به گزارش خبرگزارش شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «احمد اصغریان جدی»، دانشیار دانشکده معماری و رئیس دانشگاه شهید بهشتی در سالهای 1359 تا 1360 در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» گفت: هم اکنون و در دوران بازنشستگی در حال جمعآوری اسناد و کتب مهندسی جنگ هستم، به خصوص خلاقیتهایی که رزمندگان از جمله در حوزه پشتیبانی جنگ انجام دادند که به صورت سند و کتاب ارائه شده است.
وی ادامه داد: «پل بعث» کتاب جالبی است ماجرای یک پل است که در مدت 6 ماه ساخته شده است و در جهان ساختن چنین پلی سابقه نداشته است. نکته جالب این است که «پل بعث» ضد بمباران است و در دوران جنگ تحمیلی به صورت شبانه بر اروند رود و ورودی خلیج فارس و منطقه فاو ساخته شد.
اصغریان جدی با اشاره به ساخت این پل در مدت شش ماه برای تامین پشتیبانی رزمندگانی که موفق به فتح فاو شده بودند، تصریح کرد: در این کتاب تمام مراحل ساخت پل و ویژگیهای محرمانگی و ضد بمباران بودن آن روایت شده است به همین دلیل کتاب ارزشمندی است.
وی ادامه داد: به دلیل اینکه کتابهای مهندسی مخاطب خاص خود را دارند، کتاب پشتیبانی جنگ را در دو جلد به محوریت جامعهشناسی جنگ در قالب داستان با عنوان «رمز و راز جنگ» چاپ شده است که یک کتاب درباره بحثهای جنگ در خلیج فارس و مناطق برون مرزی است و کتاب دیگر درباره دفاع غیرعامل و مهندسی جنگ و لایههای مختلف به غیر از تیر و تفنگ از جمله ایستگاههای صلواتی، معراج الشهدا و تدارکات و مهندسی جنگ نوشته شده و در دانشگاه شهید بهشتی نیز به چاپ رسیده است.
اصغریان جدی در ادامه افزود: کتاب دیگری که میخواهم معرفی کنم تحت عنوان «شیعه و حفظ آثار جنگ» است. در این کتاب تجربیات شیعه جمعآوری شده که چگونه تاریخ خود را نگه داشته است و به موضوعات نقاشی، تعزیه و تئاتر پرداخته شده است. همچنین این کتاب بر زمینه معماریهای شیعیان نیز متمرکز است و به حکومتهای مختلف از جمله صفوی اشاره شده. در بخشهای دیگر کتاب به تجربیات غربیها نیز پرداخته شده که آنها چگونه تاریخ جنگ خود را حفظ کردند. درمجموع دستورالعملهای حفظ تاریخ جنگ در این کتاب آورده شده است.
وی ادامه داد: کتابهای دیگری نیز با این موضوع چاپ شده که از جمله میتوان به کتابی که برگرفته از رساله دکتری بنده است نیز اشاره کرد.
اصغریان جدی خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب با انگیزههای مختلف صورت میپذیرد که در پویش «کتابخوانی ملی» بنده سعی کردم کتابهایی با محوریت خلاقیت و تجربیات مهندسی در دفاع مقدس را معرفی کنم تا برای کارها و پروژههای امروزی مورد استفاده قرار گیرد
نظر شما