به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «علی اوسط هاشمی» در نشست با خبرنگاران با اشاره اهمیت مهارت آموزی گفت: در صورت همراهی آموزشها با فناوری میتوانیم شاهد ایجاد و تقویت مراکز تخصصیتری مثل شرکتهای دانش بنیان، مراکز تخصصی هوش مصنوعی، نانو تکنولوژی و… باشیم.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور با تأکید براینکه اگر به اندازه تحصیل و مدرک دانشگاهی به مهارت نیز پرداخته میشد ادامه داد: امروز کمتر از فقر، مشکلات و عدم دستیابی به نیروی کار ماهر سخن میگفتیم.
اوسط هاشمی افزود: مشکل اینجا است که وقتی یک فارغ التحصیل وارد بازار کار میشود با بدیهیترین مسائل کاری آشنایی ندارد و پیام این موضوع آن است که هم در نظام آموزشیمان نیازمند یک بازنگری و تحول در حوزه صنعت و تقاضای بازار و مهارت هستیم تا بتوانیم هدف مند به موضوع مهارت گام بگذاریم.
رئیس فنی و حرفهای کشوربا بیان اینکه فقدان تناسب مهارت و نیاز بازار دیگر موضوعی است که باید به آن توجه داشته باشیم زیرا همین امر، شکاف بزرگی را در کشور ایجاد کرده است اضافه کرد: هدایت، راهبری و سرمایه ملی رکن اصلی توسعه محسوب میشود اما باید توجه داشت که بازنگری در نگرشها نسبت به مهارت، یکی از نیازهای امروز ایران اسلامی محسوب میشود.
وی تصریح کرد: اگر تربیت ما بر اساس اهداف میان مدت و بلندمدت صورت نگیرد، بسیاری از دانش آموزانی که امروز در تحصیل هستند، بعد از ورود به بازار کار با مشاغلی مواجه خواهند شد که هیچکدام را در مقطع تحصیل ندیده و تجربه نکرده و این به معنای رویش مشاغل نو است.
اوسط هاشمی با بیان اینکه رویش مشاغل نو به ما این پیام را میدهد که آینده پژوهی باید مبنای بازنگری در نظام آموزشی و مهارتی باشد چه آموزش ابتدایی تا مقطع عالی، تاکید کرد: در نظام مهارتی هم میتوانیم اعلام کنیم که قانون مصوب مجلس شده که هشت سطح مهارت را تا دکترا پیش بینی میکند تا یک رابطه منطقی بین نظام رسمی و غیر رسمی آموزش و بازار کار برقرار کنیم.
رئیس فنی و حرفهای کشوربا تأکید براینکه هر کس که از تحصیل فارغ میشود باید مهارتهای کار را نیز بیاموزد و سپس با این طی طریق به سمت توانمندی اقتصادی و اشتغال گام بردارد ادامه داد: وقتی امروز قانونگذار هشت سطح مهارت را پیش بینی کرده یعنی الزاماً نظام مهارتی و آموزشی کشور باید مورد توجه و عنایت خاص قرار گیرد و بازنگری و بازسازی شود تا از عهده دستیابی به هشت سطح مهارت توسعه برآید.
وی با بیان اینکه امروز با ساختار و نظام آموزشی نیازمند هستیم، بیان کرد: با نظام آموزشی مهارتی آشفته نمیتوان کار پیش برد و لذا باید ساماندهی با بهرهگیری از قانون شورای عالی مهارت در دستور کار قرار دارد از سوی دیگر تمام استانداردهای آموزشی نوین متناسب با نیازهای گروههای هدف و جامعه تدوین شده است.
اوسط هاشمی با اشاره به اینکه میبایست قانون نظام مهارتی را به یک ظرفیت و توان ملی ارتقا داداظهارداشت: دولت توجه ویژهای به بخش توسعه آموزشهای مهارتی دارد و به دنبال مهارتی هستیم که بازار در جستجوی آن است. امروز نکته اصلی بازار محسوب میشود و باید به نیرویی بیندیشیم که بازار در جستجوی او است چرا که بازار با سرعت و شگفتی پیش میرود و رویش مشاغل جدید دهها میلیونی به هر حال روبرو خواهیم شد.
رئیس فنی و حرفهای کشور افزود: در سال ۱۴۰۲ ما با رویش ۱۳۳ میلیون شغل جدید روبرو خواهیم شد که باید برای آنها نیرو تربیت کنیم و این به نظام و ساختار آموزش مهارتی ما باز میگردد که تنها مختص به پنج هزار و ۴۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه کشور نیز نیست.
