قیام مردم قم در ۱۹ دی ۱۳۵۶ یک قیام دینی/ اقتصاد ایران را باید به گونه‌ای قوی کنیم تا سیاست‌بازی‌ها در آن اثرگذار نباشد

رهبر معظم انقلاب قیام مردم قم در ۱۹ دی سال ۱۳۵۶ را یک قیام دینی و نه یک اقدام هیجانی دانستند و خاطر نشان کردند: قیام مردم قم اولین تبر ابراهیمی بر بت بزرگ آمریکا توسط مردم ایران بود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حضرت  آیت‌الله خامنه‌ای صبح امروز در سخنانی که به مناسبت ۱۹ دی‌ماه سالروز قیام مردم قم از شبکه اول سیما به صورت زنده پخش شد، نکاتی درباره مسائل داخلی و خارجی روز را مطرح کردند.

گزیده سخنان رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:

- از مردم عزیز کشورمان سپاسگزارم که حرکت عظیم و حماسه‌گونه‌ای در سالروز شهادت سردار شهیدمان سلیمانی پدید آوردند. این حرکت عظیم مردمی با هیچ دستور و بخشنامه‌ای قابل انجام نبود و این از جنبه خودجوش مردمی شکل گرفت.

- لازم می‌دانم یاد شهدای جان‌باخته در تشییع کرمان و حادثه بسیار تلخ و ناگوار هواپیما در تهران را گرامی بدارم که حقیقتا حادثه تلخ و ناگواری بود و مسئولان را داغدار کرد. امیدوارم هم شهدای کرمان و هم تهران در جوار رحمت الهی باشند و خداوند به خانواده‌های آنان صبر دهد. البته در این زمینه به مسئولان هم نکاتی تاکید شده که به عنوان وظیفه باید عملی شود.

 - درباره قیام ۱۹ دی باید دو مطلب مطرح شود؛ یکی اینکه لازم است از یاد ۱۹ دی و این حادثه حراست و نگهبانی کنیم و یکی هم این است که باید از محتوا و مضمون آن حراست و نگهبانی داشته باشیم.

- اینکه از خود آن حماسه باید حراست کنیم به این دلیل است که این حادثه از نقاط اوج ملت ایران است. این نقاط اوج برای هر ملتی باید زنده نگه داشته شود چون هم به آیندگان روحیه می‌دهد و هم مایه افتخار و عزت ملی است.

 - نگهبانی از محتوای این حادثه به این دلیل است که راویان خائن و تحلیل‌گران مغرض سعی می‌کنند محتوای این حوادث را به نفع مقصود خود و قدرت‌های مغرض قبضه کند.

- امروز یکی از کارهای مهم دستگاه‌های جاسوسی همین است که حوادث ملت‌ها را رصد می‌کنند و با قلم اشخاص مشهور و معروف و با ابزارهای تطمیع خود و از زبان آن گویندگان، حوادث را به نفع خود تغییر می‌دهند.

- کتابی درباره تسلط دستگاه جاسوسی آمریکا به مطبوعات بزرگ دنیا و نویسندگان معروف را اخیراً می‌خواندم که نویسنده‌ای آمریکایی نوشته است و از اقدامات سازمان سیا در زمینه تسلط بر مطبوعات و قلم نویسندگان سخن می‌گوید و حتی از یکی از بزرگترین نشریات فرانسوی هم نام می‌برد که تحت تسلط سیا کار می‌کرد. مراقب باشیم که این اتفاق برای حوادثی همچون ۱۹ دی رخ ندهد که دشمنان آن را تغییر محتوا دهند.

 - حرکت مردم قم اساسأ یک حرکت دینی بود. رهبر آن حرکت یک روحانی برجسته و یک مرجع تقلید بود که اقداماتش را بر اساس مبانی دینی پیش می‌برد.

- یک هفته قبل از قیام مردم قم رییس جمهوری آمریکا که آنوقت کارتر بود، حمایت و پشتیبانی صدردصد خود از رژیم پهلوی و محمدرضا اعلام کرد.

- حرکت قم یک حرکت ضدآمریکایی و ضداستکباری بود که به خاطر منافع خود از رژیم دیکتاتور، فاسد و ضددین پهلوی حمایت می‌کردند. پس این قیام هم جنبه دینی و هم ضدآمریکایی داشت. - قیام ۱۹ دی اولین ضربه پتک ابراهیمی بر بت بزرگ آمریکا بود.

- وضع و حال بت بزرگ را امروز می‌بینید. این انتخاباتشان است، این دموکراسی‌شان است، این حقوق بشرشان است که هر روز یک سیاهپوست را بدون دلیل می‌کشند و قاتل هم پیدا نمی‌شود. این هم ارزش‌هایشان است که در دنیا مسخره شده است و این هم از اقتصادشان است که میلیون‌ها نفر گرسنه و بیکار را به همراه دارد. حال با این اوضاع اما برخی هنوز قبله‌شان آمریکاست.

- عده‌ای خیال می‌کنند اگر با آمریکا توافق کردیم و مذاکره کردیم، کشور یک بهشت برین می‌شود. نه چنین نیست. نگاهی به وضع کشور در دوران رژیم پهلوی بکنید. نگاهی بکنید به وضعیت کشورهای منطقه که نام نمی‌برم اما خود می‌دانید، و ببینید آنان که مدام قربان صدقه آمریکا می‌روند چه وضعی دارند.

-آمریکا نفع خود را و منافعش را در بی‌ثباتی منطقه می‌بیند، مگر آنکه خود را مسلط بر منطقه ببیند. تا قبل از آن اما نفع خود را در بی‌ثباتی منطقه می‌بییند و این را خودشان هم می‌گویند.

- ما در منطقه برخلاف حرف آن یاوه‌گوی آمریکایی عامل بی‌ثباتی نیستیم، ما مقابل بی‌ثبات‌سازی آمریکا ایستاده‌ایم.

- در سال ۸۸ آمریکا می‌خواست ایران را بی‌ثبات سازد، همان اتفاقی که برای آنان در سال ۹۹ برای خودشان رخ داد و خدای متعال همان وضعیتی را که برای ایران می‌خواستند تا جنگ داخلی راه بیندازند، برای خودشان پیش آورد.

- ما مواضع‌مان در مقابل آمریکا ناشی از این هدف بزرگ ماست که یک تمدن عظیم اسلامی را ایجاد کنیم که شاید به نسل فعلی نرسد اما هدفی است که نسل‌های بعدی به آن خواهد رسید.

- در مورد تحریم‌ها؛ جبهه غرب و دشمنان ما موظفند این حرکت خباث‌آمیز را خاتمه دهند و فوراً متوقف کنند. باید همه تحریم‌ها رفع شود که یک حرکت خائنانه و در ضدیت با مردم ایران است نه صرفاً مسئولان کشور.

- آنان باید تحریم‌ها را بردارند، ولی بر فرض که برندارند، هرچند که اساساً تحریم‌ها در حال بی‌اثرشدن هم هست، ولی ما هم باید اقتصاد کشور را طوری برنامه‌ریزی کنیم که با رفتن و آمدن تحریم و بازیگری‌های دشمن دچار مشکل نشویم.

- در مورد حضور در منطقه؛ نظام جمهوری اسلامی موظف است طوری رفتار کند که دوستان و هوادارانش در منطقه تقویت شوند. این وظیفه ماست. نباید اجازه دهیم هواداران و دوستاران ما تضعیف شوند. این حضور ما در منطقه ثبات‌آفرین است. این حضور قطعی است و باید وجود داشته باشد.

- در مورد قدرت دفاعی؛ نظام اسلامی حق ندارد کشور را اینگونه نگه دارد که یک انسان بی‌عرضه‌ای مثل صدام حسین بیاید و تهران را بمباران کند و ما نتوانیم کاری کنیم چون امکانات نداشتیم.

- وقتی موشک جمهوری اسلامی می‌تواند پهپاد سرنگون کند و می‌تواند پایگاه عین‌الاسد را آنگونه هدف قرار دهد، آن وقت دشمن هم در محاسبات خود توان دفاعی ما را در نظر می‌گیرد.

- در مورد مسئله برجام و تعهدات جمهوری اسلامی؛ نکته اول این است که بحث از برگشت آمریکا به برجام است. ما هیچ عجله‌ای نداریم آمریکا به برجام برگردد. آنچه ما بر آن تاکید داریم برداشته شدن تحریم‌هاست که حقی ضایع‌شده از ملت ایران است.

- اگر تحریم‌ها برداشته شود، آنوقت برگشت آمریکا به برجام معنا دارد اما اگر این رخ نداد، حتی برگشت آمریکا به برجام ممکن است به ضرر ما باشد. البته ما به دولت و مجلس هم گفته‌ایم که در این زمینه مراقبت کافی داشته باشند.

- نکته دوم این است که تصمیم مجلس و دولت در زمینه برجام یک تصمیم درست و منطقی است. وقتی دشمن به تعهدات خود عمل نمی‌کند دلیلی ندارد ما به همه تعهدات خود در برجام عمل کنیم. اگر چنانچه آنان به تعهدات خود برگردند ما هم به تعهدات خود برمی‌گردیم و بنده این را از اول گفته‌ام.

- در مورد توصیه‌ام به دولت جوان انقلابی و استفاده از نیروهای مجرب که برخی می‌گویند این دو باهم قابل جمع نیست باید بگویم که کاملاً قبل جمع است. من همیشه از نیروی جوان کشور و ابتکارات و خلاقیت‌های آنان استقبال کرده‌ام. باید از نشاط و روحیه کاری و انگیزه آنان حداکثر استفاده را کشور انجام دهد. آنان فرزندان ما و کشور هستند اما اینکه می‌گوییم باید از آنان در مدیریت کشور استفاده شود معنایش این نیست که کادر مجرب کشور کاملا کنار گذشته شوند. هرکسی به فراخور اقتضائات در مدیریت قرار می‌گیرد.

سخنرانی رهبر انقلاب اسلامی در سالروز قیام ۱۹ دی، هر سال با حضور هزاران نفر از مردم قم در حسینیه امام خمینی برگزار می‌شد که امسال به علت شیوع ویروس کرونا، بدون حضور جمعیت و به صورت تلویزیونی انجام شد.

کد خبر 1013199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha