اختصاص ۱۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای نیمه‌تمام گیلان/ مصادیق قاچاق در استان بسیار محدود است

فرزام‌ صفت از اختصاص هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای راه‌اندازی واحدهای نیمه‌تمام گیلان خبر داد و گفت: مصادیق قاچاق در استان گیلان بسیار ناچیز و محدود است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «آرش فرزام صفت» شامگاه یکشنبه(۲۱ دی) در جلسه بررسی مشکلات واحدهای تولیدی گیلان برنامه‌ریزی‌های دولت برای تحقق شعار جهش تولید و اعطای تسهیلات بانکی به این امر را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: به علت بالا رفتن نرخ ارز در کشور، پدیده قاچاق دیگر مانند گذشته صرفه اقتصادی ندارد.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان موضوع جهش تولید را موضوعی کوتاه مدت ندانست و با بیان اینکه نباید تنها یکسال به دنبال تحقق این شعار باشیم عنوان کرد: سه راهبرد کوتاه مدت را در سال جهش تولید در گیلان مدنظر داریم از طرفی برای رسیدن به جهش تولید یا مجبوریم واحدهای جدید احداث کردهیا واحدهای نیمه‌تمام را راه‌اندازی کنیم.

 

فرزام صفت با تاکید بر اینکه برای راهبرد کوتاه مدت تحقق جهش تولید 198 پروژه اقتصادی نیمه‌تمام در استان گیلان شناسایی شده‌اند تصریح کرد: برای راه‌اندازی این تعداد واحد نیمه‌تمام در استان گیلان چیزی در حدود هزار و 100 میلیارد تومان تسهیلات نیاز است.

 

وی راهبرد دوم تحقق شعار جهش تولید را اعطای سرمایه در گردش برای افزایش میزان تولید به واحدهایی که هم‌‌اینک در استان گیلان مشغول به کار هستند اعلام کرد و گفت: در این بخش هم 92 پروژه خاص را تعریف کردیم که این‌ها به حدود هزار و 100 میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارند.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان از انعقاد یک تفاهم‌نامه با سازمان برنامه و بودجه کشور خبر داد و اذعان کرد: طبق این تفاهمنامه سه درصد از یارانه سود به تسهیلاتی که برای 92 پروژه اقتصادی استان گیلان جهت اعطای سرمایه‌ در گردش در نظر گرفته شده، اختصاص پیدا می‌کند.

 

فرزام صفت راهبرد سوم تحقق جهش تولید را احیاء واحدهای راکد، غیرفعال و واحدهایی که در تملک بانک‌ها هستند دانست و ابراز داشت: طبیعی است که اگر این واحدها بخواهند وارد حیطه تولید شوند جهش بسیار مثبتی در این حوزه برای استان گیلان اتفاق خواهد افتاد.

 

وی شیوع بیماری کرونا را یک عامل محدود کننده بیرونی برای فعالیت‌های اقتصادی خواند و با بیان اینکه کل اقتصاد دنیا از این منظر تحت تاثیر قرار گرفته و رشد اقتصادی منفی شده است اذعان کرد: افزایش نرخ ارز هم دیگر عامل بیرونی است که به علت فشار تحریم‌های دشمن بر ما وارد شد.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان تزریق منابع مالی جدید را برای افزایش و جهش تولید ضروری دانست و گفت: این تزریق منابع مالی یا باید از طریق منابع داخلی تامین شود یا با مشارکت بانک‌ها اتفاق بیافتد، یا سرمایه‌گذاری خارجی جذب شود که البته در همه این‌ها محدودیت‌هایی وجود دارد.

 

فرزام صفت با بیان اینکه قوانین بسیاری از بانک‌ها با تولید در تضاد بوده و این عامل موجب عدم بهره‌مندی تولیدکنندگان از تسهیلات بانکی می‌شود اذعان کرد: قوانین و مقررات مزاحم کسب و کار هم یکی از عوامل محدود کننده است و می‌‌تواند دست و پای تولید را در شرایط فعلی ببندد.

 

وی اقدامات مجلس برای حذف و اصلاح برخی قوانین مخل کسب و کار را قابل قبول و مطلوب ارزیابی کرد و افزود: اول آنکه قوانین مزاحم باید به نفع تولید تلطیف شوند دوم اینکه معتقدیم بسیاری از قوانین و آئین‌نامه‌ها در کشور به غیر از ایجاد خلل در بخش تولید هیچ ثمره دیگری نداشته‌اند.

 

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گیلان با بیان اینکه مصادیق قاچاق در استان بسیار محدود و معدود است افزود: مرزهای زمینی گیلان با کشور آذربایجان مرز محدود و قابل کنترل است و طبیعتا می‌توانیم آن را کنترل کنیم از طرفی در مرز دریایی استان هم احتمال قاچاق بسیار پایین است.

 

فرزام صفت بالا رفتن قیمت ارز در سال 99 را مورد توجه قرار داد و با اشاره به اینکه با این اتفاق فضا برای قاچاق تنگ‌تر و محدودتر شده است خاطرنشان کرد: دبیرخانه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم مباحث مربوط به قاچاق را پیگیری می‌کنند از طرفی گیلان در حوزه صادرات وضعیت خوبی دارد.

کد خبر 1014202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha