به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «سعیده اکبری داریان»، عضو کمیته علمی جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای نخستین بار است که به شکل مجازی برگزار میشود و امید است افرادی که پیش از این به دلیل محدودیتهای زمانی و مکانی، امکان حضور و مشارکت در این جشنواره ملی را نداشتند، با تبدیل کردن تهدیدها به فرصت، این دوره از جشنواره حضور پیدا کنند.
عضو هیات علمی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اظهار داشت: در این دوره از جشنواره ملی پژوهش و فناوری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، نشستها و کارگاههای متعددی برگزار شده است، یکی از این کارگاهها با عنوان آشنایی با نرم افزار مدیریت اصطلاح نامهها «VocBench» است که برای نخستینبار در کشور برگزار شد.
وی تصریح کرد: توسعه وب معنایی، رویکرد نوین و متفاوتی را در استفاده از اطلاعات دارد، بر همین اساس توجه به این چشم انداز، فرصت جدیدی را برای اصطلاح نامه ها به ارمغان می آورد.در حال حاضر دنیا به سمت انتشار اصطلاح نامه ها در قالب داده های پیوندی است.
اکبری داریان خاطرنشان کرد: وب معنایی شامل اسناد ساختار یافته است و این امر با RDF میسر شده است، RDF چارچوب مشترکی را فراهم میکند تا دادهها به آسانی به اشتراک گذاشته و استفاده مجدد شوند. دادههای پیوندی که زیرمجموعهای از وب معنایی است، نیز مجموعهای از روشها برای انتشاردادههای ساختاریافته در وب است؛ در حال حاضر موسسات، سازمانها و افراد برای انتشار دادههای خودشان به صورت دادههای پیوندی تلاش میکنند که آن را به فضای دادههای جهانی ملحق کنند که در این خصوص سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران مستثنی نیست.
وی توضیح داد: پیش از این برخی از پژوهشگران به دلیل برخی محدودیتها امکان حضور فیزیکی در این رویداد پژوهشی را نداشتند، اما در شرایط مبارزه با شیوع ویروس کرونا این امکان فراهم شده است.
لازم به توضیح است VocBench پلتفرم توسعهای مبتنی بر وب، چندزبانه و مشارکتی برای مدیریت هستیشناسیهای OWL ، اصطلاحنامههایSKOS(Xl) و دادگان عمومی RDF است.
نظر شما