دعوت فرزندان به نماز از ابتلای آنها به بسیاری از ناهنجارها جلوگیری می کند

ترویج فرهنگ اقامه نماز یک روش معنوی برای مصون سازی نوجوانان و جوانان در برابر آسیب های اجتماعی است و والدین باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند که می توانند با دعوت فرزندان به نماز از ابتلای آنها به بسیاری از ناهنجارها جلوگیری کنند.

متاسفانه بیماری کرونا شرایط به وجود آورده که اقامه نماز در مساجد محدود شده و برخی از افراد به صورت انفرادی به اقامه نماز می پردازند که در نهاد خانواده ها اقامه نماز می تواند زمینه ای برای ترویج فرزندان به این فریضه الهی شود و کارهای تبلیغی را بهتر و آسان تر می کند.

 

والدین نیز به این مهم توجه کنند که زمان مناسبی برای ترویج فرزندان به اقامه نماز است و می توانند با توجه به شرایط محدودیت نماز جماعت خانوادگی برپا و فرزندان را تشویق به عبادت به درگاه خداوند متعال کنند.

 

ترویج فرهنگ اقامه نماز یک روش معنوی برای مصون سازی نوجوانان و جوانان در برابر آسیب های اجتماعی است و والدین باید به این مهم توجه ویژه داشته باشند که می توانند با دعوت فرزندان به نماز از ابتلای آنها به بسیاری از ناهنجارها جلوگیری کنند.

 

در ادامه مصاحبه اختصاصی خبرنگار خبرگزاری شبستان از اردبیل با «الله شکر عبدی» مدیر ستاد اقامه نماز استان اردبیل در خصوص ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز و گزارش عملکرد 9 ماهه این نهاد را در ذیل خواهید خواند:

 

 

-  با سلام، به عنوان اولین سئوال از برنامه های ستاد اقامه نماز استان در دوران کرونا را تشریح کنید؟

سلام، تشکر می کنم از خبرگزاری شبستان که فرصت مغتنم را در اختیار ستاد اقامه نماز قرار داد، متاسفانه بیماری کرونا در جهان سبک زندگی ویژه را برای انسان ها تحمیل کرده است و ستاد اقامه نماز نیز بر اساس دستورالعمل های ستاد مقابله با بیماری کرونا برنامه های اجرایی خود را تغییر داد تا بتواند زمینه ای برای کاهش بیماری کرونا در جامعه را فراهم کند.

 

البته اجرای برنامه های ترویجی و تبلیغی این ستاد به صورت مجازی در شبکه های اجتماعی از مهمترین راهکارها بود که مانند سایر سازمان ها و نهادها تلاش کرده ایم تا از این روش برای مقابله با بیماری کرونا استفاده کنیم.

 

-  برخی از برنامه های تبلیغی که در سال جاری به همت ستاد اقامه نماز صورت گرفته است را بفرمائید؟

فعالیت های در سال جاری صورت گرفته بیشتر به صورت برنامه های بین سازمانی بوده و با سایر ارگان های دولتی اجرا شده است که اکثر به صورت مجازی و استفاده از ظرفیت سازمان های مختلف بود.

 

از جمله آنها می توان به مسابقه پیامکی «آیات نماز» ویژه ماه مبارک رمضان از کتاب «سی روز، سی درس» تالیف حجت الاسلام قرائتی که با همکاری صدا و سیمای مرکز استان اشاره کرد.

 

برگزاری جشنواره «نماز» ویژه اصحاب رسانه ها و فعالان خبری استان اردبیل در راستای اشاعه فرهنگ نورانی اقامه نماز با مشارکت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و برگزاری جشنواره سراسری سرود نماز با عنوان «ترنم الهی» از جشنواره های فرهنگی و هنری که به همت ستاد اقامه نماز با همکاری دستگاه ها و نهادهای فرهنگی در راستای عمل به آیه شریفه «الَّذینَ إِن مَکَّنّاهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصَّلاهَ » و تحقق منویات مقام معظم رهبری به منظور کشف و شکوفایی استعدادها و سوق دادن فعالیت های آنان به آثار هنری نمازی و نیز افزایش سطح آگاهی نوجوانان و جوانان نسبت به معارف نورانی نماز از دیگر برنامه ها اجرایی بود.

 

مشارکت در مسابقه های کتابخوانی «مسئله حجاب» و «نماز چیست؟» به مناسبت هفته حجاب و عفاف و هفته قوه قضائیه نیز از فعالیت های که با مشارکت بین سازمانی برگزار و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

 

مسابقه کتابخوانی مجازی با عنوان «تجلی نماز در نهضت عاشورا» همزمان با ایام ماه محرم از دیگر مسابقه های بود که با استقبال  گسترده علاقه مندان مواجه شد ونزدیک به هزار نفر از سراسر کشور در این مسابقه شرکت کردند.

 

جشنواره تهیه و تولید محتوای الکترونیکی «ندای رحمت» در راستای تشویق آثار فاخر همکاران، اساتید و مربیان قرآنی، دانشجو معلمان و دانش آموزان در موضوعات قرآن، عترت و نماز بود که با مشارکت اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل برگزار شد.

