برگزیدگان اولین مسابقه قصه گویی شب چله در گیلان تقدیر شدند

آیین اختتامیه اولین مسابقه قصه گویی شب چله ویژه پدربزرگ ها و مادربزرگ ها امروز (۳۰ دی) در رشت برگزار و از ۹ برگزیده این مسابقه تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، آیین اختتامیه نخستین مسابقه قصه گویی شب چله ویژه مادربزرگ ها و پدربزرگ ها که با همکاری مشترک اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان، سازمان بهزیستی، گروه فرهنگی گیله قصه و مرکز گیلانشناسی دانشگاه گیلان اجرا شد امروز(سه‌شنبه، ۳۰ دی) در مرکز گیلانشناسی برگزار شده و از برگزیدگان آن با اهدای لوح تقدیر شد.

 

این مراسم که به صورت پخش زنده از طریق شبکه اسکای روم اداره کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز در معرض دید علاقمندان به زبان و ادبیات گیلکی قرار گرفت با رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در سالن اجتماعات مرکز گیلانشناسی دانشگاه گیلان برگزار شد.

 

 

* قصه‌ها حاوی پندهای بسیار برای رقم زدن آینده‌ای بهتر است

«پریسا کرمی» در این مراسم با بیان اینکه قصه‌ها حاوی پندهای بسیار برای رقم زدن آینده‌ای بهتر بوده و موجب حفظ آیین‌های کهن و سنتی می‌شوند گفت: «یکی بود یکی نبود» سرآغاز قصه های ایرانی است که بر زبان پدربزرگ ها و مادربزرگ ها جاری می شود و در همه آنها پندهای نهفته‌ای وجود داردکه باید عبرت بگیریم و برنامه ریزی کنیم تا آینده خوبی را رقم بزنیم.
 
 مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با اشاره به جایگاه داستان سرایی در فرهنگ و سنت ایرانیان، اظهارداشت: برای تبیین جایگاه فرهنگی قصه گویی با محوریت شب یلدا، مسابقه قصه گویی شب چله را در دو بخش قصه گویی فارسی و محلی از ۱۲ لغایت ۳۰ آذرماه برگزار کردیم که خوانش قصه ها و مثل ها و نقل ها و داستان های کهن و بومی به صورت فارسی و محلی از ویژگی های این مسابقه بود.
 
وی با بیان اینکه ۴۰ اثر رسیده به دبیرخانه مسابقه ارسال شده که ۹ اثر برگزیده شد تصریح کرد: همچنین چهار اثر محلی و یک اثر فارسی شایسته تقدیر شناخته شدند.
 
 
 
 
* قصه‌ها زمینه ساز پیوند بین نسلی
«عابدین قاسمیان» نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه تاثیری که قصه و داستان بر انسان دارد، از هر آموزش رسمی و کلاسیک بیشتر است افزود: زندگی ما هرگز فاقد قصه نبوده است.
 
معاون توانبخشی بهزیستی گیلان با بیان اینکه قصه ها علاوه بر زبان بدن به محتوا نیاز دارند، عنوان کرد: ایران ۵۳ مناسبت ملی و مذهبی شاد دارد، اما از این مناسبت ها غافل هستیم.
 
وی پیشگیری از آسیب های اجتماعی را یکی از حوز ه های کاری بهزیستی دانست و با بیان اینکه باید از مراسم شاد برای انتقال فرهنگ و سنت استفاده کنیم، گفت: شب یلدا یکی از این مناسبت هاست که به ۵۰۰ سال قبل از میلاد بازمی گردد و ایرانی ها تولد خورشید را جشن می گرفتند.
 
قاسمیان یلدا را یکی از سنت های خوبی ملی دانست که دو قشر کودک و سالمند را به عنوان جامعه هدف بهزیستی کنار هم قرار می دهد و اضافه کرد: اکنون ۳۰۰ هزار سالمند در استان گیلان داریم که به وسیله برگزاری برنامه های فرهنگی مانند قصه گویی می توانیم زمینه ارتباط بین نسلی را فراهم کنیم.
 
وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم محتوای قصه های ما به سمتی برود که کودکانی شاد تربیت شوند.
 
 
 
*جاذبه ای به قوت و قدرت قصه در عالم وجود ندارد
«سید هاشم موسوی» با بیان اینکه قصه گفتن و قصه شنیدن هیچ بهانه ای نمی خواهد، زیرا فرهنگ ما با قصه و قصه گویی پیوند دارد اذعان کرد: شب یلدا و چهارشنبه سوری فرصتی برای دور هم جمع شدن و قصه گفتن و قصه شنیدن است.
 
رییس پژوهشکده گیلان شناسی قصه گویی را جزو جدانشدنی زندگی انسان دانست و داستان موسی(ع) و خضر(ع) را نماد قصه گویی، دنباله روی و پیگیری دانست و تصریح کرد: عالم ما عالم جذب و دفع است و هیچ جاذبه ای در دنیا به قوت و قدرت قصه وجود ندارد. در واقع خداوند در دل قصه ها یک مغناطیس قرار داده و انبیای الهی و کتاب های مقدس نیز رسالت خود را با قصه گویی آغاز می کردند.
 
این استاد دانشگاه قصه ها را آمیخته با خیال دانست؛ نه دروغ و اضافه کرد: برخی تاریخ را به معنی واقع می دانند و تخیل و وهم را با هم منطبق می کنند؛ در حالی که قصه متعلق به عالم مثال است و از پشت دیوار خبر می دهد لذا بدون قصه دنیا جای زندگی نیست.
 
* تقدیر از برگزیدگان و اهدای ۳ دستگاه برجسته نگار به کتابخانه گویا و بریل رشت
در ادامه این مراسم ضمن تجلیل از ۹ برگزیده نخستین مسابقه مجازی قصه گویی شب چله، ویژه پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها، از «محمد نبی نوروزی» خبرنگار و فعال اجتماعی در حوزه پاسداشت زبان مادری و تلاش برای حفظ زبان گیلکی و شناساندن آن به نسل های جدید و نیز «ناژین مهرگان» عضو کودک کتابخانه های عمومی کتابخانه عمومی سیار قاصدک و باران رشت و برگزیده کشوری جشنواره کتابخوانی پوپک دانا که در این مراسم نیز شعری با مضمون پاسداشت زبان گیلکی خواند، تقدیر شد.
 
همچنین در این مراسم سه دستگاه برجسته نگار از سوی سازمان بهزیسیتی استان گیلان به مسئول کتابخانه عمومی گویا و بریل خاتم الانبیاء (ص) رشت برای استفاده اعضای این کتابخانه اهدا شد.
 
بر اساس اعلام دبیرخانه نخستین مسابقه مجازی قصه گویی شب چله، ویژه پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها «جواد اصغری» از رشت، «انسی خسروی» از رودسر، «طاهره آرمیون» از رشت به‌‌ترتیب مقام نخست تا سوم را کسب کردند و «نبی‌الله صالحی‌نژاد» از رضوانشهر، «فریده صفرنژاد» از رشت، «صفورا ایجه‌ای» از لاهیجان و «زهرا اکبرزاده» از رشت در این مراسم تجلیل شدند.
 
همچنین «پرستو سام» از هموطنان مقیم آمریکا نیز به‌عنوان یکی از برترین‌های مسابقه قصه‌گویی شایسته تقدیر شناخته شد و در بخش قصه‌گویی فارسی«معصومه یداللهی» از آستانه اشرفیه نیز جایزه این بخش را با خود به خانه برد.
کد خبر 1017322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha