خبرگزاری شبستان_گروه سیاسی_ فرزانه تهجا: حضرت زهرا (س) بعنوان یکی از الگوهای کامل ائمه معصومین (ع) مطرح می شود تا جایی که امام زمان (عج) حضرت فاطمه (س) را الگوی خود معرفی می کنند ویژگی های بارز حضرت زهرا در بیان حقیقت و شجاعت ایشان در دفاع از ولایت الگویی تمام عیار برای مردان و زنان عالم است که نشان می دهد تنها دختر گرامی پیامبر خدا فقط الگوی زنان نیست و مردان نیز در عرصه های مختلف مدیریت و سیاست باید از شخصیت کامل ایشان الگو بگیرند در هیمن رابطه گفتگویی با حجت الاسلام« قاسم خداپرست» امام جمعه شریف آباد به شرح زیر ارایه می شود.
الگوپذیر در روایات اسلامی چگونه بیان می شود؟
موضوع الگوپذیری در روایات قرآن و ائمه معصومین (ع) در روایات گوناگون از عوامل رشد مطرح شده است و در در سوره احزاب لقد کانتی فی رسول الله اسوه الحسنه که در واقع عامل رشد انسان ها در امور مادی و معنوی دو چیز است؛ ابتدا اینکه در زندگی برنامه داشته باشند و پس از آن الگوی مناسبی برای خود اختیار کنند.
آیا حضرت زهرا(س) تنها الگوی زنان است؟
در این امر که پیامبر گرامی اسلام الگو برای مردان و زنان است، شکی نیست اما نسبت به حضرت زهرا (س)، حضرت ولیعصر (عج) فرموند و فی عبرته رسول الله لی اسوه الحسنه. در جهان امروز برترین افراد و اشرف مخلوقات حضرت ولیعصر (عج) است که امام حاضر محسوب می شوند. ایشان مادرش فاطمه را الگوی زندگی خود معرفی می کنند. این جمله بسیار مهم است یعنی کامل ترین موجود عالم برای ایجاد مخلوقات حضرت مهدی صاحب الزمان (عج)، حضرت مرضیه زهرا(س) را الگوی خود معرفی می کند. این بدان معنا است که حضرت زهرا (س) تنها الگوی زنان جامعه نیست که تنها در سبک زندگی، تربیت فرزند و همسرداری الگو باشند، این گونه نیست. یکی از ویژگی های حضرت زهرا (س) این است که اولین مدافع حریم ولایت است یعنی در دفاع از دین و ولایت، حق و حقیقت دین ، زن و مرد تفاوتی ندارد و حضرت زهرا (س) در کنار آموزه های همسرداری و خانه داری که برای جامعه بشری مسلمان و غیر مسلمان دارد، بهترین الگو برای سیاسیون جامعه ما است که هیچ گاه در برابر حقیقت چشم خود را نبستند و در برابر هجمه های به دین بی تفاوت نبوده و چشم خود را گشودند.
اگر حضرت زهرا (س) نسبت به هجمه دین چشم خود را می بست چه اتفاقی می افتاد؟
اگر حضرت زهرا (س) نسبت به هجمه دین چشم خود را می بست چه اتفاقی می افتاد، انحراف از مسیر ولایت شکل می گرفت و دین منحرف می شد؛ پس مشخص است که حضرت صدیقه زهرا در تمامی ابعاد زندگی بشری الگو است و در تمام حوزه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مورد توجه قرار دارد و در خطبه ها، دعاها و مضامین روایت شده از ایشان همیشه برای همگان دعا می کردند و وقتی به موضوع دفاع از ولایت می رسند، اولین کسی است که در حریم دین وارد می شود و جان خود را سپر قرار می دهد و از امام زمان عصر خود دفاع می کند. این سیره نشان می دهد که زن و مرد همیشه باید احساس تکلیف و وظیفه کنند و هر جا خطری نسبت به دین و انحرافی در مسیر دین و مسایل اجتماعی رخ داد، باید جان خود را تقدیم کنند.
چه توصیه ای به سیاسیون در الگو گرفتن از حضرت زهرا (س) دارید؟
وقتی به سیره حضرت زهرا (س) نگاه می کنیم در سبک زندگی خود باید ببینیم که نگاه مان نسبت به بیت المال چگونه است. حضرت زهرا (س) همسر ولی خدا و تنها دختر پیامبر گرامی اسلام است اما زندگی ای واقعی ساده و زاهدانه دارد و هیچ نگاهی به دنیا ندارد و دستبردی به بیت المال نمی زند. امروز نیز باید دقت کنیم در شرایطی که در جامعه حضور داریم، چگونه انتخاب کنیم. مصیبت های سنگینی که پس از رحلت پیامبر اسلام رخ داد تا جایی که حضرت علی (ع) می فرمایند اندوه من در غم حضرت زهرا (س) همیشگی است و همیشه تازه می ماند و اندوه زهرا هرگز از دل من رخت بر نمی بندد در روایتی از حضرت علی(ع) می فرمایند:
"أمّا حُزني فَسَرمَدٌ، وَ أمّا لَيلي فَمُسَهَّدٌ إلى أن يَختارَ اللّه ُ لي دارَكَ الَّتي أنتَ بِها مُقيمٌ. وَ سَتُنَبِّئُكَ ابنَتُكَ بِتَضافُرِ أُمَّتِكَ عَلى هَضمِها فَأحفِها السؤالَ وَ استَخبِرها الحالَ امّا از اين پس ، اندوه من [از غم فراق شما ]هميشگى خواهد بود و شبهايم به بيدارى خواهد گذشت ، تا آن گاه كه خداوند سرايى را كه تو در آنى ، برايم برگزيند."
این موضوع نشان می دهد حضرت زهرا (س) از تمام هستی خود برای دین مایه گذاشتند یعنی در انتخاب مسیر، هدف و حرکت و حتی چگونگی خطبه خواندن در برابر کسانی که در مقابل دین می ایستند از جمله مواردی است که در زندگی امروز ما باید تمام مسئولان در بحث های مالی و اجتماعی مورد توجه قرار بگیرد. در موضوع تربیت فرزند نیز چگونه فرزندان خود را آقازاده خطاب می کنیم؛ آیا آقازاده ای بالاتر از آقازاده های حضرت علی (ع) داریم؟
آیا روش و سیره حضرت زهرا (س) فراموش شده است؟
در تمام ابعاد باید به سیره حضرت زهرا (س) نگاه کنیم. سیره حضرت زهرا (س) قابل فراموش شدن نیست و در تمام ابعاد زندگی بشر قابل پیاده شدن است و امروز باید همان گونه که حضرت ولیعصر (عج) الگوی خود را مادرش می داند، تکلیف همه بشریت مشخص است؛ مسئول و غیر مسئول همه باید تکلیف خود را بدانیم به خصوص مسئولان که در اولویت الگو قرار دادن زندگی حضرت زهرا (س) هستند و باید نگاه شان اگر می خواهند در جامعه اسلامی مسئولیت پذیر باشند به این بانوی مکرم اسلام اقتدا کنند.
چه توصیه ای به افرادی که وارد کرسی های مدیریتی و سیاسی می شوند، دارید؟
در آینده نزدیک انتخابات ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا برگزار می شود که هر کدام به نوبه خود مهم است که یکی در سطح کلان و ملی و دیگری در سطح مدیریت شهری و روستایی است. نکته مهمی که از زندگی اهل بیت(ع) می توان درس گرفت، این است که بدانیم یکی از القاب حضرت زهرا (س) صدیقه است یعنی صداقت و راستگویی. ببینیم چرا سردار سلیمانی این قدر محبوب شد. چه اتفاقی افتاد که دنیا را تکان داد. سردار سلیمانی با همه روراست بود. مردم امروز تشخیص می دهند و نگاه شان به این است که علمدار کیست، امروز علم در دست ولایت امر است. آنچه مهم است علم و علمدار است و کسانی که وارد عرصه سیاست به عنوان ریاست جمهوری و یا شورا و نماینده خود را معرفی می کنند چقدر در مسیر ولی امر هستند. ما ملاک خود را سردار سلیمانی قرار دهیم. سردار سلیمانی با تمام اقشار جامعه روراست بودند. تمامی معیارهای خود را با سردار سلیمانی تطبیق دهیم و کسانی که قرار است وارد عرصه های مختلف مدیریت و سیاست شوند را با این معیار بسنجیم و ببینیم که هر کس شبیه سردار سلیمانی است، معلوم است که در خط ولایت است و جان خود را برای ولایت می دهد.
مردم چگونه می تواند در انتخاب افراد در مستند های مختلف مدیریت و اجرایی کشور انتخاب درستی داشته باشند؟
اگر مسئول ما، گفتار و عمل اش یکی بود، مردم آن را تشخیص می دهند. تا وقتی سردار سلیمانی زنده بود، کمتر کسی او را می شناخت اما پس از شهادت او همه فهمیدند که چه غوغایی کرده است. صداقت، راستگویی، ولایت پذیری و اطاعت محض از ولایت از ویژگی های بارز وی است. باید بدانیم که هیچ گاه ولایت برخلاف مردم چیزی را نمی خواهد و برخلاف مسیر مردم حرکت نمی کند. در تمام سال های گذشته با مشکلاتی روبرو بودیم و تنها کسی که از مردم دفاع کرد و دین و بیت المال را حفظ کرد و اجازه نداد انقلاب از مسیرش خارج شود، ولی امر است. با تشخیص این ملاک ها می توانیم در انتخاب خود دقت کرده و تصمیم درست بگیریم.
نظر شما