حاج قاسم پرچمدار بی بدیل شکوفایی جهانی گفتمان انقلاب اسلامی بود

آیت الله اعرافی با برشمردن بخشی از ویژگی ها و صفات سیدالشهدای مقاومت گفت: حاج قاسم پرچمدار بی بدیل شکوفایی جهانی گفتمان انقلاب اسلامی بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ آیت الله علیرضا اعرافی، جمعه( 12دی) در یادواره 140 شهید روحانی استان و چهلمین روز درگذشت آیت الله جعفری، نماینده سابق ولی فقیه در استان در سخنانی از کرمان به عنوان استان پرورش دهنده چهره های علمی، فرهنگی، سیاسی و مهد پرورش 6 هزار شهید و عالمان فرهیخته در طول تاریخ یاد کرد و گفت: مرحوم جعفری از چهره های باسابقه، فداکار و بسیار مؤثر در چند دهه پس از انقلاب و یکی از عالمان فرزانه ای که مورد اعتماد امامین انقلاب بود.

 

 

مدیرحوزه های علمیه کشور با اشاره به اینکه آن مرحوم نقش مؤثری در علم و فرهنگ و جهاد و شهادت این استان ایفا کرد؛ افزود: اخلاق، تواضع، فروتنی و استقامت او در مسیر انقلاب اسلامی و ویژگی های اخلاقی فراوان او را لمس کردم و اهتمام به مسائل حوزه و روحانیت جای شگفتی و تحسین بود.

 

 

وی با بیان اینکه در نشست و برخاست های مختلف در ارتباط نزدیک با حاج قاسم بودم و خاطرات فراوانی از اخلاق و فضیلت های ایشان به یاد دارم؛ اظهار کرد: اینها بیان تاریخ نیست بلکه رمز و رازهایی برای حوزه و روحانیت و بسیج و سپاه و جوان و جامعه امروز است.

 

 

آیت الله اعرافی با بیان اینکه حاج قاسم چهره ای جامع الاطراف و چند ضلعی بود که ابعاد گوناگون را به شایستگی جمع کرده بود و این باعث شده بود او جذاب، دلربا و دلنشین و از اخلاق فردی و اجتماعی بسیار دلنشین و پرجاذبه برخوردار باشد؛ اظهار کرد: جایگاه نظامی و سیاسی او والا بود اما هیچیک از آن منزلت ها را که فهرست کردیم، حاج قاسم را از اخلاق فردی و روابط دلربای اجتماعی و فضیلت های ارتباطی و اخلاقی تهی نکرده بود.

 

 

وی گفت: بنده او را برای اولین بار در مدرسه امام در قم دیدم و سالها بعد که قله های بزرگی درنوردیده و فتح های نمایانی را احراز کرده بود مطلقاً متفاوت نمی دیدیم و آن حسن خلق، چهره گشاده، فروتنی، تواضع، مهربانی، صمیمیت و رابطه بسیار دوستانه با معاشران و دیگران، همیشه در حاج قاسم محفوظ مانده بود.

 

 

مدیرحوزه های علمیه کشور ادامه داد: در فراز و فرودها همیشه حاج قاسم یک انسان اخلاقی، مهربان، فروتن، خوش اخلاق، خوش برخورد و پرجاذبه بود و این روح اخلاقی و جاذبه فردی؛ معاشران و همنشینان او را شیفته می کرد و ما این شعاع اخلاقی را از اسلام آموختیم و در حاج قاسم متجلی بود.

 

 

وی با تصریح به اینکه همه این فضیلت های اخلاقی در حوزه فردی و اجتماعی در او کاملاً نمایان بود و نمونه های آن را کسانی که با او لمس می کردند، می دیدند؛ افزود: از بزرگان دین آموخته بود که عبادت و عرفان و معنویت و تعلق به عالم غیب همیشه باید در زندگی متجلی باشد و برای همین دلی روشن از تعلق به عالم قدس داشت.

 

 

آیت الله اعرافی با افزودن این نکته که در کمترین لحظه ای که فرصتی می یافت زبان او به ذکر مترنم و توجه به عالم غیب همیشه در او نمایان بود؛ بیان کرد: چهره و رفتار او نشاندهنده یک روح نیایشگر و متواضع و خاضع در برابر خداوند بود و این اتصال حاج قاسم با نفس امام و بزرگان دین یک امر بی نظیر در نظام های دنیا و جهان امروز به شمار می آید.

 

 

وی ادامه داد: حاج قاسم از یک اندیشه کلان و راهبردی در عالم سیاست برخوردار بود و با آنکه یک نظامی شجاع و بسیار دلیر بود همزمان با آن از یک اندیشه کلان راهبردی و تئوری جامع سیاسی در دنیای امروز برخوردار بود البته او را در چهارچوب سیاسی و نظامی نمی شود محدود کرد زیرا لب به سخن که می گشود، معلوم می شد از اندیشه کلان سیاسی اجتماعی برخوردار است.

 

 

مدیرحوزه های علمیه کشور خاطرنشان کرد: سیاست دنیا و بین الملل را می شناخت و این را همان ها که او را به همین دلیل  هدف گرفتند و ترور کردند؛ بارها اعتراف کردند؛ زیرا او مسائل سیاسی کلان دنیا را تشخیص می داد و گفتمان انقلاب اسلامی را به خوبی می فهمید و این عقل راهبردی و کلان حاج قاسم در حوزه سیاست یکی از وجوه ممتاز او بود که شاید در موارد دیگر کم می دیدیم.

 

 

وی با بیان اینکه حاج قاسم یک عقل بسیار راهبردی در حوزه نظامی و امنیتی داشت و این مقالات متعدد در مجلات خارجی نوشته شده و تحلیل های فراوانی دارد؛ گفت: وقتی نقشه کارزار را جلوی خود می گذاشت با یک نگاه صحنه را می فهمید، ارزیابی می کرد، نظریه و تئوری می داد و بارها بزرگان از جمله سیدحسن نصرالله این را نقل کردند که به شکل اعجاب آمیزی راه هایی برای غلبه بر دشمن پیدا می کرد.

 

 

آیت الله اعرافی افزود: حاج قاسم ضمن آنکه تئوریسین نظامی و سیاسی و طراح و خلاق بود؛ در صحنه هم به شکل میدانی حضور می یافت؛ او فرمانده بزرگ راهبردی و استراتژیکی بود که همزمان قدم به قدم و پا به پا با سربازان صحنه و میدان حرکت می کرد و دلیرانه جانفشانی خود را در میدان نشان می داد حالیکه یک ژنرال برجسته در منطقه به شمار می آمد و همه قدرت های نظامی عالم روی او حساب می کردند اما دلیرانه و بی باک در متن صحنه ها و خطوط مقدم حضور می یافت.

 

 

وی قدرت دیپلماسی حاج قاسم  را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: با اینکه چهره بزرگ سیاسی نظامی و شجاع و مجاهد و فداکار بود اما سیاست را درک می کرد و از موضع انقلابی و نه انفعال و واگرایی در دیپلماسی ها ظهور و بروز پیدا می کرد و معادلات با حرف و سخن او تغییر پیدا می کرد.

 

 

مدیرحوزه های علمیه کشور افزود: در عراق و مبارزه عظیم با داعش، قدرت عقل راهبردی حاج قاسم و اندیشه نافذ و عمیق نظامی او همراه با توان اثرگذاری سیاسی و تأثیر روی سیاست گذاران بزرگ عالم این جبهه بزرگ را پیش برد زیرا از قدرت تأثیر سیاسی و توان بالای گفتگو و دیپلماسی برخوردار بود در حالیکه ذره ای از مواضع انقلاب کوتاه نمی آمد و حریفان و رقیبان را در حرکت های بزرگ با خود همراه می ساخت.

 

 

وی با اشاره به قدرت نفوذ کلام شهید سلیمانی و تصریح به این نکته که او کم اما گزیده و بسیار نافذ وارد میدان می شد و غالباً قدرت سخن و نگاه نافذ و طرح های سنجیده او دیگران را تحت تأثیر قرار می داد و همراه می کرد؛ اظهار کرد: روحیه و رویکرد بسیار ممتاز بین المللی حاج قاسم که در بستر انقلاب اسلامی تولد یافت، در دفاع مقدس به قله های بلندی راه یافت و پس از دفاع مقدس یک ظهور و بروز منطقه ای و بین المللی پیدا کرد.