وی با بیان اینکه هر مرکز آموزشی که به مهارت روی میآورد باید به ارکانی مانند استاندارد آموزشی، برخورداری از صلاحیت حرفهای، سنجش مهارت و گواهینامه مهارت اشاره کرد، گفت: نباید بلایی که بر سر مدرک تحصیلی در کشورمان آمده بر سر گواهینامه مهارت نیاید و لذا سنجش مهارت و صلاحیت حرفهای در این زمینه بسیار مورد تاکید است. باید گواهینامه فنی و حرفهای در بازار جهان اعتبار دارد.
اوسط هاشمی با اشاره به اینکه استان سمنان از لحاظ توسعه نیروی انسانی در رتبه چهارم کشور قرار دارداظهارداشت: رویکرد سازمان فنی و حرفهای کشور توجه به ایجاد مراکز تخصصی ارائه مهارت و فاصلهگرفتن از ارائه آموزشهای مهارتی است که این امر یکی از موضوعات مطلوب از مسئولان فنی و حرفهای استان سمنان و دیگر استانهای کشور است.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور با بیان اینکه مهارتافزایی به روز متناسب با بازار و فناوری، نیاز است، تاکید کرد: به دنبال حضور بخشهای آزاد و آموزشگاههای خصوصی در زمینه تناسب مهارت افزایی با توجه به فناوریهای روز هستیم که در صورت تحقق این امر میتوانیم به ارتقای مهارت آموزی امیدوار شویم.
وی با اشاره به توافقنامه فنی و حرفهای با استانداری سمنان برای ایجاد چهار یا پنج مرکز تخصصی ارائه آموزشهای مهارتی به جوانان، تاکید کرد: در صورت تحقق این امر، سمنان میتواند یکی از استانهای پیشرو در زمینه مهارت افزایی تخصصی باشد.
اوسط هاشمی همچنین با تاکید بر اینکه ریزش نیروی کار به دلیل فقدان تطبیق با بازار جدید است، ابراز داشت: لازمه توسعه و رشد و بالندگی، همراهی تولید و فناوری است، از سوی دیگر در جهان پیش بینی شده که تا دو سال دیگر یعنی آغاز سال ۲۰۲۲ با پیشرفت فناوری ۱۳۳ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد و لذا باید نتیجه گرفت که هر میزان مهارت دانشآموختگان در این مسیر قرار گیرد نرخ بیکاری کاهش مییابد و این اهمیت مهارت افزایی است.
رئیس سازمان فنی و حرفهای از میزبانی دو رویداد مهارتی در سمنان نیز خبر داد و بیان کرد: مرکز رصدخانه مهارت برای اولین بار در کشور در این استان ایجاد خواهد شد که رسالت و وظیفه آن رصد تناسب بازار با مهارتهای مورد نیاز در سطح استان خواهد بود تا از کارهای کم اثر کاسته شود.
وی همچنین به میزبانی سمنان در مسابقات ملی آزاد مهارت اصناف و مسابقات ملی آزاد قطعهسازی نیز اشاره داشت وافزود: با توجه به ظرفیتهایی که در زمینههای مختلفی مانند قطعهسازی در این استان وجود دارد میتوان شاهد جذابیت رویدادهای مذکور بود که امیدواریم نتایج خوبی نیز از این رویدادها حاصل شود.
اوسط هاشمی در سفر سه روزه به استان سمنان شب گذشته در سمنان مورد استقبال قرار گرفت.
شرکت در جلسه شورای مهارت همراه با آئین تکریم و معارفه مدیران کل آموزش فنی و حرفهای استان با حضور استاندار سمنان، آغاز به کار مرکز آموزش فنی و حرفهای جوارکارگاهی شرکت تولیدی شیمیایی کلران سمنان و افتتاح مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی (TMC) دانشگاه سمنان و نیز آغاز به کار کارگاه آسانسور و ابزار دقیق مرکز آموزش فنی و حرفهای شهید سردار سلیمانی سمنان از برنامه های این سفر اعلام شده است.
بازدید از مرکز آموزش فنی و حرفهای جوار بین کارگاهی شرکت آریاترانسفو شرق و قدرت و نیز بازدید از پروژه در حال ساخت مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان مهدیشهر، بازدید از مرکز آموزش حرفهای شرکت گاز استان و برگزاری نشست با فعالان اقتصادی و اعضای هیئت مدیره اتاق بازرگانی استان سمنان، از دیگر برنامههای پیشبینی شده این سفر است.
نظر شما