پرداخت زکات انسان را از آلودگی‌های دنیوی و دلبستگی به مال پاک می کند

رئیس کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، زکات را یکی از ارکان الهی دانست و اظهار داشت: پرداخت زکات انسان را از آلودگی‌های دنیوی و دلبستگی به مال دنیا پاک می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت‌الاسلام دکتر غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در همایش تجلیل از مودیان و رابطان زکات استان، زکات را یکی از ارکان الهی دانست و گفت: ترک‌کننده زکات تنها ترک واجب نکرده، بلکه رکنی از ارکان اسلام را انجام نداده و با پرداخت زکات ستونی از ستون‌های اسلام استوار نگه ‌داشته می‌شود و به همین دلیل زکات از اهمیت بسیاری برخوردار است.

 

وی با اشاره به اینکه زکات تنها یک حق مادی نیست، بلکه توجه به آن انسان را پاک می‌کند، ادامه داد: پرداخت زکات واجب داوطلبانه نیست، بلکه واجب حکومتی است و افراد جامعه با پرداخت زکات از آلودگی‌های دنیوی و دلبستگی به مال دنیا پاک می‌شوند.

 

وی با تاکید بر اینکه فقرا شریک مال افراد غنی هستند، اضافه کرد: افراد غنی حق ندارند مالی را که فقرا در آن شریک هستند در جای دیگری هزینه کنند؛ لذا پرداخت زکات یک لطف نیست بلکه یک وظیفه و تکلیف الهی است.


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، خاطرنشان کرد: قانونی شدن زکات اجباری در پرداخت آن ایجاد نمی‌کند، بلکه هدف تنها تشویق افراد جامعه به پرداخت زکات و ترویج فرهنگ آن است.

 

حجت الاسلام مصباحی مقدم، با بیان اینکه به همان میزان که روستائیان زکات پرداخت می‌کنند، مبلغی از محل خزانه عمومی دولت برای رفع محرومیت در روستاها اختصاص می‌یابد، افزود: زکات را نباید تنها به زکات واجب و یا زکات خمس منحصر کرد؛ زکات هم‌ردیف نماز آورده شده و از آنجا که نماز امری همگانی است، زکات هم باید به امری همگانی تبدیل شود.

 

سیدجعفر حجازی، استاندار خوزستان، نیز با بیان اینکه خوزستان مظهر شجاعت و دلاوری‌هاست و این دلاوری و ایثار در همه فعالیت‌های مردم استان مشاهده می‌شود، اذعان داشت: مردم این استان چهار سال متوالی است که در بخش خیرین مدرسه‌ساز رتبه نخست کشور را دریافت می‌کنند و سالانه بیش از 100 میلیارد تومان برای مدرسه‌سازی کمک می‌کند.

 

وی تصریح کرد: با وجود اینکه خوزستان استانی محروم است ولی کمک 110 میلیارد تومانی در بخش مدرسه‌سازی نشان‌دهنده ایثارگری مردم این استان است، در بخش خیرین مسکن‌ساز نیز اکنون وضعیت خوبی داریم و خیرین سلامت هم فعالیت‌های موفقی انجام داده‌اند.

 

استاندار خوزستان، بیان کرد: با وجود خشکسالی در دو سال گذشته، میزان زکات پنج ساله در بخش کشاورزی به 270 میلیون تومان رسیده، در این زمینه با کشاورزان صحبت شده و با تشکیل ستاد زکات در استان، این فریضه الهی در استان احیا شد.

 

وی عنوان کرد: در سال گذشته میزان زکات دریافتی از کشاورزان از 125 میلیون تومان به چهار و نیم میلیارد تومان رسید و در این بخش جهش قابل قبولی داشتیم؛ در سال جاری هم میزان زکات دریافتی به 9 میلیارد و 700 میلیون تومان افزایش یافت.

 

وی با بیان اینکه در سال جاری برای نخستین‌بار زکات پرداختی در بخش خرما به 500 میلیون تومان رسید و این افزایش نشان‌دهنده آگاهی و آشنایی جامعه نسبت به موضوع زکات است، تأکید کرد: سال گذشته به ازای 4 و نیم میلیارد تومان زکات پرداخت شده در استان، 6 میلیارد و 250 میلیون تومان اعتبار از سوی دولت پرداخت شد.

 

دکتر حجازی، با اشاره به اینکه در سال جاری به ازای 9 میلیارد تومان زکات، تعهدات دولت عملی شده و تاکنون 50 درصد این اعتبارات توزیع و 50 درصد باقی‌مانده تا پیش از زمان برداشت گندم در اردیبهشت‌ توزیع می‌شود، بیان کرد: شوش با یک‌میلیارد و 180 میلیون تومان، گتوند با یک میلیارد تومان و شوشتر با 929 میلیون تومان به ترتیب بیشترین میزان زکات در استان را پرداخت کرده‌اند.

 

پایان پیام/

کد خبر 101865

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha