به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین محمد طاهر گرایلی، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در گفتگو با ستاد خبری هفته وقف با اعلام این مطلب اظهار کرد: وجود مزارهای امامزادگان که به نوعی کانون معنوی اسلام تلقی می شوند لازم است چراکه این امامزادگان مورد اعتماد و احترام مردمند و به دلیل اعتقاد مردم به خاندان نبوت و امامت و همچنین شخصیت خود امامزادگان که در راه حریت و عدالت مبارزه با جور و ستم از دیار خود رانده شدند و بر ما منت نهادند، وظیفه ما احیاء و مرمت و عمران این پایگاه های عبادی و تلاش در جهت جذب اقشار مختلف به این مراکز است.
وی گفت: این امامزادگان شامل سید تاج الدین علی(ع)، سید مراد و سید باقر(ع) گیوگ سفلی بیرجند، سید حامد علوی روستای چنشت سربیشه، بی بی مریم نهبندان، زیدبن موسی(ع)، امامزاده اسماعیل(ع) و امامزاده سعدالله قائنات، امامزاده سلطان ابوالقاسم(ع) سرند فردوس، امامزاده محمدبن اسحاق(ع)کرند بشرویه، امامزاده سلطان ابوالقاسم(ع) قاسم آباد سرایان است.
وی افزود: تاکنون طرح جامع 23 امامزاده تصویب گردیده و در دستور کار قرار گرفته که بعد از تامین اعتبار و بر اساس نیاز بقعه و اولویت ها نسبت به طراحی نقشه ها و اجرای آن اقدام می گردد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان گفت: 40 درصد از درآمد حاصله از بقاع متبرکه در سال باید صرف امور عمرانی، 20درصد در امور فرهنگی و مابقی نیز در امور مدیریتی و تجهیزاتی همان بقعه هزینه شود.
حجت الاسلام گرایلی گفت: هزینه های عمرانی بقاع شامل از تعمیر و مرمت، نماسازی و کف سازی، تکمیل، مقاوم سازی، توسعه، تخریب و احداث که شامل تهیه طرح جامع و طرح تیپ بقاع متبرکه است.
وی تصریح کرد: طرح جامع شامل (زیارتگاه-سرویس بهداشتی و وضوخانه-ساخت ضریح-صحن وحیاط-رواق-پارکینگ-اتق خدام اتاق هیات امنا، منبع آب، سقاخانه، اتاق نگهبان، دفتر پاسخگویی به مسائل شرعی، مسجد یا شبستان، ایوان، خرید زمین در صورت نیاز جهت اجرای طرح، گنبد، سردرب ورودی، آبدارخانه، تسطیح و ساماندهی گورستان و محوطه بقعه، موتورخانه و تاسیسات، سالن اجتماعات-مجتمع فرهنگی تربیتی، بازارچه تجاری، آشپزخانه-کشتارگاه، فضای سبز، خانه عالم، پایگاه بسیج، جاده دسترسی، مجتمع آموزشی، مجتمع ورزشی، مجتمع درمانی، دیوارکشی و حصارکشی بقعه و...) است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان گفت: هزینه های مدیریتی بقعه، نظارت بر حسن انجام تامین حفاظت و حراست فیزیکی بقاع، نظافت و بهداشت، پرداخت هزینه های آب، برق، گاز و تلفن و...بقاع، ارائه خدمات رفاهی به خدام-پرداخت حقوق و مزایای خدام و کارکنان بقاع و.... را شامل می شود.
به گزارش روابط عمومی اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی، حجت الاسلام گرایلی اذعان کرد: هزینه های فرهنگی بقاع متبرکه شامل برگزاری طرح نشاط معنوی (ویزه تابستان)، آرامش بهاری(ویژه نوروز)، سوگواره یاس نبوی(ایام فاطمیه)، بصیرت عاشورایی، جشن ولایت علوی اکمال دین نبوی در بقاع متبرکه به صورت متمرکز، تهیه و عرضه محصولات فرهنگی، آذین بندی و فضاسازی و تبلیغات محیطی بقاع متبرکه،-برگزاری محافل انس با قرآن است.
به گفته وی، گرامیداشت اعیاد اسلامی، برگزاری جلسات تفسیر قرآن، مسابقات مدیحه سرایی، اذان ابتهال و مسابقات حفظ، قرائت ، ترویج معارف نورانی معصومین و تقویت باورهای دینی و تبیین نقش محور ی ولایت فقیه و ترویج ارزشهای اسلامی و دفاع مقدس دربقاع متبرکه، معرفی بقاع متبرکه شاخص از طریق رسانه، ساخت تابلوی راهنمای امامزادگان از دیگر هزینه های فرهنگی بقاع است.
وی خاطرنشان کرد: نذورات امامزادگان به صورت ماهیانه و با آمادگی هیات امنا بقعه بازگشایی و غبار روبی می گردد و با حضور نماینده اوقاف و امور خیریه، نماینده بانک، نیروی انتظامی و هیات امنا نذورات شمارش می شود و بعد از امضای صورتجلسه مبالغ به حساب بانکی به نام امامزاده واریز می شود.
پایان پیام/
نظر شما