​برگزاری دوره‌های طرح ولایت در گیلان/ ایجاد جامعه تراز انقلاب اسلامی هدف طرح است

پورپیر از برگزاری منسجم دوره‌های طرح ولایت در گیلان خبر داد و گفت: ایجاد یک جامعه اسلامی و هم تراز انقلاب و اندیشه‌های مقام معظم رهبری از جمله اهداف مهم برگزاری دوره‌های طرح ولایت است.

«محمد پورپیر» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، برگزاری دوره‌های مختلف طرح ولایت در گیلان با حضور اساتید برجسته مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) مرکز قم را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: برای دانش پژوهانی که بتوانند دوره‌های این طرح را به خوبی طی کنند از سوی این مؤسسه گواهینامه معتبر صادر می‌شود.

 

دبیر برگزاری دوره‌های طرح ولایت در استان گیلان با بیان اینکه دوره‌های مبانی اندیشه دینی از سال 77 با همت مرحوم علامه مصباح یزدی شکل گرفت عنوان کرد: دشمن به دنبال این است که با هر ابزاری به مبانی دینی شبه و خدشه وارد کند بنابراین ما هم باید در این راستا خود را تجهیز کرده و با چالش‌های مخرب به موقع مقابله کنیم.

 

پورپیر با تاکید بر اینکه طرح ولایت در مرحله نخست برای دانشجویان برگزار شد و سپس بسترهای برگزاری آن برای سایر قشرها اعم از فعالان حوزه رسانه و فرهنگ هم فراهم شد تصریح کرد: طرح ولایت در حقیقت انسجام‌بخش جامعه اسلامی است تا همه افراد با وجود اختلاف سلایق، مسیر حرکت واحدی داشته باشند.

 

وی با تاکید بر اینکه به اندیشه‌های بنیادین اسلامی به شکل اختصار طرح ولایت گفته می‌شود ابراز داشت: انسان برای رسیدن به کمال مطلوب و سعادت حقیقی به یکسری اندیشه‌های بنیادین نیازمند است از سویی دیگر همه ما زیر پرچم نورانی ولایت و اسلام زندگی می‌کنیم و سمبل این موضوع هم در ولایت‌فقیه متجلی است.

 

دبیر برگزاری دوره‌های طرح ولایت در استان گیلان افزود: دوره‌های طرح ولایت به انسان ابزاری می‌دهد تا بتواند در حوزه اندیشهT اندیشیدن درست را از نادرست تشخیص دهد، از طرفی دوره‌های مبانی اندیشه دینی در ابتدا به دو حوزه معرفت‌شناسی می‌پردازد و مکاتب معرفتی مختلف در دنیا را در کتاب معرف‌شناسی مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد.

 

پورپیر فلسفه خداشناسی را موضوعی که در طرح ولایت پس از معرفت‌شناسی مورد بررسی قرار می‌گیرد، خواند و گفت: فلسفه خداشناسی از طریق عقلانی، وحدانیت خداوند را اثبات می‌کند که خداوند یکی است و متکثر نیست و بعد از آن هم دوره‌های طرح ولایت وارد بخش فلسفه انسان‌شناسی می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه انسان در فلسفه انسان‌شناسی مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرد اظهار داشت: پس از این مرحله به حوزه فلسفه اخلاق وارد می‌شویم که در این بخش مکاتب اخلاقی متعددی که در دنیا وجود دارد نقد می‌شود و فلسفه اخلاقی اسلام مورد تبیین و واکاوی قرار می‌گیرد. 

 

دبیر برگزاری دوره‌های طرح ولایت در استان گیلان فلسفه حقوق و نگاه حقوقی اسلام به جامعه را مرحله بعدی این دوره‌ها دانست و عنوان کرد: فلسفه سیاست و بحث نظام سیاسی اسلام هم گام بعدی است که در دوره‌های طرح ولایت در مورد آن به شکل کامل شرح و تفسیر داده می‌شود.

 

وی با بیان اینکه دوره‌های طرح ولایت یک بسته کاملا علمی و فلسفی که به اندیشه‌های بنیادین انسان مرتبط می‌شود را ارائه می‌دهد تصریح کرد: برای دانش پژوهانی که بتوانند دوره‌های این طرح را به خوبی طی کنند از سوی مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) گواهینامه صادر می‌شود.

 

وی با تاکید بر اینکه طرح ولایت تحت عنوان بنیاد آموزش‌های انقلابی به شکل منسجم برای نخستین بار است که در گیلان برگزار می‌شود اظهار داشت: زمینه‌سازی برای برگزاری طرح ولایت توسط هیچ ارگان، نهاد یا سازمانی پشتیبانی نمی‌شود بلکه این تشکل، یک تشکل مردمی بوده و به صورت مستقل و خودجوش اجرایی می‌شود.

 

دبیر استانی بنیاد آموزش‌های انقلابی در گیلان همکاری و مشارکت افرادی که در گذشته طرح ولایت را گذرانده بودند را هم مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: هزینه‌های این دوره‌ها کاملا مردمی تامین می‌شود و از ظرفیت سازمان‌ها و نهادهایی که در گیلان وجود دارد برای برگزاری دوره‌های طرح ولایت استفاده می‌کنیم.

 

دبیر برگزاری دوره‌های طرح ولایت در استان گیلان از اعزام اساتید مجرب از مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برای برگزاری دوره‌های طرح ولایت در استان خبر داد و افزود: علاقمندان برای شرکت در دوره‌های طرح ولایت در سایت www.mabnaha.ir ثبت نام می‌کنند و پس از طی مراحل گزینش و آزمون، افراد منتخب فراخوان می‌شوند.

 

پورپیر با بیان اینکه از ابتدای امسال تا شهریور ماه حدود 463 نفر در این سامانه ثبت‌نام کردند عنوان کرد: پس از انجام مراحل گزینش و سایر فرآیندها و با توجه به محدودیت‌هایی که وجود داشت توانستیم امکان برگزاری دوره‌های حضوری را برای 33 نفر از دانش پژوهان گیلانی فراهم کنیم و از مهر ماه هم برگزاری دوره‌های طرح آغاز شد.

 

وی با اشاره به اینکه دوره‌های معرفت شناسی طرح ولایت با حضور استاد معظمی از اساتید برجسته مرکز پژوهشی امام خمینی(ره) قم در قالب 14 جلسه در گیلان برگزار شد اضافه کرد: دوره خداشناسی نیز توسط استاد سعیدی از اعضاء هیئت علمی و از دیگر اساتید برجسته این مرکز در 14 جلسه برای مخاطبان برگزار شد.

 

دبیر برگزاری دوره‌های طرح ولایت در استان گیلان با بیان اینکه فلسفه انسان‌شناسی توسط استاد یوسفی برای دانش پژوهان گیلانی ارائه شد عنوان کرد: آزمون درس انسان شناسی قبل از شروع درس جدید چهارشنبه( 24 دی) برگزار شد از طرفی گیلان در کل کشور از حیث برگزاری دوره‌های مختلف طرح ولایت به عنوان استان پیشتاز محسوب می‌شود.

 

پورپیر از صدور گواهی دوره‌های مبانی اندیشه دینی از سوی مؤسسه پژوهشی امام خمینی(ره) برای دانش پژوهانی که هر 6 دوره طرح ولایت را گذرانده و نمرات حدنصاب را کسب کرده‌اند خبر داد و یادآور شد: این گواهینامه نشان دهنده درجه علمی افراد در حوزه مبانی اندیشه‌های دینی است.

 

وی ضمن تشکر و قدردانی از تمامی نهادهایی که برای برگزاری دوره‌های طرح ولایت در گیلان مشارکت کردند ابراز داشت: بدون شک اگر ما درصدد ایجاد جامعه‌‌ای آگاه، سالم، بصیر و سالم هستیم باید نسبت به تقویت اندیشه‌ها و باورهای اسلامی و اعتقادی خود اهتمام ورزیم که شرکت در دوره‌های طرح ولایت این امکان را به خوبی فراهم می‌کند.

 

دبیر برگزاری دوره‌های طرح ولایت در استان گیلان گسترش فضای مجازی در جامعه و مطرح شدن برخی عقاید و ضد ارزش‌ها را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: دوره‌های طرح ولایت به ما کمک می‌کند تا باورهای عمیق قلبی خود را با منطق و عقلانیت اثبات کرده و بر زبان بیاوریم.

 

پورپیر ایجاد یک جامعه اسلامی و هم تراز انقلاب و اندیشه‌های مقام معظم رهبری را از جمله اهداف مهم برگزاری دوره‌های طرح ولایت دانست و خاطرنشان کرد: در دوره‌های امسال طرح ولایت گیلان، جمعی از فرهنگیان و معلمان استان، اصحاب رسانه و خبرنگاران، اساتید دانشگاه و طلاب حوزه حضور دارند. 

کد خبر 1017733

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha