خبرگزاری شبستان_ گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: حضرت زهرا(س) به عنوان بزرگترین حامی ولایت در طول عمر کوتاه خود همواره توانستند در حوزه های مختلف سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی بعنوان الگویی بی نظیر معرفی شوند الگو بودن تنها دختر گرامی پیامبر اسلام تنها مختص به گذشته نیست و در تمامی ادوار شخصیت بی نظیر ایشان همواره مورد توجه قرار دارد در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام کاظم فتاح دماوندی، امام جمعه شهرستان دماوند به شرح زیر ارایه می شود.
آیا حضرت زهرا(س) می تواند الگوی مردان وزنان مسلمان قرار بگیرند؟
اهل بیت (ع) و مخصوصا حضرت زهرا (س) و پیامبر گرامی اسلام این 14 نور پاک برای بشریت و نه تنها مسلمانان تا روز قیامت الگو و اسوه هستند. دین اسلام و قرآن هر دو کامل هستند و پس از پیامبر گرامی اسلام و قرآن مجید هیچ پیامبر و کتاب دیگری نیامده است و ما با قرآن و اهل بیت(ع) تا قیامت همراه هستیم و باید از آنها الگو بگیریم زیرا این بزرگان معصوم بودند و خطایی نداشتند. در روایتی از امام زمان (عج) نقل شده است «وَ فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ(صلى الله عليه و آله) لِي أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»(1)؛ (فاطمه دختر رسول خدا(صلى الله عليه و آله) براى من اسوه و الگويى نيكوست». و ایشان الگوی خود را حضرت زهرا (س) معرفی می کنند. حضرت زهرا (س) در زندگی کوتاه خود بخشی از عمر خود را در مدینه و بخشی را در مکه سپری کردند. در این دوران کم فعالیت های اجتماعی ، سیاسی ، فرهنگی و علمی بسیاری داشتند که برای بشریت امروز الگو است.
چگونه حضرت زهرا(س) بزرگترین حامی ولایت شناخته شدند؟
همراهی حضرت زهرا (س) با پیامبر گرامی اسلام در دوران مکه که دوران فشار و خفقان و سختی ها بود و ایستادن پای نبوت نبی گرامی اسلام حتی وقتی پیامبر گرامی اسلام زخمی و خون آلود از میدان به منزل می آمدند. حضرت زهرا (س) نبی گرامی اسلام را در تمام این دوران همراهی و پشتیبانی می کردند و بارها پیامبر گرامی اسلام فرمودند فداها ابوها. این جمله نه فقط به دلیل آنکه حضرت زهرا (س) دختری بودند و حضرت محمد(ص) پدر ایشان بلکه حضرت زهرا (س) در حمایت از نبوت و حتی بعدها در مدینه در حمایت از ولایت و نبوت اقدامات و تلاش های بسیاری انجام دادند که به عنوان بزرگترین حامی ولایت شناخته شده است.
زنان و مردان در جامعه امروز با توجه به زندگی حضرت زهرا(س) باید چگونه باشند؟
درسی که ما امروز از زندگی حضرت زهرا (س) می گیریم، این است که می بینیم حضرت زهرا (س) در دوران حضور خود در مکه و مدینه تا شهادت فعالیت سیاسی و اجتماعی بسیاری داشتند. در جنگ احد نیز حضرت زهرا (س) به عنوان یک پزشک و پرستار در پشتیبانی از شهدا و مجروحان در جایگاه نخست بودند. این اقدام این پیام را به ما می رساند که مردان و زنان در زمان حکومت اسلامی نباید نسبت به وقایع اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه بی تفاوت باشند و حضور در عرصه های اجتماعی و سیاسی را اولویت بدانند.
آیا حضور در انتخابات می تواند در حمایت از ولایت و نظام اسلامی باشد؟
موضوع حضور در انتخابات حمایت از نظام اسلامی و ولایت است. در دوران پیامبر گرامی اسلام یازده سال حکومت اسلامی بوده است. در زمان حضرت علی (ع) پنج سال و در زمان امام حسن (ع) چند ماه حکومت اسلامی برقرار شد و پس از آن حکومتی به آن معنا که شیعی محسوب شود، برقرار نشد و قریب به 1400 سال که حکومتی از جنس حکومت اسلامی برپا نشده است و اکنون چهل سال است که انقلاب اسلامی تشکیل شده است. این حکومت با رهبری بنیانگذار انقلاب اسلامی و پس از آن مرجعیت رهبر انقلاب مدیریت شده و توسط ولایت فقیه مدیر و مدبر به این نقطه رسیده است. در این شرایط وقتی دستوری از سوی آنها صادر می شود به منزله دستور ائمه (ع) است زیرا ما ولایت فقیه را ناقل کلام اهل بیت (ع) و ائمه اطهار (ع) می دانیم و ما باید این شرایط را درک کنیم.
بزرگترین درس جامعه امروز از زندگی حضرت زهرا(س) چیست؟
امروز بزرگترین درسی که در آستانه انتخابات از زندگی حضرت زهرا (س) می گیریم، حمایت از اصل اسلام و نظام اسلامی است که امروز از اوجب واجبات است. حضرت زهرا (س) در حمایت از ولایت سخنانی در خطبه های گوناگون در این زمینه مطرح کردند که همگی شاهد بر این اصل است و حمایت از ولایت و حکومت اسلامی است که در واقع حمایت از رهبر جامعه اسلامی را نشان می دهد. تلاش های حضرت زهرا (س) مخصوصا در آخرین روزهای عمر با برکت شان به اوج خود رسیده است.
امروز تلاش ما در حمایت از نظام اسلامی باید چگونه باشد؟
ما نیز باید تلاش خودمان را در حمایت از رهبر و نظام اسلامی قرار دهیم. در جایی با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و از بین رفتن بیماری تلاش کنیم و در جایی دیگر در میدان دفاع مقدس در حمایت از کشور، ناموس و خانواده قدم بر میدان بگذاریم و در عرصه دیگر در حوزه انتخابات با حضور در این عرصه از اصل نظام اسلامی حمایت کنیم و البته رهبر انقلاب بارها در بیانات خود اعلام کردند که دولت آینده باید دولتی جوان و حزب اللهی و انقلابی باشد و ما از اکنون باید آماده مطالعه در این زمینه و این عرصه باشیم تا بتوانیم حمایت کنیم از کسی که قوه مجریه را در دست می گیرد تا منویات قرآن، اهل بیت(ع)، امام (ره) و شهدا را پیگیری و اجرا و برای ایجاد ایران قوی تلاش کند. آن چیزی که امام (ره) و رهبر انقلاب بر آن تاکید دارند که ما باید به سمت استقلال کامل حرکت کنیم. در حال حاضر از استقلال سیاسی برخوردار هستیم اما استقلال اقتصادی نداریم. باید در حوزه اقتصادی و فرهنگی نیز بیشتر تلاش کرده و این موارد را مد نظر قرار دهیم. حضور تمام اقشار، مردان، زنان، جوانان و اقشار مختلف در عرصه های مختلف درسی است که ما از زندگی حضرت زهرا (س) می گیریم.
نظر شما