شهید سلیمانی غبارها را از چهره انقلاب اسلامی پاک کرد

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه در واکنش رسانه‌های غرب نسبت به شهادت سردار سلیمانی گفت: همچنان این ترس وجود دارد و مجبور هستند هزینه‌های امنیتی برای نگهداری از مقامات و شخصیت‌های خود را چندین برابر افزایش دهند.

به گزارش خبر گزاری شبستان، همایش علمی رسانه و مکتب سلیمانی و رونمایی از کتاب «از چیزی نمی‌ترسیدم» روز یکشنبه 14 دی ماه 99 در مرکز همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد. دکتر سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این همایش ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و شهدای همراه آنها و همچنین مرحوم آیت الله مصباح یزدی، طی سخنانی اظهار داشت: از بُعد رسانه‌ای شخصیت سردار شهید قاسم سلیمانی را باید نماد جاودانه انسان مسلمان انقلابی نامگذاری کرد.
وی به وصیتنامه شهید سلیمانی اشاره کرد و گفت: شهید سلیمانی در هر قسمت از وصیتنامه خود تأکید به ولایت، ولی فقیه و توجه به رهبر انقلاب داشته و همواره در سخنرانی‌هایش و حرکت پیوسته خود، دغدغه ولایت و رهبری و توحید را داشته‌ است. او نجات امت را در پیرو از رهبری حکیم انقلاب می دیدید و تفرقه در این مسیر را بسیار شکننده می دانست.



استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران ادامه داد: ما در جامعه الگوگرا زندگی می‌کنیم، بعضی از الگوها برایمان تعریف می‌شوند و بعضی دیگر را تجربه می‌کنیم. ما نسبت به سردار سلیمانی بعنوان یک الگوی مطلوب و برجسته که خصیصه های برجسته مسلمانی، حکمت و از خود گذشتگی را جمع کرده است، تجربه زیسته پیدا کرده ایم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه نمادها و الگوهای زندگی، وقتی مطلوبیت پیدا می‌کنند در عمق جان‌ها می‌نشیند، تصریح کرد: با همه تنوع و شخصیت‌های متضادی که در لایه‌های اجتماعی ایران وجود دارد اما همگان اعتقاد دارند که سردار سلیمانی از ماست و ما از او هستیم و در تشییع 20 میلیونی پیکر شهید سلیمانی، این با او بودن به نمایش گذاشته شد.
وی با اشاره به گستره دشمنی‌های دشمنان انقلاب اسلامی که در تاریخ سابقه ندارد، تأکید کرد: صاحبنظران علوم ارتباطات معتقد هستند اختلال، منجر به قطع ارتباط می‌شود و در این چهل سال برخی دانسته و نادانسته در داخل کشور سعی در مخدوش کردن چهره انقلاب داشته‌اند که شهید سلیمانی با زندگی خالصانه، جرم‌ها و غبارها را از چهره انقلاب اسلامی پاک کرد.
دکتر عاملی با تأکید بر اینکه شهید سلیمانی نماد متفاوتی از انقلابی بودن را به نمایش گذاشت، خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی با ویژگی‌های شخصیتی مانند جامعیت، حکمت، دقت، عقلانیت، مجاهدت، فداکاری و تشخیص خودی و غیرخودی، فضایی را ایجاد کرد که باعث شد آحاد مردم ایران به او افتخار کنند.



استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با بیان اینکه وظیفه رسانه بازنمایی واقعیت است، تصریح کرد: شکل‌گیری جبهه حق و باطل و همچنین شکل‌گیری رسانه حق و رسانه باطل در کنار مردان بزرگ معنا پیدا می‌کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: شهادت سردار سلیمانی در رسانه‌های غرب و در رسانه‌های جبهه حق به طور متفاوت بازنمایی شد، اگر چه رسانه‌های غرب نتوانستند جلوی ستایش خود را از سردار سلیمانی بگیرند ولی همگان در جبهه رسانه باطل قرار گرفتند و حتی یک رسانه غربی از این جنایت عظیم تعبیر به "ترور" نکرد.
وی با بیان اینکه در رسانه‌های غربی واژه «تروریست» (terrorist)، منحصراً راجع به مسلمانان که علیه فرد یا افراد «غربی» یا «صهیونیست» واکنشی، ولو دفاعی یا بازدارنده داشته باشد، استفاده می‌شود، گفت: رسانه‌های غربی از نمایش چهره واقعی انسان‌ها پرهیز می‌کنند. به عنوان مثال در روزنامه The Newyork Times کلمه ژنرال سلیمانی، 413هزار بار و در روزنامه کلمه The Sun ژنرال قاسم سلیمانی 203هزار بار تکرار شده است که از  کلمه ژنرال با این هدف که چهره مردمی شهید سلیمانی را صرفا یک چهره نظامی نشان دهند استفاده شده و  کلمه ترور در این روزنامه‌ها صفر مرتبه استفاده شده است.


دکتر عاملی با تأکید بر اینکه در واکنش رسانه‌های غرب نسبت به شهادت سردار سلیمانی، ترس از قدرت جمهوری اسلامی ایران کاملاً آشکار است، افزود: همچنان این ترس وجود دارد و مجبور هستند هزینه‌های امنیتی برای نگهداری از مقامات و شخصیت‌های خود را چندین برابر افزایش دهند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به آمار واکنش‌ رسانه‌های غربی نسبت به شهادت سردار سلیمانی گفت: 26.8 درصد از پوشش رسانه‌ای غرب به نگرانی از واکنش ایران به ترور، 13.4درصد به تأثیر بر تشدید درگیری در خلیج فارس، 9.4درصد به اثر فرهنگی مثبت بر جامعه ایران، 7.9 درصد به انتقادات علیه ترامپ، 3.1 درصد به غیرقانونی دانستن اقدام توسط سازمان ملل اختصاص داشته است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: غربی‌ها نگران اثر مثبت فرهنگی شهادت سردار سلیمانی بر جامعه ایران بودند. تراز شهید سلیمانی تراز بالا و والایی بود و ایشان به دستور سخیف ترین انسان روزگار ما یعنی رئیس جمهور آمریکا به شهادت رسید.
وی با اشاره به صحبت سردار سلیمانی خطاب به ترامپ مبنی بر اینکه "من برای تو کافی هستم" خاطر نشان کرد: بعد از چندین دوره، دوره ریاست جمهوری آمریکا یک دوره‌ای شد، اعتبار آمریکا قطعاً با ریختن خون شهید سلیمانی نابود خواهد شد و همین الان هم اعتبار خود را از دست داده است. بیانیه سران انگلیس، آلمان، فرانسه نسبت به ترور شهید سلیمانی، نشان می‌دهد که غربی‌ها در یک گفتمان خودخواهی و عدم توجه به سایر ملل جهان زندگی می‌کنند.



دکتر عاملی با بیان اینکه سردار سلیمانی قدرت بازدارندگی همه جانبه را بالا برد، تأکید کرد: بازدارندگی صرفاً به قدرت نظامی-امنیتی، اختصاص ندارد و  قدرت سیاسی و قدرت فرهنگی جامعه نیز بازدارندگی ایجاد می‌کند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران افزود:: زوایای عمل سردار سلیمانی را در آینده خواهیم دید و با رهبری رهبر حکیم انقلاب این بازدارندگی فرهنگی وسعت دامنه‌دارتری پیدا خواهد کرد.
به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ سردار سلیمانی، نمادین سازی اسطوره مقاومت در مقابل ظلم را ایجاد کرد که در ذهن‌های آحاد مردم ایران و منطقه و مسلمانان جهان قدرت یک سردار مسلمان شکل گرفته است.
وی به دل‌نوشته‌های ولایی سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: سردار سلیمانی شکل‌دهنده رابطه مردم و ولایت بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر اینکه مردم دوران ما، حتی اروپایی‌ها برای نابودی داعش به سردار سلیمانی وام‌دار هستند، تأکید کرد: سردار سلیمانی تأمین بازدارندگی منتهی به امنیت ملی، منطقه‌ای و حتی جهانی و تأمین کننده وحدت جهانی جبهه مقاومت اسلامی بدون مرزبندی شیعه و سنی بود.



دکتر عاملی با بیان این نکته که سردار سلیمانی معتقد بود برای فرزندانی که از فرهنگ اسلامی دور شده‌اند باید پدری کرد چرا که آنها فرزندان ما هستند، افزود: ایجاد صیانت فرهنگی و اجتماعی از مسیر در کنار مردم بودن و با مردم بودن و برای مردم بودن از ویژگی‌های بارز شخصیتی سردار سلیمانی بوده است.
وی ادامه داد: شهید سلیمانی امنیت دشمن و خصوصاً نظام صهیونیسم را به مخاطره انداخت که تا قبل از شکوفایی سردار سلیمانی این احساس خطر برای نظام صهیونیسم جهانی وجود نداشت.
به گفته دکتر عاملی، شهید سلیمانی با شخصیتی الهی و جاذبه حداکثری و دافعه حداقلی، همگرا کننده ظرفیت اجتماعی بود که این ویژگی‌ها حاکی از جایگاه فراجناحی این شخصیت دارد.
دکتر عاملی در پایان سخنان خود به نقل قولی از سردار شهید شعبان نصیری مبنی بر لزوم روایت تحلیل جنگ های سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: شهید سلیمانی حتی به دشمن فرصت بازگشت به مسیر هدایت را می‌داد و در کشتن دشمنان خود نیز بسیار محتاط بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه تدوین تاریخ تحلیلی جنگ و مقابله‌های سردار سلیمانی، تصویر متفاوتی از جنگ را به نمایش خواهد گذاشت، افزود: شهید سلیمانی در بسیاری از جنگ‌ها به سربازان دشمن فرصت بازگشت می‌داد. این نگاه، تفاوت بین جبهه حق و جبهه باطل را نشان می‌دهد. دشمن بی مهابا از سلاح های کشتار جمعی اسفاده می کند و باکی از کشتن زنان و کودکان غیر نظامی ندارد. 

کد خبر 1011848

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha