مخاطب قرآن جمع قلیلی از مؤمنان یا مسلمانان نیستند

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: قرآن، آخرین معجزه خداوندی است که توسط آخرین پیامبرش بر انسان و بشریت نازل شد. مخاطب قرآن تنها جمع قلیلی از مؤمنان یا مسلمانان نیستند، بلکه همه انسان‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدجواد حق‌شناس در اختتامیه مرحله نهایی جشنواره مردمی تلاوت‌های مجلسی با عنوان «فجر تلاوت»، که در سالن همایش‌های بین‌المللی برج میلاد تهران عضر امروز برگزار شد، با اشاره به آیه نهم سوره حجر «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحَفِظُونَ؛ همانا که ما نازل کردیم قرآن و ذکر را و همانا به درستی ما هستیم که از آن محافظت خواهیم کرد» گفت: این رمز مانایی و ماندگاری این معجزه الهی است. شاید این تعبیر بسیار دقیقی باشد که قرآن، آخرین معجزه خداوندی است که توسط آخرین پیامبرش بر انسان و بشریت نازل شد. مخاطب قرآن تنها جمع قلیلی از مؤمنان یا مسلمانان نیستند، بلکه همه انسان‌ها هستند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به اینکه قرآن، کتابی است که برای نجات بشریت، برای رهایی انسان از شرک و طغیان نازل شده است،‌گفت: این محکم‌ترین، ارزشمندترین و والاترین سندی است که همه بشریت مخاطب او هستند و در قبال او باید گوش شنوا و قلب آماده برای پذیرش، داشته باشند. در این مسیر، وظایفی که ما مسلمانان در برابر قرآن به عنوان امانتی که امروز بر دوش یکایک ما قرار دارد، داریم، این است که بتوانیم برای گسترش بیش از پیش آن بیشترین هم و غم خود را به کار گیریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: شاید یکی از ستم‌هایی که از سوی ما مسلمانان بر قرآن روا شده، رویکرد انحصارگرایانه به قرآن بوده است. اگر در درون بپذیریم که قرآن به همه تعلق دارد، علی‌القائده باید برای افزایش حضور قرآن و مخاطبان قرآن در جامعه بیش از پیش تلاش کنیم. خدمت به قرآن این نیست که آن را تنها محدود به ماه رمضان و مجالس ترحیم برای آمرزش مردگان کنیم. قرآن نباید تنها زینت‌بخش مجالس سوگ ما باشد. سؤال اینجاست که چرا نباید قرآن را در شادی‌ها، جشن و سرور و مناسبت‌های مهم زندگی و در متن زندگی باشد؟ چه کسی گفته است که قرآن را باید تنها در جمع محدود خواند؟ آیا این ستم به قرآن نیست؟

حق‌شناس با تاکید بر اینکه رویکرد جشنواره تلاوت های کجلسی که بیش از یک دهه برگزار می‌شود، ترویج قرآن در سطح جامعه است، گفت: به سهم خودم از همه عزیزانی که تلاش وافری در این عرصه داشتند، تشکر می‌کنم. اگر بتوانیم از همین مسیر، زمینه گسترش قرآن را در میان همگان فراهم کنیم، قطعاً قرآن مسیر خودش را باز خواهد کرد و اثر خودش را خواهد گذاشت.

وی گفت: قرآن، کتابی ارزشمند و انسان‌ساز برای همه است و این امکان را باید همه کسانی که اهل قرآن هستند، فراهم کنند تا این مسیر به گونه‌ای باشد که همه مشتاق به قرآن شوند. یکی از این راه‌ها هنر است. امروز قرآنی که از سوی خوشنویسان بنام نوشته شده به عنوان یک هنر ارزشمند در جهان اسلام و موزه‌ها و بر روی کتیبه‌ها مشاهده می‌شود؛ لذا هنر، مبانی قرآنی را ماندگارتر و گسترده‌تر می‌کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: وقتی که هنر تلاوت در کنار قرآن قرار می‌گیرد و توانمندی انسان در تلاوت آن با به کارگیری موسیقی استفاده می‌شود، قرآن شنیده‌تر می‌شود. ما باید بتوانیم از هنر‌هایی که امکان بسط و گسترش مفاهیم بلند قرآن کریم را دارد، بیشتر استفاده کنیم و امروز این وظیفه برعهده قاریان محترم و کسانی است که صوت زیبا دارند و این یکی از اتفاقات ارزشمند این جشنواره است تا بتواند قرآن را به خانه‌های مردم و جامعه بکشاند. این گامی قابل ستایش است.

 

 

کد خبر 1018275

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha