بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی توسط کانون «الزهرا(س)» جهرم برگزار می شود

حضوری از برگزاری آیین بزرگداشت آیت الله «محمد تقی مصباح یزدی» در کانون فرهنگی و هنری «الزهرا (س)» جهرم خبر داد.

«محمد حضوری» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در جهرم، گفت: تجلیل از بزرگان دین و پاسداشت ستارگان علم و معنویت از ضروریات کانون های فرهنگی و هنری مساجد و نهادهای مذهبی است.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری «الزهرا (س)» افزود: این مهم همواره مد نظر کانون فرهنگی و هنری «الزهرا (س)» بوده به نحوی که در سالگرد علمای دین، آیین ها و محفل های مختلف در پاسداشت سالها زحمات آنها برگزار می شود.

 

وی با اشاره به اینکه بزرگداشت آیت الله «محمد تقی مصباح یزدی» نیز از دیگر برنامه های این کانون است، عنوان کرد: این برنامه قرار است امشب، 18 دی ماه همزمان با نماز مغرب و عشا در کانون فرهنگی و هنری «الزهرا (س)» برگزار شود.

 

حضوری با اشاره به برنامه های این آیین، بیان کرد: در این آیین بزرگداشت، حجت الاسلام «محمد حسین مدبر»، امام جمعه جهرم در مورد ویژگی ها و خصایص علمای دین به ویژه آیت الله مصباح یزدی به سخنرانی می پردازد.

 

وی خاطرنشان کرد: آیین بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی در کانون فرهنگی و هنری «الزهرا (س)» به همت و همکاری جامعه روحانیت جهرم و حوزه علمیه این شهرستان انجام می شود.

 

مدیر کانون فرهنگی و هنری «الزهرا (س)» از عموم همشهریان، نمازگزاران، اعضای کانون های مساجد سطح شهرستان و... دعوت کرد تا با شرکت در این محفل معنوی در راستای تجلیل از مقام شامخ علما، نسبت به یک عمر مجاهدت و تلاش آیت الله مصباح یزدی در عرصه های مختلف ادای احترام کنند.

 

حضوری همچنین از شهروندان خواست با توجه به شرایط کرونایی جامعه، ضمن رعایت توصیه های بهداشتی و شیوه نامه ها برای شرکت در این مراسم از ماسک استفاده کرده و توجه به رعایت فاصله فیزیکی را مد نظر داشته باشند.

 

شایان ذکر است، بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی، در کانون فرهنگی و هنری «الزهرا (س)»، در قالب رواق «نور»، در طرح ملی «ایران قوی» برگزار می شود.

 

به گزارش شبستان، محمد تقى مصباح یزدى در سال 1313 هجرى شمسى در شهر کویرى یزد دیده به جهان گشود؛ وى تحصیلات مقدماتى حوزوى را در یزد به پایان رساند و براى تحصیلات تکمیلى علوم اسلامى عازم نجف شد.

 

 ولى به علت مشکلات فراوان مالى، بعد از یکسال براى ادامه تحصیل به قم هجرت کرد؛‌ از سال 1331 تا سال 1339 هجری شمی در دروس امام راحل (قدس سره) شرکت و در همین زمان، در درس تفسیر قرآن، شفاى ابن سینا و اسفار ملاصدرا از وجود علامه طباطبایى (رحمه الله)کسب فیض کرد. وى حدود پانزده سال در درس فقه آیت الله بهجت مدظلّه العالى شرکت داشت.

 

بعد از آن که دوره درسى ایشان با حضرت امام به علت تبعید حضرت امام قطع شد، معظّم له به تحقیق در مباحث اجتماعى اسلام، از جمله بحث جهاد، قضا و حکومت اسلامى، پرداخت.

 

وى در مقابله با رژیم معدوم پهلوى نیز حضورى فعّال داشت که از آن جمله، همکارى با شهید بهشتى، شهید باهنر و حجت ‌الاسلام هاشمی‌رفسنجانى است و در این بین، در انتشار دو نشریه با نام هاى «بعثت» و «انتقام» نقش داشت که تمام امور انتشاراتى اثر دوم نیز به عهده معظّم له بود. سپس در اداره، مدرسه حقّانى به همراه آیت الله جنتى، شهید بهشتى و شهید قدوسى فعّالیّت داشت و حدود ده سال در آن مکان به تدریس فلسفه و علوم قرآنى پرداخت.

 

از آن پس، قبل و بعد از انقلاب شکوه مند اسلامى با حمایت و ترغیب امام خمینى (قدس سره)، چندین دانشگاه، مدرسه و مؤسّسه را راه اندازى کرد که از مهم‌ترین آنها مى توان از بخش آموزش در مؤسّسه در راه حق، دفتر همکارى حوزه و دانشگاه و بنیاد فرهنگى باقرالعلوم نام برد.

 

معظّم له در سال 1369 به عنوان نماینده دومین دوره مجلس خبرگان رهبری از استان خوزستان، و پس از آن نیز در دوره‌های سوم و چهارم این مجلس از سوی مردم تهران به نمایندگی برگزیده شد.

 

مرحوم آیت‌الله مصباح یزدی داراى تألیفات و آثار متعددى در زمینه هاى فلسفه اسلامى، الهیات، اخلاق و عقاید است.

 

این عالم وارسته ۱۲ دی ماه سال ۹۹ در پی یک دوره بیماری، به دیار باقی شتافت.

 

کد خبر 1012990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha