همه نخبگان و ۸۰ درصد مردم آمریکا به افول این کشور معتقدند

ایزدی با اشاره به اینکه همه نخبگان و ۸۰ درصد مردم آمریکا به افول این کشور معتقدند، گفت: قدرت نرم و قدرت نفوذ فکری این کشور هم به شدت کاهش یافته است و افرادی که پیش از این از کدخدا بودن آمریکا صحبت می کردند مدتی است که دیگر این حرف ها را نمی زنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، فواد ایزدی با حضور در تحریریه بخش خبری 21 شبکه یک سیما با اشاره به اینکه چهار شاخص آمریکا را قوی کرد، افزود: توانمندی در حوزه های اقتصادی، نظامی، نهادسازی و قدرت نرم آمریکا از جمله این شاخص ها بود. دولت آمریکا پس از جنگ جهانی دوم حدود نیمی از اقتصاد جهان را مدیریت می کرد و رقبای سنتی آمریکا به علت جنگ، مشکلات داشتند اما اکنون این رقم به 20 درصد رسیده است و آمريکا روند افول را طی می کند.

 

کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه همه نخبگان و 80 درصد مردم آمریکا به افول این کشور معتقدند، افزود: بر اساس برآوردهای نهادهای آمریکایی، تا چند سال دیگر چین رتبه نخست اقتصاد جهان و پس از چند سال, هند رتبه دوم می شود و آمریکا به تدریج قدرت اقتصادی خود را از دست می دهد.

 

او اضافه کرد: آمریکایی ها در حوزه نظامی، هزینه های زیادی می کنند و حدود یک تریلیون دلار هزینه نظامی دارند اما در عمل نمی توانند آن را به دستاورد سیاسی تبدیل کنند.

 

ایزدی گفت: در مورد نهادهای آمریکایی هم بسیاری از نمایندگان مجلس پس از حمله به کنگره گفتند که نهادهای دموکراسی مشکل پیدا کرده اند.

 

او ادامه داد: قدرت نرم و قدرت نفوذ فکری این کشور هم به شدت کاهش یافته است و افرادی که پیش از این از کدخدا بودن آمریکا صحبت می کردند مدتی است که دیگر این حرف ها را نمی زنند.

 

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به روند رو به افول آمریکا افزود: این افول در دوره بایدن هم ادامه خواهد داشت زیرا ریشه های آمریکا از درون پوسیده است.

 

وی اضافه کرد: دولت بایدن در حوزه سیاست داخلی نیز با چالش های زیادی مواجه خواهد شد و همان گونه که دموکرات ها, ریاست جمهوری ترامپ را باور نداشتند جمهوری خواهان, ریاست جمهوری بایدن را باور نخواهند داشت.

 

ایزدی گفت: حدود 75 میلیون نفر به ترامپ رای دادند و از این تعداد 60 میلیون نفر به تقلب در انتخابات معتقدند بنابراین مشروعیت دولت بایدن زیر سوال است و نمایندگان جمهوری خواه در داخل کنگره برای «بایدن» مشکلاتی را ایجاد خواهند کرد.

 

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در حوزه داخلی آمریکا، انسداد سیاسی وجود خواهد داشت و دو قطبی شدن جامعه آمریکا ادامه خواهد یافت.

 

وی اضافه کرد: از جمله تبعات این موضوع این است که کسی در دنیا نباید منتظر حل مشکلات کشورش از طریق آمریکا باشد.

 

ایزدی گفت: به علت دعواهای سیاسی داخل آمریکا، نهادهای صاحب نفوذ سعی می کنند تاثیر گذار باشند بنابراین نظام سیاسی آمریکا حالت شرکت تعاونی است که هر کسی در آن جا پول بدهد سود می برد بنابراین درگیری های سیاست خارجی آمریکا هم ادامه دار خواهد بود زیرا نهادهای مختلف داخل آمریکا با نفوذ خود، برگشتن به مسیر درست را در عمل غیر ممکن می کنند.

کد خبر 1018281

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha