به گزارش خبرگزاری شبستان، ابراهیم هزارجریبی، مجری طرح کشت پنبه وزارت جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: در سالهای گذشته میانگین واردات پنبه ۶۰ تا ۶۵ هزار تن بود، اما سال گذشته ۹۵ هزار تن پنبه به دلیل نیاز صنایع نساجی وارد شد.
وی افزود: دلارهای ارزان و از بین رفتن تعرفهها موجب کاهش کشت پنبه در کشور شد و اراضی زیر کشت پنبه از ۳۰۰ هزار هکتار به ۷۰ هزار هکتار در اوایل دهه ۹۰ رسید، اما جلوی کاهش بیشتر آن را گرفتیم و اکنون در زمینه پنبه به ۴۰ درصد خود اتکایی رسیده ایم.
هزارجریبی با بیان این که امسال ۸۰ هزار تن پنبه تولید میکنیم گفت: پیش بینی میکنیم سال آینده ۱۲۰ هزار هکتار زیر کشت پنبه برود.
وی افزود: به دلیل اصلاح بذرهای پنبه؛ میانگین تولید از ۲۳۰۰ به ۲۷۵۰ کیلو در هکتار رسیده است.
مجری طرح کشت پنبه وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۱۵۰ کارخانه پنبه پاک کنی به دلیل حذف تعرفه در سالهای پیش تعطیل شدند و اکنون فقط ۷۰ کارخانه با ظرفیت کم فعالند.
هزارجریبی با بیان این که فقط الیاف پنبه وارد میشود، افزود: تولید پنبه در داخل سه فراورده مهم به جز نیاز صنایع نساجی مانند کنجاله را تأمین میکند.
وی گفت: قرار است تا سال ۱۴۰۴ نیاز کشور به پنبه را در داخل تولید کنیم، اما صنایع نساجی میخواهند این اتفاق سریعتر انجام شود.
هزارجریبی افزود: تعرفه گذاری بر واردات برای کشاورز انگیزه ایجاد میکند و سرعت رشد تولید پنبه داخلی را افزایش میدهد.
نظر شما