 

 

آیت الله اعرافی خاطرنشان کرد: این رهیافت بین المللی و نگاه فراتر از مرزهای یک کشور در ذات اندیشه او بود؛ حتی آن زمان ها که این حضور گسترده در منطقه و کشورهای دیگر را نداشت کاملاً بین المللی می اندیشید و رویکرد بین المللی در شخصیتی که در دامن دفاع مقدس پرورش یافته بود بسیار جالب و جذاب بود.

 

 

وی گفت: حاج قاسم یک شخصیت دینی، مذهبی و فرهنگی بود و همه آن امتیازات که گفتیم در او جمع بود اما در همه آنها یک نگاه فرهنگی حاکم بود؛ در یک عملیات اقناع، یک سخن، برخورد، کمک و... فرهنگ دینی را کاملاً مد نظر داشت و روح او یک روح فرهنگی و برنامه ریز فرهنگی بود.

 

مدیرحوزه های علمیه سراسر کشور حاج قاسم را پرچمدار یک رویکرد عمیق فرهنگی دانست و تصریح کرد: شخصیتی بود که هم در پایبندی به اعتقادات ناب شیعی کاملاً استوار بود و برای دفاع از حرم و ارزش های تشیع ذره ای کوتاه نمی آمد و حاضر بود همه وجود را قربانی کند و هم از امام و رهبری آموخته بود باید به همه امت اسلامی نگاه کرد لذا نگاه تقریبی در کنار تعصبات درست شیعی در او متجلی بود.

 

 

وی در ادامه برشمردن ویژگی های شهید سلیمانی؛ آن شهید را یک شبکه ساز بزرگ فکری و جریان آفرین عظیم جهانی قلمداد کرد و افزود: هر کسی نمی تواند نیروهای عظیم را در پهنه بین الملل به خط کند و گفتمان آفرین و جریان ساز باشد.

 

 

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی از سال 42 ادواری را پشت سر گذاشته؛ این دوره ها را شامل آغاز نهضت اسلامی، پیروزی انقلاب، دفاع مقدس که فصل نویی در حرکت انقلاب اسلامی به شمار می رود و در نهایت شکل گیری محور مقاومت در فراتر از مرزهای ایران و در پهنه منطقه و جهان اسلامی عنوان و بیان کرد: در این مرحله چهارم با هدایت ها و رهنمودهای مقام معظم رهبری رقم خورد حاج قاسم یک پرچمدار بی بدیل به شمار می آید.

 

 

وی افزود: رهبری معظم انقلاب که در قلمروهای گوناگون افتخار آفریده و نمادی از مدیریت کلان به شمار می آید، یکی از هدایت های راهبردی ایشان شکل دهی به آرمان های وصیت نامه و منشورات امام است؛ امام(ره) روحانیت و دانشگاه و جوان و جامعه را به قله های بلند دعوت کردند و رهبری معظم فصلی نو در روند تکاملی انقلاب اسلامی گشودند و آن فصل نو، شکل گیری محور مقاومت و محاصره دشمنان خدا و شکوفایی جهانی گفتمان انقلاب اسلامی بود که حاج قاسم در این فصل نو پرچمداری بی بدیل بود.

 

 

مدیرحوزه های علمیه کشور با اشاره به اینکه 12 سال قبل چند نفری محضر رهبری بودیم و طرح کلان حوزوی مطرح و به درخواست هایی اشاره کردم؛ گفت: رهبری در ضمن آن جلسه فرمود «من مثل حاج قاسم کم دارم؛ وقتی طرحی به او می سپارم اطمینان دارم به نتیجه خواهم رسید» و اعتماد فوق العاده ای به حاج قاسم داشتند.

 

 

وی با اشاره به اینکه امروز قدرت های ضعیف و حقیری در منطقه با ارعاب و تطمیع ترامپ های ناچیز دست به عادی سازی روابط با اسراییل زدند اما اینها خس و خاشاکی است که تمام می شود؛ گفت: قلب ملت های عالم آتشفشان های قهری است که در منطقه علیه دشمنان اسلام و تروریسم های بین المللی است و این، جهان اسلام را تغییر می دهد و مزدوران را به کناری خواهد افکند.

 

 

آیت الله اعرافی اظهار کرد: این افتخار بزرگ برای شما کرمانی های عزیز و سپاهیان است که چنین انسان بزرگی از میان شما برخاست که  پرچمدار نو در روند تکاملی انقلاب اسلامی به شمار می آید و منصفان عالم اعتراف می کنند و ظالمان عالم هم در دل می دانند که حاج قاسم در قرن 21 پشت یک تروریسم بین المللی خطرناک برای همه بشریت را به خاک زد و این کار بزرگی بود که او و بزرگان محور مقاومت انجام دادند.

 

 

وی با بیان اینکه داعش تفکر بی ربط و تندی که قرار بود بدل اسلام را به جای انقلاب اسلامی معرفی کند که بگویند اسلام انقلابی و سیاسی یعنی این و فکر نمی کردند انقلاب اصیلی در مبارزه با آن ظهور و بروز کند؛ گفت: شاید اینکه داعش بدون حاج قاسم شکست بخورد دشوار باشد زیرا او و سیدحسن نصرالله با رهبری مقام معظم رهبری که با عقل عمیق و رهبری سیاسی و حضور میدانی و مسافرت های زیاد و گفتگوهای زنجیره وار با سران منطقه و جهان، داعش را به زمین زد و اسلام های تقلبی بدلی را هم رسوا کرد و اسراییل را به گوشه ای راندند و محصورکردند.

 

 

مدیرحوزه های علمیه سراسر کشور افزود: این محصورسازی اسراییل که در ذهن کسی در دهه های قبل نمی آمد و شکست داعش با آن پشتیبانی های بین المللی؛ دو پدیده بزرگ بود که با رهبری مقام معظم رهبری و پرچمداری بزرگان محور مقاومت و حاج قاسم رقم خورد و معادلات دنیا را تغییر داد.

 

 

وی گفت:  این ترور کور و رذل را به حساب قدرت آمریکا و ترامپ محاسبه نمی کنیم و یک حرکت افتخارآمیز به شمار نمی آوریم زیرا آنچه این رذالت را برای آنها آسان کرد و به این کار حقیر و پست واداشت  این بود که در برابر این گفتمان جهاد و شهادت عاجز و آینده های تاریک تری می دیدند  که به این جنایت دست زدند.

 

 

آیت الله اعرافی با بیان اینکه به اینکه ترامپ هم رفت و اینها باید با وحشت و رعب زندگی کنند و قدرت های شیطانی خواهند رفت و خورشید پرفروغ انقلاب و خورشید شهدا و حاج قاسم در آینده های جهان اسلام طلوع های مکرر خواهد داشت و دشمنان را به عقب خواهند راند؛ خاطرنشان کرد: انتقام حاج قاسم این است اسراییل محو شود، آمریکا از منطقه برون افکنده شود و این راهی است که شهیدان ما آموختند.

 

 

وی با استفاده از کلمه قصار 443 نهج البلاغه و وصف مالک از زبان امام علی علیه السلام، همه صفات مالک را متجلی در حاج قاسم دانست و گفت: وقتی می خواستند آن پیمان را با اصرار خوارج بنویسند، از مالک خواستند آن را امضا کند؛ او گفت هر چه علی گفت می پذیرم اما هرگز پای این صلح تحمیلی را امضا نخواهم کرد؛ علی علیه السلام خطاب به او گفت من با تو بر همه دشمنان غلبه خواهم کرد؛ کاش در میان اصحاب من یک نفر مانند تو بود.

 

مدیرحوزه های علمیه کشور ادامه داد: امروز در پرتو انقلاب اسلامی، این مالک ها تربیت شدند و آنچه امروز حوزه و دانشگاه و نسل جوان و جامعه و مسئولان باید به آن اهتمام بورزند این است این راه نورانی و مکتب باید با همت ما تداوم پیدا کند و با اراده ما مشکلات رفع شود و با همبستگی ملی و حضور جامعه در صحنه های گوناگون بر مشکلات فائق آییم و راه او را در ایران و جهان تداوم ببخشیم.

کد خبر 1010421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha