به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران، نمایشگاه «هیما» شامل صنایع دستی هنرمندان کشور با حضور شریف زاده ریاست پژوهشکده هنرهای سنتی میراث فرهنگی گردشکری وصنایع دستی، اسلامی- ریاست فرهنگسرای نیاوران، جانفشان رییس اداره کل میراث فرهنگی استان تهران و جمعی از مسئولان کشور در محل این فرهنگسرا افتتاح شد.
کمک به زنان فعال هنرمند صنایع دستی
مشاور وزیر کشور درامور زنان و خانواده، نمایشگاه «هیما» را که با نگاره های چوبی و توسط هنرمندان صنایع دستی، سنتی و تجسمی برگزار شده اتفاق خوبی در حوزه فعالیتهای زنان این مرز و بوم در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، آموزشی دانست و تاکید کرد: تلاش می کنم در حد توان خود با همکاران وزارتخانه رایزنی کرده و هر کمکی از این حوزه و دوستان مقدور باشد برای زنان فعال وهنرمند بعمل آوریم.
«فریبا نظری پورکیایی» در ادامه با ابراز خرسندی از حضور خانم نیکجو به عنوان مدیرعامل موسسه هیما در کنار تیم مدیریتی همراه وی برای فعالیتهای خوبی که در زمینه حفظ و احیا فرهنگ این کشور به ویژه از طریق صنایع دستی و سنتی در این نمایشگاه و .... اعمال شده، اظهار داشت: بیش از حدود 80 درصد از صنایع دستی به عنوان میراث بوسیله کشورعزیزمان توسط زنان در سراسر کشور تولید می شود.
تاکید بر حفظ صنایع دستی بومی
مشاور وزیر کشور درامور زنان و خانواده همچنین با بیان اینکه بسیاری از صنایع دستی بومی در مناطق مختلف ایران سینه به سینه این صعنت را از پدران و مادران خودشان فراگرفته و به همین شکل هم شفایی و غیر اکادمیک منتقل کرده اند، تصریح کرد: این نگرانی وجود دارد که این دانش بومی و دانش هنری که نزد این افراد پیشکسوت هست در معرض فراموشی قرار گرفته و حتی از بین برود.
وی در عین حال خاطر نشان کرد: خوشبختانه پژوهشکده میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این زمینه بطور یقین اهداف خوبی داشته و دارد و گامهای بزرگی را نیز برداشته که این خود نشانگر اهتمام و بذل توجه به این صنعت و حوزه است.
هنرهای سنتی ماندگار در زمان هستد
رییس پژوهشکده هنرهای سنتی میراث فرهنگی، گردشکری وصنایع دستی هم در ادامه، دوازدهمین دوره برگزاری نمایشگاه هیما (صنایع دستی و سنتی چوبی) را با حضور و حمایت این مجموعه را که در پی حفظ و احیای این صنعت هستند اتفاق مبارکی دانست و گفت: بی شک این فضا اگر آقای اسلامی ریاست فرهنگسرای نیاوران حمایت نمی کرد بطور یقین مهیا نمی شد از این رو در چنین مکانی که جز بهترین فرهنگسراهای کشور است این مجموعه باشکوه و با عظمت هنری در دید علاقه مندان قرار گرفته است.
«عبدالمجید شریفزاده» در ادامه با اشاره به تفاوت حوزه فعالیتی در حوزه هنرهای سنتی و صنایع دستی، اظهار داشت: معتقدیم هنرهای سنتی هنری ماندگار در زمان است اما صنایع دستی محصولات کاربردی در معاصر به شمار می روند.
رئیس فرهنگسرای نیاوران نیز در ابتدای این مراسم به عنوان میزبان این نشست در سخنانی ضمن تقدیر از حضور اساتید و هنرمندان در این مجموعه به بیان دغدغههای فرهنگی و هنری خود پرداخت و تأکید کرد: برای خود و این فرهنگسرا افتخار و سعادت بزرگی می دانم اگر اتفاق مبارکی قرار است در میهن اسلامی ایران عزیزمان رقم بخور این رویدادهای فرهنگی و هنری را به میزبانی این مجموعه و همکارن ما انجام دهیم.
«عبادرضا اسلامی» در ادامه با ذکر خاطره ای از مظلوم واقع شدن سرامیک دوسالانه بین المللی که حدود 10 سال در کشور اتفاق نمی افتاد ، اظهار داشت: با تلاش و همت دوستان ما و همکاری معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ویژه حوزه هنرهای تجسمی این اتفاق به خوبی رقم خورد از این رو مقرر شد طی دوسالانه های دیگر اجرا شود.
وی درعین حال به تلاش آقای شریف زاده برای حفظ نگاره ها و دستاوردهای آنها اشاره کرد و گفت: این دستاوردها بنظرم ارزشمند بوده و داده های بسیار خوب فرهنگی و هنری را برای همگان به ارمغان خواهد داشت.
نمایشگاه هیما و آثار در یک نگاه
در دوازدهمین نمایشگاه هیما آثاری از هنرمندان هنرهای چوبی در رشته های معرق منبت، مشبک، خاتم سازی، گره چینی، نازک کاری، سازسازی، خراطی، سوخت نگاری و حجم های چوبی به نمایش گذاشته شده است.
در مجموع 201 اثر شامل 81 اثر حجمی ۱۶ ساز و ۱۰۴ تابلویی در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان و علاقمندان قرار گرفته است.
این نمایشگاه تا جمعه ۱۷ بهمن ۹۹ همه روزه از ساعت 10 تا 18 پذیرای علاقه مندان و مخاطبان این رویداد هنری و سنتی خواهد بود.
همچنین این نمایشگاه روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۸ پذیرای بازدید کنندگان خواهد.
شارقی مشاور امور زنان وخانواده استانداری تهران و افضلی از بنیاد رودکی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آیین افتتاح این رویداد هنری حضور داشتند.
نظر شما