بیداری اسلامی در گروی ترویج فرهنگ قرآن از طریق وقف است

رییس مرکز فرهنگ قرآن با بیان این مطلب که وعده خداوند برای حفظ قرآن از تحریف رسالت ترویج مفاهیم آن را از ما ساقط نمی کند، گفت: توسعه موقوفات قرآنی این مهم را به ویژه در اثبات پیوند وحی و عترت (ع) عملی می کند.

 

حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم، رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره جایگاه وقف در کتاب الهی به خبرنگار شبستان گفت: وقف در نگاه وحی سنتی است حسنه که نگاه کوتاه و گذرای انسان به زندگی دنیایی را به نگاهی ابدی تغییر می دهد، همچنین با دادن دیدی همیشگی به وی او را به مسیری هدایت می کند که ریشه در فطرت انسان یعنی تلاش برای جاودانگی دارد.

وی با بیان این مطلب که وقف مسیر تحصیل جاودانگی را برای آدمی هموار می کند، عنوان کرد: اسلام دینی است که خداوند آن را منطبق با فطرت آدمی معرفی کرده است و از آن جا که اصلی ترین میل فطری آدمی جاودانگی و حیات ابدی است، وقف با حصر اصل مال و تسهیل منفعت آن به این خواسته جامه عمل می پوشاند.

حجت الاسلام یوسفی مقدم ادامه داد: تعداد واژگانی که در قرآن به وقف به عنوان سنتی حسنه اشاره کرده اند، متعدد است واژگانی همچون صدقه، خیرات، احسان فی سبیل الله و عرف و معروف که انطباق معنایی با وقف دارند از این رو نیاز است تا با تامل در آنها و بررسی گزاره هایشان استفاده های لازم را از آنها برای عملی کردن میل فطری آدمی یعنی جاودانگی ببریم.

 

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن با استناد به آیه 46 سوره مبارکه کهف که بر بکارگیری اموال و فرزندان در مسیر باقیات و صالحات تاکید می کند، تصریح کرد: وقف سنتی است حسنه که جنبه باقیات و صالحات در آن موج می زند و این اعم از وقف خاص و وقف عام است، وقف عملی است نیکو که هم به آرزوهای انسان جامعه عمل پوشانده و هم تبعات مثبت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دارد.

وی با بیان این مطلب که وقف نه تنها در قرآن بلکه در دیگر کتب آسمانی نیز وقف مورد توجه و تاکید قرار داشته و دارد، ابراز کرد: البته تفاوتی اساسی میان قرآن با سایر کتب آسمانی وجود دارد و آن وعده برحق الهی مبنی بر محفوظ ماندن آیات وحی از تحریف است اما در مورد دیگر کتب آسمانی چنین وعده ای وجود ندارد.

حجت الاسلام یوسفی مقدم تاکید کرد: اگرچه خداوند بر حفظ آیات نورانی وحی وعده داده است، اما این مهم مسئولیت ترویج و توسعه مفاهیم قرآن را از ما ساقط نمی کند از این رو وقف با نیات قرآنی همچون برگزاری کلاس های آموزشی، ترجمه مصحف شریف به زبان های مختلف، چاپ و نشر کتاب الهی و به ویژه استخراج معارف ناب اهل بیت (ع) از درون آیات الهی به منظور اثبات جدایی ناپذیری قرآن و عترت (ع) می تواند ما را در این مسیر یاری کند.

 

وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای وقف در مسیر نشان دادن همبستگی و پیوند جدایی ناپذیر قرآن و عترت (ع) بیان کرد: علاوه بر این باید به نقش عزت بخش قرآن به مسلمانان در طول تاریخ توجه کرد چراکه هرجا ما آیات الهی را سرلوحه کار خود قرار داده ایم عزت یافته و بالعکس هر جا که نسبت به آن غفلت کرده ایم چیزی جز ذلت و زبونی کسب نکرده ایم.

حجت الاسلام یوسفی مقدم با اشاره به نامگذاری سومین روز از هفته وقف با عنوان "وقف، قرآن و بیداری اسلامی" گفت: اگر برنامه زندگی خود را از آیات الهی اخذ کنیم بی تردید عزت و پیروزی از آن ما می شود و این وعده برحق الهی است که در طول تاریخ بارها ثابت شده است، چراکه آیات نورانی وحی بارها بر سرباز زدن از ولایت کفار تاکید کرده و مسلمانان را به نفی سلطع سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حکومتی بیگانگان تشویق کرده اند.

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن توجه به عزت و سربلندی را پیام اصلی مصحف شریف برای امت اسلام دانست و خاطرنشان کرد: این مهم محقق نمی شود مگر با رجوع و بازگشت به آیات الهی یعنی عمل کردن به معارف و مفاهیم آن، از این رو اگر از طریق وقف های قرآنی بتوان این فرهنگ را نهادینه کرده و امت اسلام را از مسئولیت های خود آگاه کنیم کاری مهم انجام داده ایم چراکه هواره در میان امت اسلام جریان هایی که روح استبدادستیزی و استکبارستیزی در آن موج می زند وجود دارد که می توان با موقوفات قرآن آنها را عملیاتی کرد.

پایان پیام/
 

کد خبر 101210

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha