سرپرست گروه پزشکان خیّر «مرهم» در پویش «کتابخوانی ملی» بر مطالعه تاریخ ایران و جهان تاکید کرد

عبدالجلیل کلانتر هرمزی بر مطالعه کتب تاریخی و ادبی ایران و جهان را در پویش «کتابخوانی ملی» تاکید کرد و گفت: مطالعه کتب تاریخی، داستان زندگی نسل‌های گذشته را برای هر انسان اهل دانستن روایت و نمایان می‌کند.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، دکتر «عبدالجلیل کلانتر هرمزی»،  فوق تخصص جراحی پلاستیک، عضو آکادمی جراحان پلاستیک اروپا و سرپرست گروه پزشکان خیر مناطق محروم «مرهم» با پیوستن به پویش «کتابخوانی ملی» که به همت کتابخانه ملی در حال انجام است، گفت: به دلیل اینکه مقالات و کتاب‌های بسیاری نوشته‌ام، می‌دانم که یک ‌فرد اگر کتابی می‌نویسد، حتما تلاش دارد تا آن مطلب از خلوص روایی کافی و صراحت گفتار و طبع برخوردار باشد. بنابراین درباره هیچ کتابی نمی‌توان اینگونه قضاوت کرد که ارزش ناچیزی دارد.

وی افزود: بنده به شخصه کتاب‌های فراوانی را مطالعه کرده‌ام، که کتاب‌های پزشکی و تخصصی طبابت در این میان جای خود را دارد؛ اما کتاب‌های تاریخی، ادبی و شعر بسیاری را نیز مطالعه کرده‌ام.

دکتر کلانتر هرمزی ادامه داد: نمی‌توان همه کتاب‌های به نگارش درآمده در دنیا را مطالعه کرد، اما حیف است در عمری که خداوند عنایت کرده از کتابخوانی دور باشیم. چه بسا تجربیات، موفقیت‌ها و شکست‌های دیگران بتواند در زندگی برای ما رهایی‌بخش باشد.

وی اظهار داشت: به جرات می‌گویم هر اندازه که فضای مجازی، اینترنت و کامپیوترهای سریع در اختیارمان باشد، بازهم جای کتاب را نمی گیرد. زیرا کتاب روح و روان آدمی را صیقل می دهد و سلامتی روان به همراه دارد و از بسیاری از خطرات نجات می‌دهد. آنجا که مولانا می‌گوید: «هر که را افزون خبر جانش فزون». ما تمام زندگی‌مان را می‌توانیم با اشعار مولانا زیست کنیم و یا به نصیحت‌های سعدی گوش دهیم و یا با پند و اندرزهای حافظ، رودکی، عطار و نویسندگان بزرگ و کتاب‌های تاریخی روزگار بگذرانیم.

فوق تخصص جراحی پلاستیک افزود: بنده در گام نخست کتاب‌های تاریخی کشور و بعد کتاب‌های تاریخی دنیا را پیشنهاد می‌کنم و در گام دوم مطالعه ادبیات ایران از جمله نظم، نثر، شعر و غزل و همه نوع اشعار، دست نوشته‌ و دل نوشته‌ها و آنچه که می‌تواند برای آدمی لطافت طبعی حاصل کند مطالعه کنید.

عبدالجلیل کلانتر هرمزی خاطرنشان کرد: هر کتابی را به اندازه یک یا دو صفحه یادداشت و خلاصه‌نویسی کنید، شاید در طول عمر دیگر فرصتی دست ندهد آن کتاب را مطالعه کنید و طی 10 الی 30 سال دیگر همان خلاصه‌های کتاب را مطالعه کنید.

کد خبر 1011311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha