به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، «جواد محقق»، شاعر، نویسنده و روزنامهنگار در ادامه پویش «کتابخوانی ملی» با توصیه به خواندن کتابهای سفرنامه، زندگینامه گفت: اقدام کتابخانه ملی برای برگزاری این پویش جهت معرفی کتاب به علاقهمندان به ویژه در ایام کرونا، ستودنی است.
وی ادامه داد: به طور طبیعی هر فردی به فراخور علاقهمندی و نیاز مطالعاتی که دارد میتواند توصیههایی برای مطالعه کتاب داشته باشد و من هم پیشنهاد مطالعه سفرنامه از جمله سفرنامههای گردشگران ایرانی که به خارج رفتهاند یا خارجیهایی که از آسیا و اروپا به ایران آمدند را میدهم. زیرا آنها درباره مکانهایی که رفتهاند، یادداشتهایی برداشته و به صورت سفرنامه نوشتند که همه این آثار خواندنی هستند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از حوزههای مطالعاتی من به صورت روزانه و هفتگی، مطالعه در حوزه زندگینامه است، مطالعه زندگینامهها خواننده را با شخصیتهای هنری، ادبی، فرهنگی، تاریخی، علمی، سیاسی و مذهبی ایران و دیگر کشورها آشنا میکند.
محقق افزود: همیشه به دوستانی که در کلاسهای درسی با آنها بودهام، میگویم که با وجود همه ارجمندهای حوزه ادبیات، به ویژه ادبیات داستانی و تاریخ، مطالعه زندگینامه را ترجیح میدهم و خواندن آن را بهخصوص برای جوانان پیشنهاد میکنم.
این روزنامهنگار ادامه داد: مطالعه زندگینامه به دو دلیل اهمیت دارد. نخست اینکه با شخصیتهای مهم و تاثیرگذار چه مثبت و چه منفی آشنا میشویم و دیگر اینکه کتابهای زندگینامه اگر خوب نوشته شده باشند از تاریخ شیرینتر هستند، زیرا نحوه نگارش آنها متفاوت و از رمان نیز واقعیتر است.
وی ادامه داد: حوزه سوم مطالعاتی و پیشنهادی بنده، مربوط به حوزه علم ودین است. این کتابها به ارتباط میان علم، دانش و یا علم و ایمان میپردازند که از حوزههای جذاب مطالعاتی است.
جواد محقق اظهارداشت: برای مطالعه مقدماتی این حوزه کتاب «علم و ایمان در گفتگو با دانشمندان» را پیشنهاد میکنم که این کتاب را بنده برای دانش آموزان دبیرستانی و دانشجو تدوین کردم و محصول نوشتههای بنده در مطبوعات است و به حوزه علم و دین میپردازد و انتشارات مدرسه آن را منتشر کرده است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: در نهایت کتابهای زندگینامه، سفرنامه و کتابهای حوزه علم و دین را برای علاقهمندان به مطالعه و کتاب پیشنهاد میکنم که امیدوارم مفید واقع شود.
نظر شما