداره کل کاربری تعریف شده است.
جهانی با بیان اینکه نزدیک هفت میلیارد تومان اعتبار برای مرمت ساختمان قدیمی شهرداری رشت اختصاص داده شده است یادآور شد: مسجد صفی محله ساغریسازان یکی از قدیمیترین بناهای تاریخی و محلات شهر رشت محسوب میشوند که برای آن هم اعتباراتی در نظر گرفته شد.
وی انتخاب مشاور برای مرمت ساختمان قدیمی استانداری را هم از دیگر اقدامات اداره کل میراثفرهنگی استان گیلان خواند و اذعان کرد: برای احیاء خانه میرزا نیز شهرداری مبالغ زیادی را هزینه کرده و امیدواریم با بهرهبرداری از موزه جنگل این تلاشها به ثمر بنشیند.
معاون میراثفرهنگی اداره کل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان ضعف قوانین را از جمله موانعی که در مسیر مرمت و احیاء برخی بناهای تاریخی وجود دارد اعلام کرد و افزود: حتی میراثفرهنگی برای مرمت برخی بناها که مالک شخصی دارند اقدام کرده اما در اواسط کار به دلیل مخالفت مالک، کار تعطیل شده است.
جهانی اکثر سرمایهگذارانی که در حوزه بناهای تاریخی استان و شهر رشت اعلام آمادگی کرده و مشارکت دارند را غیربومی اعلام کرد و بیان داشت: کمک و همیاری خود مردم و مالکان برای احیاء و مرمت بناهای تاریخی بسیار حائز اهمیت است و بدون آن نتایج مورد انتظار در جهت صیانت از آثار قدیمی حاصل نمیشود.
نظر شما