به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، در آستانه یکمین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی قرار داریم؛ سردار شهید سلیمانی به عنوان قهرمانان ملی شناخته می شود و باید در همه عرصه های فرهنگ و هنر به سیره و شخصیت این شهید بزرگوار پرداخته شود، در واقع تولید آثار فرهنگی و هنری با موضوع شهدا و بوِیژه سردار شهید سلیمانی از ضرورت های انکار ناپذیر هنر امروز ماست، چرا که با زبان هنر می شود این قهرمان ملی ایران را به درستی به جامعه جهانی و نسل بعد معرفی کرد، درباره پرداختن به سرداران شهید و بویژه سردار دل ها و همچنین مهترین برنامه های مرکز موسیقی حوزه هنری در آستانه سالگرد شهادت سردار شهید سلیمانی «میلاد عرفان پور»، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
چگونه می شود در آثار فرهنگی و هنری به اسطوره هایی شهید مثل سردار سلیمانی پرداخت که ماندگارتر شوند؟
تا انسان نتواند به رتبه خود این شهیدان رسد، نمی تواند ببیند که آنها دنیا را از چه نظرگاهی و چه دیدگاهی می بینند و کجا ایستاده اند، حتی هنرمند هم اگر باشد باز هم نمی تواند آنچنان که باید حق مطلب را ادا کند اما چه کار کنیم اثری که خلق می کنیم به مطلوب نزدیک تر باشد، اولین شرط این است که خود هنرمند از اعماق دل و وجودش باورمند باشد تا آن چیزی که به عوان اثر خلق می کند بر دل بنشیند. خداوند در مورد دسته ای از شعرا که شعرای قاتل هستند در قران می فرماید «یقولون ما لا یفعلون» همانا آنها چیزی هستند که اهل اش نیستند. در هنر در هر زمینه ای که باشد اگر هنرمند آن چیزی که می گوید و خلق می کند باورمند به آن نباشد آن اثر، اثر قابل اعتنایی از آب در نمی آید و به دل نمی نشیند اما اگر برعکس هنرمند با هر توانی که دارد در اوج باورمندی نسبت به موضوع اثر را خلق کند اتفاقا خداوند به آن اثر برکت می دهد و اگر مثلا درجه کیفی اثر از 100، 50 است خدا این برکت را ایجاد می کند بسیار بیش از آن چیزی که به لحاظ فنی دارد دیده و شنیده شود.
آیا هنرمند در خلق اثر هنری درباره سردار سلیمانی باید سیره و شخصیت سردار شهید سلیمانی را بشناسد و به آن باور داشته باشد تا اثری فاخر و ماندگار تولید کند؟
به نظرم من شرط اصلی باورمندی به موضوع و موضع سردار سلیمانی است؛ ما باید نزدیک شویم به آن نگاهی که سردار سلیمانی داشتند یعنی خودمان را کم کم جای سردار شهید بگذاریم و ببینیم ایشان دنیای اطراف خود و خدا و مردم را چگونه می دیدند، من شاعر، من بازیگر، من آهنگساز اگر به آن احساس برسم به میزانی که خود را به این نگاه نزدیک کنم در تولید اثر هنری می توانم موفق باشم و فکر می کنم تا حدود زیادی این اثری که خلق شده با این عشق، شور و اشتیاق خلق شده است.
آیا پوئم سمفونی سرباز اثر ماندگاری در حوزه موسیقی خواهد شد؟
امیدوارم مردم ما از این اثر استقبال کنند؛ ما با زبان هنر به مطلوب خیلی نزدیک تر هستیم برای خلق یک اثر خوب و برای تبیین آنچه سردار بود و آنچه سردار در مسیرش حرکت می کرد. هنر ما باید مثل سربازی باشد برای دفاع از حق و دفاع از چیزی که سردار سلیمانی ما از آن دفاع می کرده است و سمفونی سرباز و همه قطعات دیگر موسیقی باید بتوانند آن نقش یک سرباز را در جبهه ایفا کنند، حالا هر کدام در یک سنگری، یک آلبوم ممکن است خط شکن تر و یک آلبوم کم خطرپذیر باشد اما همه اینها در دنیای هنرمند و در دنیای هنر امروز باید سعی کنند که همه مرام و همراه و همدل باشند و آن چیزی که سردار سلیمانی می خواستند و با آن هدف مقدسی که در سر داشتند، بتوانند گام به گام پیش بروند.
مهم ترین اولویت های شما در مرکز موسیقی حوزه هنری درباره ساخت برنامه هایی با موضوع سردار سلیمانی در حوزه موسیقی چیست؟
ما امسال آلبوم سرود «قهرمان من» را تولید کردیم و این آلبوم منتشر شد و شامل 9 قطعه سرود بود؛ آهنگسازان و شعرای خوبی در این پروژه با ما همکاری کردند و گروه های سرود برجسته ای از سراسر کشور قطعات آن را اجرا کردند. در کنار این آلبوم «پویش قهرمان من» شکل گرفت که مردم کشور، نوجوانان و جوانان آن سرودها را بازخوانی کنند و به صورت نماهنگ آنها را اجرا کنند و احساسات شان را بیان کردند؛ این یکی از آثاری بود که خلق کردیم. همچنین قطعاتی را به صورت تک آهنگ منتشر کردیم مثل قطعه «دنیا دلتنگ است» و قطعه «پرده آخر »که در حال انتشار است. ما برنامه هایی با موضوع سردار شهید سلیمانی داریم که در جریان تولید هستند.
آیا تولید آثار هنری درباره سیره و شخصیت سردار شهید سلیمانی باید تنها در زمان خاصی باشد؟
فکر می کنم تولیدات پیرامون سردار سلیمانی نباید مقید به زمان و در همان روزهایی که سردار شهید شده اند، محدود شود. از سردار گفتن، درباره سردار شهید هنر خلق کردن نباید به تاریخ و ایام خاص در تقویم محدود شود. سردار سلیمانی یک قهرمان برای تاریخ ماست. همان طور که آرش و رستم قهرمانان عزیزی هستند که در تخیل شاعران ما شکل گرفته اند البته اگر فرهنگ ما رستم و آرش نداشت، سردار سلیمانی هم نداشت؛ اینها ریشه هایی است که در تاریخ ما در شاهنامه است و زمینه ای است که سردار شهید سلیمانی تربیت شود که قهرمان راستین و واقعی است و تخیل نیست؛ ایشان در اوج شکوه و اخلاق و انسانیت، شجاعت و رشادت هستند و این ثمره فرهنگ ماست که اگر فردوسی نبود که شاهنامه ای خلق کند، ما امروز سردار شهیدی به نام سلیمانی نداشتیم.
نظر شما