 

نخستین هنرواره منطقه‌ای طراحی پوستر «به سوی خدا» با همکاری حوزه هنری استان، ستاد اقامه نماز استان، سازمان تبلیغات اسلامی استان، اداره‌کل اوقاف و امورخیریه، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیمای مرکز اردبیل، شهرداری اردبیل، کمیته امداد امام خمینی و موسسه سراج اجرا و منتخبان برتر آن تجلیل شد.

 

-  در خصوص برنامه های آموزشی ترویج فرهنگ اقامه نماز نیز توضیح بفرمائید؟

پویش جشن تکلیف دانش آموزان برای آموزش شیوه های دعوت فرزندان به نماز با حضور اساتید برجسته کشوری و استانی از جمله این برنامه ها بود که همزمان با ماه مبارک رمضان با همکاری اداره کل آموزش و پرورش و صدا وسیما به صورت نمادین از شبکه استانی سبلان با جلوه های خاص و با موضوع های متفاوت برگزار شد.

 

از دیگر دوره های موفق آزموش مجازی «درس هایی از قرآن کریم» بود که بیش از 1400 دانش آموز در این برنامه آموزشی مشارکت داشتند و این طرح با همکاری آموزش و پرورش استان اجرا شد.

 

دوره آموزشی «راه روشن» برای مدیران و دبیران اقامه نماز دستگاه های اجرائی در استان اردبیل با هدف دانش افزایی مدیران و دبیران اقامه نماز نسبت به معارف نماز، مهارت افزایی مدیران و دبیران اقامه نماز و همچنین آمادگی بیشتر در پرداختن هرچه شایسته تر به فعالیت های تبلیغی و ترویجی نماز در زمینه تفسیر قرآن برگزار شد.

 

دوره های آموزشی اداره کل ورزش و جوانان استان اردبیل با موضوع نماز در کنار فعالیت های ورزشی با حضور جامعه ورزشی استان برگزار و دوره آموزشی نماز برای رابطین فرهنگی واحدهای کارگری استان اردبیل به عنوان سفیران هدایت و آمران به معروف در واحدهای تولیدی نیز از دیگر برنامه های آموزشی در سال جاری است.

 

دوره آموزشی طرح «معراج» نیز ویژه دانشجویان و معلمان دانشگاه فرهنگیان استان اردبیل به صورت 16 ساعته برگزار شد.

 

-  از دیگر رسالت های ستاد اقامه نماز استان ارزیابی عملکرد ادارات در خصوص ترویج فرهنگ اقامه نماز هست در این خصوص گزارشی بفرمائید؟

 

از ابتدای سال جاری با تشکیل اولین جلسه فرآیند ارزیابی عملکرد ادارات کل استان در امر ترویج فریضه اقامه نماز در سال ۱۳۹۸ فعالیت ستاد اقامه نماز شروع شد و تمامی مستندات ارسالی نهادها در سامانه سجاده مورد ارزیابی قرار گرفت.

 

البته این جلسه ها در ماه های آینده نیز ادامه داشت و در نهایت خردادماه این ارزیابی ها پایان یافت و آمار این فرآیند به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

 

در این فرآیند تعداد ۷۴ دستگاه مورد ارزیابی قرار گرفت و خوشبختانه تمام دستگاه های اجرائی استان از طریق سامانه سجاده فرآیند ارزیابی را خوب انجام داده بودند و از این تعداد ۶ دستگاه به عنوان تقدیر ویژه و ۲۱ دستگاه نیز شایسته تقدیر شناخته شدند و بقیه نیز در رده های قابل تقدیر و تذکر قرار گرفتند و البته در سال های آتی با تقویت سامانه سجاده شاهد همکاری و مشارکت دستگاه ها در بارگذاری مدارک و مستندات عملکرد آنها با قوت بیشتری خواهیم بود.

 

-  دیگر فعالیت های ترویجی ستاد اقامه نماز نیز اشاره ای بفرمائید؟

 

کارهای تبلیغی در برپایی نمازهای مناسبتی است از جمله نماز عید سعید فطر، نماز جمعه و نماز جماعت ظهر عاشورا است که متاسفانه به دلیل بیماری کرونا این مراسم معنوی با محدودیت و رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد.

 

دیدار با ائمه جمعه شهرستان ها، مدیران نهادهای فرهنگی و دینی، فرمانداران و مدیران کل دستگاه های اجرایی در خصوص برنامه های ترویجی فرهنگ اقامه نیز از دیگر برنامه های اجرایی بود که ماحصل این جلسه ها خوب ارزیابی می شود.

 

برپایی جلسه های شورای اقامه نماز دستگاه های اجرایی نیز با وجود بیماری کرونا بسیار منظم با رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی برگزار شد.

 

بازدید از مساجد و نمازخانه های بین راهی و نمازخانه های واحدهای تولیدی همچون کارخانه واتا و شرکت کشت و صنعت پارس جزو برنامه های نظارتی این نهاد بود.

 

- اگر مطلبی در این خصوص دارید بفرمائید؟

 

شبکه شاد ظرفیت بزرگی برای آموزش و پرورش در امر ترویج فرهنگ اقامه نماز است که امیدواریم با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان برنامه ترویجی و تبلیغی مناسبی را از این طریق عملیاتی کنیم که برنامه ریزی و رایزنی های نیز در این خصوص صورت گرفته است.

 

کد خبر 1012566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha